Molde - Start : 3 - 3 (1 - 1)

Molde regnet ubevisst med walk-over mot et TWAR og sykdomsherjet Start-lag. I stedet møtte de et friskt og offensivt lag anført av en glitrende Stian Ohr. Molde ble i begynnelsen av andre omgang rundspilt av Start. Seieren glapp på målstreken, men vi fikk med et uventet og verdifullt poeng hjem.

Nesten full pott for friske Start-gutter.
Hele apparatet rundt Start var meget usikre på hvordan formen til de mange sykemeldte spillerne ville være. Selv om spillerne følte seg rimelig bra og restituerte, mente hvertfall Start's lege Alexander Sandnes at det var en stor sjanse for en reaksjon etter mange dager på antibiotika. Han mente de vile mangle de siste 20% av "stinget". Det skulle vise seg å være feil !Spillet bølget en del frem og tibake de første minuttene, men det var Start som dro opp kampens første corner, og Stian Ohr kommer til et drømmetreff mot sine gamle lagkamerater. Han banker inn ledelse til Start på et innlegg fra Nyan. En real kalddusj for hjemmelaget, som har slitt i de senere uker, og som regnet denne kampen som en ren walk-over. Da skjer det det klassiske på nytt. Molde kommer på et raid og dommeren mener at Bernt Hulsker ble felt av Tom Berhus like innenfor 16-meteren. Diskutabel straffe til Molde. Magne Hoseth satte inn utligningen kun tre minutter etter at Start tok føringen. Utgjort !!

Etter straffen kom Molde mer med fremover, og preget det offensive spillet. Særlig på Moldes venstre side. Sven Kloster hadde sin fulle hyre med å holde følge i svingene. Etter 22' fyrer Thomas Mork av igjen, og ballen treffer tverrliggeren og gikk over til corner som det ikke ble noe av. Start viste innimellom at de var farlige på dødballer forover, og Preben Gundersen hadde en fin heading som dessverre endte i klypene på Morten Bakke etter snaue halvtimen. Spillet åpnet seg litt mer i denne perioden. Backrekka til Start fant posisjonene sine bedre, og hadde en viss grad av kontroll, selv om Molde hadde enkelte farlige sjanser.
Bernt Hulsker hadde en farlig sjanse og scoret, men ble avblåst for angrep på Rune Nilssen etter 38'. Heldig for Start. Spillet hardnet til mot slutten av omgangen, og Moldespillerne ble en smule frustrerte over mangelen på uttelling.
Etter 42' skar Stian Ohr inn mot hjørnet av 16-meteren til Molde og prøvde en frekkis av et skudd, men ballen gikk over. Nyan og Ohr kombinerer fint på høyresiden.

Det stod uavgjort ved pause. Molde hadde hatt det meste av spillet, men Start viste at de var med på notene på kontringer. Problemet var at Start kanskje vant ballen for langt tilbake på banen, og fikk lang veg å gå frem mot Moldemålet.

Spenningen var stor i Starts leir på hvordan kreftene ville holde i andre omgang. De åpnet friskt, og kjørte opp med posistivt spill. Lønn for strevet kom etter 51' da Stian Ohr dunket inn ledelse til Start!!! Resultat av en flott kombinasjon med Terje Ellingsen. Fire minutter senere forserte Kristian Sørli seg frem fra midtbanen inn mot midten av Moldes 16-meter og banket inn 1-3 ! Veldig moro for Start, som hadde kontrollen og troen på at dette kunne gå. To-måls ledelse og en halvtime igjen.
Høyresiden til Start spilte seg til mange fine kombinasjoner med trioen Kloster/Nyan/Ohr. Molde fikk knapt lov til å låne ballen i denne perioden. Etter halvspilt andre omgang trakk Start seg litt tilbake, og Molde kom litt inn i kampen igjen. Backrekka til Start og Rune Nilssen holdt imidlertid godt unna, og guttene kjørte freidig i veg med flere fine kontringer, og møtte Moldepresset. At Kloster hadde kniven på strupen vedrørende ny kontrakt kunne formelig merkes. Solid arbeid defensivt og offensivt. Tigerberget støttet laget så det gjallet på Molde Stadion.

Det siste kvarteret ble Start mer kyniske og prøvde å sikre. Det straffet seg. Molde fikk omsider hull på byllen ved et fripark ved Karl Oscar Fjørtoft. Han skrur ballen over muren og inn i vinkelen. Den sniker seg inn i hjørnet. Minuttet etter har Molde en feil idømt corner, og ballen ender i Starts mål. Bernt Hulsker sist på ballen. Dette er slikt som ikke skal være mulig ! Vi husker med gru kampen mot Vålerenga der Start glapp tre poeng med to baklengsmål de siste minuttene.
Det ble hektisk og nervøst de siste minuttene, men Start klarte å holde tett, og det endte uavgjort. Ett poeng, men vi burde hatt tre!