Start - Bodø/Glimt: 2 - 2 (0 - 2)

Start forlangte tre poeng i dette oppgjøret på forhånd. Det kunne ingen se på spillet de første 45 minuttene. Etter en forferdelig svak førsteomgang lå Start under 0-2. Etter en tordentale av Jan Halvor i pausen snudde Start kampen. De kjørte over Bodø-Glimt og tok igjen to-målsledelsen, men maktet aldri å sette inn det avgjørende seiersmålet.

With a little help...

Start fikk hjelp av RBK, Odd og Tromsø i nedrykksstriden. Alle Starts nærmeste konkurrenter stod med null poeng og et to-sifret antall baklengsmål etter denne runden. Selv klarte Start kun ett poeng, og holder liv i håpet om fornyet kontrakt. Så vidt.Start hadde lagt press på seg selv før kampen. Her skulle og ville man ha tre poeng! Man skulle gå hardt ut og presse høyt for å rokke ved Bodø-Glimts selvtillit. Det motsatte skjedde.

Start spilte som lilleputter med lua i hånda og lot Bodø-Glimts raske og bevegelige midtbane styre alt. I midten dominerte Arild Berg og foret Eriksen, Ludvigsen og Sæternes med tempodrivende pasninger. De gled lekende lett gjennom samtlige av Starts forsvarsledd. Kun Espen Johnsen holdt Start inne i kampen med flere feberredninger. Likefullt ledet Bodø-Glimt meget komfortabelt etter første omgang.
Det første kom allerede etter 9 min. Trond F. Ludvigsen dribler seg frem og legger skrått inn til Sæternes som rolig plasserer ballen i lengste hjørne. Det andre kom etter et opplagt raid av Eivind Eriksen. Han slår inn, og der dukker Ludvigsen opp og styrer ballen forbi Espen Johnsen. Pent. Men katastrofalt for Start.
Starts forsøk fremover var preget av en total mangel på presisjon i pasingsspillet. Kantene kom heller ikke til sin rett. Andreas Evjen kneblet effektivt Stian Ohrs forsøk på fremdrift. Dermed ble det med løse lompepasninger inn til Bodø-forsvaret. Alt gikk i stå for Start!

I pausen holdt Jan Halvor en prediken som vi antar ikke egner seg på trykk, og gjorde to bytter. Harald Lødemel og Sven Kloster kom inn for Valdo og Terje Ellingsen. Det viste seg å være meget vellykket. Første pasning fra innbytter Kloster gikk nydelig inn i Bodø-Glimts bakrom til Ottoson. Han header pent inn foran kassa, og der dukker innbytter nr. 2 Lødemel opp, og styrer ballen i mål på sin første ballberøring. Optimalt. Kun ett minutt er gått av omgangen, og selvtilliten berdte seg i Start-laget.

Plutselig spilte laget som vi vet de kan. For hverandre. Med sjel og hjerte. Med kjemping og duellspill det luktet svidd av. Start produserte sjanse på sjanse, anført av en særdeles opplagt og angrepsvillig Harald Lødemel. Lønn for kjempingen kom i det 63. minutt. Andreas Ottoson kjempet midt i en mølje foran BG's mål, og banket til slutt ballen opp i nett-taket bak Westad. 2-2 og nye krefter.
Start vant de fleste duellene, og Bodø-Glimt hadde flere redninger på streken. Samtidig var de farlige på enkelte kontringer når Start presset som høyest. Baklengsmål i denne fasen hadde vært utrolig surt. Heldigvis klarte Starts bakre rekker å rydde unna. Preben var konge i lufta, og Kristian valset rundt på sin side. Man hadde stort sett kontroll. Bakerst stod Espen en meget god kamp.
Det ble en meget spennende omgang, foret med lystige meldinger fra andre arenaer, der alle resultater gikk Starts veg. Kun seiersmålet til Start manglet da dommeren blåste av for full tid.