Start - Molde: 2 - 2 (0 - 1)

Start-guttene leverte årsbeste på Stadion søndag. I en spennede og fartsfylt kamp var favoritt og serieleder Molde heldige som fikk med seg ett poeng i kofferten. Start-laget var ikke til å kjenne igjen fra de siste kampene. Dette gjorde godt! For selvtilliten og fornyet optimisme.

Annonse:

"Bukk fra luften, bukk fra bunnen, stangedes i samme stunden..." 

Jan Halvor Halvorsen hadde gjort noen endringer etter Lillestrømkampen. Harald Lødemel har vist stadig stigende form, og fikk sjansen på midtbanen. Helge Bjønsaas var flyttet ut på kanten, og Bjørn Stephansen inn sentralt i forsvaret. Trond Nordseth fikk sjansen på topp.
Humøret, som for så vidt har vært der hele tiden, viste seg også i garderobene før kampen. Stian Ohr satte flirende Raymond Hofstædter til å pusse skoene sine.
De gledet seg til kampen!

På banen var ikke laget til å kjenne igjen fra de foregående kampene. Det var tæl og innsats fra første spark på ballen, og de viste at de ville være med og sette premissene for kampen.

Allerede etter 4 min. hadde Start en farlig sjanse inne i Moldes 5-meter. Møljespill som det ikke ble noe ut av. Molde kom mer inn i kampen etter et drøyt kvarters spill, og var farligst på sine lynkjappe kontringer. Odd Inge Olsen var rask og fikk gå på altfor lange løp uten å bli utfordret, men heldigvis for Start var Molde ineffektive, og Espen Johnsen stod godt bakerst.

Trond Nordseth kom seg til flere kjempesjanser. Innlegg og kombinasjoner satt, men avslutningene gikk over og ut. Skudd fra 16-meteren etter 22': Bom. Fra skrått hold høyt mot nærmeste stolpe: Morten Bakke. På blankt mål fra 3 meter: Bommer på ballen. På denne sjansen var han blindet av tårer etter en smell, og så ingen ting,- dessverre!

Så kommer kalddusjen: Odd Inge Olsen blir revet ned i en duell med Preben Gundersen, og dagens mest upopulære mann på Stadion, dommer Frode Kvam blåser straffe. Magne Hoset scorer. Espens fingre er 10 cm. for korte.

Omgangen ebber ut uten flere store sjanser.Andreas Ottoson slapp til etter avspark, og Valdo kom inn etter 59' for Lee. Denne kampen var ikke kjørt. De bange anelsene vi fikk da Molde fikk straffen, ble gjort til skamme. Guttene kjempet meget godt, og omgangen ble rimelig jevnspilt. Begge lag hadde noen halvsjanser, men det skjedde ikke noe avgjørende før Start fikk corner etter 81'. Stian Ohr slo inn fra høyre, og Helge Bjønsaas var først på ballen. 1-1 ! Herlig jubel på tribunene!
Det siste kvarteret ble et fyrverkeri. Oppildnet av utligningen presset Start-guttene på for å få ett mål til, og Molde det samme. Da markeringen glapp bak hos Start etter 89' og Daniel Berg Hestad headet inn 2-1, var det fortvilelse over hele linjen. Jan Halvor holdt på å slå i stykker et bord, og publikum stønner. Stang ut igjen! De eneste som ikke ga opp, var guttene på banen. De kjempet på, og fikk belønningen i det siste minuttet av kampen. Et innlegg fra fra høyre nådde Andreas Ottosons hode og svevde inn bak Morten Bakkes klyper. 2-2.

Jubelen ble kun overdøvet av publikums piping når dommertrioen gikk av banen. Syv gule og ett rødt kort ble dommerfasiten i en kamp som hverken var stygg eller spesielt tøff. Det røde kom til Knut Anders Fostervold etter 90'. Han fikk to gule og ett rødt kort i løpet av 2 minutter!(88' og 90')

Skulle vi fremheve noen positivt i dag, måtte det være Harald Lødemel, Helge Bjønsaas og Espen Johnsen. Moldetrener Bragstad berømmet Start for en god kamp, og hevdet at Start var minst like gode som de andre lagene de hadde møtt. Han fremhevet den fine fighter-spiriten ungguttene la for dagen.

Det er ingen grunn til å henge med hodet. Klarer Start å mobilisere slik guts videre, blir det mange poeng i potten! De publikummere som hadde gitt opp laget og holdt seg hjemme, har grunn til å angre. Hjemme venter RBK til lørdag. Da forventer vi fullsatte tribuner!

Kampfakta 
Start - Molde 
2 - 2 (0 - 1)

0-1: Magne Hoset (36' -straffe)
1-1: Helge Bjønsaas (83')
1-2: Daniel Berg Hestad (86')
2-2: Andreas Ottoson (93')

Publikum: 4600

Start stilte slik:
Espen Johnsen, Helge Bjønsaas, Kristian Sørli, Preben Gundersen, Bjørn Stephansen, Tom Berhus, Harald Lødemel, Trond Nordseth, Stian Ohr og Terje Leonardsen.
Molde stilte slik:
Morten Bakke, Trond Strande, Knut Anders Fostervold, Fredrik Kjølner, Freddy dos Santos, Karl Oskar Fjørtoft, Daniel Berg Hestad, Odd Inge Olsen, Bernt Hulsker, Thomas Mork og Magne Hoseth

Annonse fra Obos-ligaen: