Runde09: Odd - Start: 3 - 0 (0 - 0)

Start var flott med i kampen i 70 minutter. Innsatsen var stor, og guttene holdt tett bakover. Fremover buttet det fortsatt, og når man ikke skaper målsjanser, vinner man sjelden kamper. Uten flaks. Og det har Start definitivt ikke i år! Nok et fortjent tap.

Annonse:

Det er mål som teller! 
Start åpnet kampen friskt, og var skikkelig med på notene det første kvarteret. Start var flinke til å pushe frem og samtidig falle av i alle ledd uten at det ble strekk i laget. Meget positive tendenser.
Etter 21 minutter var Leo helt gjennom etter en lang ballføring, og blir taklet innenfor 16-meteren av Ronny Delia. Alle Start-øyne ville ha straffe, men dommeren vinket spillet videre. Frisk åpning!
Odd hadde i perioder store problemer med på feie unna. Start vant også dueller på hodet, selv mot Odds bastante backrekke, anført av Bård Borgersen. Odd var samtidig flinke til å flytte mange folk opp på deres dødballsituasjoner, uten at de kom til klare målsjanser.
Espen gjorde sine saker bra i bakerste skanse, og opptrådte med myndighet også ute i feltet. Noe som kanskje har vært en av hans svakere sider.
Odds Tom Hammerborg kom til en kanonsjanse etter 40' på et innlegg og headet i mål, men situasjonen ble avblåst for off-side. Heldigvis for Start.
Odd var farligst i minuttene før pause. Det virket som om Start-spillerne var preget av det høye tempoet de har holdt gjennom omgangen. Ved pause stod det fortsatt uavgjort. 
Bård Wiggen mente i pausen at guttene var bra defensivt i en tilnærmet 4-5-1-formasjon, men mente at de hadde mer å gå på offensivt.Preben Gundersen måtte inn for Helge Bjønsaas. Han ble mer og mer stiv i ryggen, og måtte bytte. Helge Røed kom inn for Bye-Andersen på Odd. En farlig, utradisjonell spiller.
Raymond Hofstædter var farlig frempå like etter avspark i 2. omgang, men situasjonen ble avklart til corner. Start bet seg fast på Odds banehalvdel, og viste virkelig friske takter. Odd ble tydelig stresset av Starts pågående spill.
Espen Johnsen fikk en smell i en duell etter 50', men det gikk greit, og han var raskt på beina.
En misforståelse mellom Leo og Otto hindret Start-scoring etter 55'. Otto vikler seg inn i en floke fremfor å spille Leo som kunne vært helt fri på venstre kant. I stedet ble det en enkel avklaring fra Odd.
Rundt halvspilt tid i 2. omgang hadde ingen av lagene klart å spille seg til de store målsjansene, selv om det var stor intensitet i kampen. Odd viste etter hvert tretthetstegn, og Start hadde fortsatt god kontroll i bakre rekker. Tom Hammerborg ble byttet med Morten Fevang etter 68'.
Så skjer det: Etter 70' glipper markeringene et sekund. Tor Gunnar Johnsen kommer seg foran sin oppasser og får score fra 5 meter. 1-0 til Odd. Skal da aldri Start ha de nødvendige marginene på sin side?!
Jan Halvor gjorde to kjappe bytter: Harald Lødemel og Terje Ellingsen kom inn for Trond Nordseth og Stian Ohr.
Odd slapp ned skuldrene etter scoringen, og turde slippe frem flere på overgangene. Med ett ble det mer trøkk over Odd. Etter 79' skjedde det igjen. Odd fikk straffe etter en påstått hands i Starts felt, og Frode Johnsen scoret sikkert. 2-0! Meget bittert for Start. Heldig for Odd.
Start ga ikke opp, men kjempet videre med god moral fortsatt, men Odd var fornøyde og kontrollerte kampen. Etter 90' falt Espen Johnsen og Preben Gundersen sammen i en duell, og Espen Hoff fikk stå alene og sette inn 3-0. Kampen var over!

Start hang meget godt med i kampen helt til den ulykksalige første scoringen til Odd.
Bård Wiggen fortalte etter kampen:
-Vi produserte for lite fremover på banen. Vi konsentrerte oss om å ikke la Odd få lage mål, og lyktes langt på veg med det. Når vi så de siste 20' må lengre fremover, grunnet Odds noe billige første mål, får Odd mer rom bak oss og utnytter sjansene. Odd fikk selvtillit og ro, og vi ble løpende for mye imellom.
Kampen sett under ett ga Odd 9 målsjanser. Start: 0 !
Igjen et fortjent tap. Dessverre. Vi trenger sårt en time-out og forsterkninger!

Kampfakta 
Odd - Start 
3 - 0 (0 - 0)

1-0: (69') Tor Gunnar Johnsen
2-0: (79') Frode Johnsen
3-0: (90') Espen Hoff

Publikum: 4545

Start stilte slik : 
Espen Johnsen, Sven Kloster, Helge Bjønsaas, (45' Preben Gundersen), Bjørn Stephansen, Kristian Sørli, Trond Nordseth, (71' Harald Lødemel), Tom Berhus, Terje Leonardsen, Stian Ohr, (71' Terje Ellingsen), Andreas Ottoson og Raymond Hofstædter.

Odd åpnet slik: 
Erik Holtan, Anders Rambekk, Ronny Delia, Bård Borgersen, Jan-Frode Nordnes, Tom Hammersborg, Erik Pedersen, Christian Flindt Bjerg, Tor Gunnar Johnsen, Frode Johnsen og Kristian Bye-Andersen.

Annonse fra Obos-ligaen: