Runde 01: Bryne-Start 4-2

Knallhardt oppgjør, men for enkle baklengsmål

Det ble et knallhardt oppgjør på en dårlig vårbane. Akkurat som forventet. Bryne trakk det lengste strået i en jevnspilt og spennende kamp. Godt hjulpet av et til tider gavmildt Start-forsvar. Premieren er over. Heretter må nervene legges igjen i garderoben!

I en forventet knallhard kamp kjempet Start hardt og spilte seg til sjanser og scoringer. Start åpnet kampen noe nervøst og dødt, og var både uheldige og udyktige som fikk et baklengsmål allerede etter 5 minutter. Kampen jevnet seg ut, og Start spilte seg til mange sjanser. Det lille ekstra foran mål manglet, og de berømte marginene var ikke på Starts side. De var det Bryne som utnyttet i denne kampen. Markeringsslurver bakover ga Bryne unødvendig lett spill ved samtlige scoringer.
Start hadde sine sjanser. I første omgang hadde Stian Ohr en ball inne som ble heller tvilsomt annulert for angrep på keeper Eskeland. Valdo hadde et stolpeskudd.
I tillegg var det demoraliserende å få scoringer mot seg hver gang man øynet håp. Andre omgang er bare 5 minutter gammel da Jørgen Rangnes header inn fra en trengt posisjon mellom tre Startforsvarere. 2-0 til Bryne. Skulle vært hindret.
Start satset offensivt og kjørte inn raske Raymond Hofstædter for Terje Leonardsen. Raymonds direkte spillestil skapte mer bevegelse. Start reduserte ved Stian Ohr like etter, og man øynet nok en gang håp, for så å få nok en kalddusj. Jørgen Rangnes header inn sitt andre mål for dagen direkte på et langt innkast! Det bør ikke gå an.
Start ga ikke opp, og det skal guttene ha ros for. Bevegelsene forover ble omsider belønnet med ny redusering av Raymond som setter ballen mellom bena på keeper Eskeland. 3-2.
Halvorsen hev innpå Lødemel for Valdo, som var sliten, og kjørte nærmest en 4-2-4-formasjon for å få utligning. Start var så nær så nær da Andreas Ottoson 2 minutter på overtid var gjennom, men Eskeland refleksredder. I stedet nok en kalddusj: Bryne kontrer, og Rune Medalen får stå udekket foran Espen Johnsen og bredside inn et innlegg fra dødlinja. 4-2. Game over!
Lee Robertson spilte godt i 1. omgang, men fikk seg en smell i ankelen og ble byttet med Trond Nordseth. Valdo var også mye involvert, og var nær på å score. Tom Berhus var kanskje Starts beste kampen sett under ett. Raymond Hofstædter og Harald Lødemel gjorde sine saker meget bra den tiden de fikk spille.
Etter sjanser og spill hadde poengdeling vært rettferdig. Men fotball er intet rettferdig spill! Det er målene som teller. Start har ingen grunn til å være fornøyde med resultatet.