Runde 29 Glade spillere 2

Sesongen 2012

Opprykk og endringer i spillerstallen

Annonse:

Det var et klart uttalt mål før sesongen at oppholdet i Adeccoligaen skulle bli kort. Opprykk var målet. Økonomisk ville flere sesonger uten Eliteseriespill bety store nedskaleringer på budsjettene.

Men Start klarte oppgaven med glans. Hardt og møysommelig arbeid lå bak. Mons Ivar Mjelde er kjent for sine utsagn om å legge stein på stein. Og det har de gjort i spillergruppa. Stallen har vært tynn, men slagkraftig. Flere av de yngste har fått verdifull spilletid og erfaring.

Klarte opprykket med glans
Mjelde har sans for islandske fotballspilleres holdninger og profesjonalitet, og Matthias Vilhjalmsson ble utlånt til Start. Han fikk senere følge av landsmannen Gudmundur Kristjansson. Matti ga tilsvar med å bøtte inn mål, og Gummi viste seg meget anvendelig. Han fikk prøve seg i samtlige posisjoner unntatt i mål. Hans fleksibilitet har reddet Start ved skader og karantener. Best har han vært sentralt på midtbanen.

Espen Søgård ble løst fra kontrakten 1. august etter eget ønske . Han leverte solid på midtbanen i den tiden han var her.
Alexander Lund Hansen hadde en klausul i kontrakten som sa at dersom RBK ville ha ham tilbake, kunne han dra. Og det skjedde i slutten av august.
Rett etter sesongslutt ble det klart at det sportslige apparatet ikke fant å kunne fornye med Fredrik Strømstad. Dermed er en 25-årig Start-karriere over.

Som lag ble Start mer konsistente. Mer kompakte. Tettere i det defensive. Tidvis har de vist glitrende angrepsfotball. Poengene rant inn, jevnt og trutt, og tre serierunder før sesongslutt var opprykket klart. I nest siste runde ble seriemesterskapet sikret.

Start 2
Start 2 har gjennom sesongen kjempet med et tilnærmet rent juniorlag. Stallen har vært preget av at A-laget har hatt en tynn stall.  Flere av de beste på Start 2 har Bård Borgersen måttet avse til A-laget. Normalt er situasjonen motsatt, at Start 2 har fått påfyll fra A-laget. Laget har vist en fin oppadgående kurve gjennom sesongen, og landet til slutt bronsemedalje. En solid prestasjon ut fra premissene.
Steinar Pedersen, som kom tilbake fra LSK, ble mot slutten av sesongen ansatt som spillerutvikler, og jobber i spann med Bård Borgersen.

Landslagsspillere
Det gror bra i de aldersbestemte kullene. Flere spillere har fått representasjon på landslag:
Alexander Jones, Sondre Tronstad, Joachim Eriksen, Robert Våge Skårdal, Arild Østbø,  Omar Markovic og Matthias Vilhjalmsson.

Økonomi og administrasjon
I administrasjonen ble det også jobbet knallhardt. Kostnadskuttene var prosentvis formidable, og som et siste ledd i den prosessen valgte administrende direktør Sveinung Hovstad å fratre i mai. Inn kom eier Magne Kristiansen som har gjort en formidabel innsats for klubben.

Kunstgress
I sommerpausen ble det mange emosjonelle følelser da Sør Arenas fantastiske gressmatte ble høvlet vekk og solgt. Omleggingen til kunstgress gikk smertefritt, og Start har fått samlet alle sine sportslige aktiviteter på Sør Arena. Aktiviteter som tidligere var spredd på mange arenaer. Tiltaket har virket samlende på hele klubben. Samtidig som man sparer penger.

Verdiprosess
Klubben har i tillegg landet en lang verdiprosess som skal være en rettesnor for alt man foretar seg. Ut av denne kom for eksempel "Start-turneen", et tiltak som skal knytte klubbene på Agder tettere sammen. Denne turneen ble en stor suksess.

Etter sesongslutt jobbes det på høytrykk med å klargjøre Start for Eliteseriespill. Kontrakter, forsterkninger, budsjetter. Det blir en spennende oppkjøring mot 2013!

Matti: Starts toppscorer
Glenn Andersen - kaptein
Mons Ivar Mjelde: Hovedtrener

Terminliste 2012 ser du her

Forrige sesong - - - Neste sesong

IK Start lagbilde 2012

Her er Starts A-stall fotografert av Kristin Søvik på Sør Arena - tirsdag 27. mars klokka 1300.

Bak fra venstre: Rolf Daniel Vikstøl, Christian Tveit, Olufemi Oladapo, Matthias Vilhjalmsson, Espen Børufsen, Espen Søgård og Amin Nouri.

I midten fra venstre: Mons Ivar Mjelde, Robert Hauge, Erik Ruthford Pedersen, Birger Madsen, Jesper Mathisen, Glenn Andersen, Jørgen Rostrup, Kurt Støen og Øyvind Evjen

Foran fra venstre: Ernest Asante, Espen Hoff, Solomon Owello, Alexander Lund Hansen, Johnny Kristiansen, Gudmundur Kristjansson, Henrik Dahlum og Sondre Tronstad.

Annonse fra Obos-ligaen: