Sesongen 1994

Tre lag hjemme og mange spillere på nasjonale lag

Annonse:

I dette Herrens år blir Frode Olsen kåret til årets keeper og Pål Lydersen blir årets stopper

Start hadde spillere nok til tre lag:
Et lag i Tippeligaen, et i 2. divisjon og et i 4. divisjon. Starts trenere Brede Skistad, Erik Ruthford Pedersen og ansvarlig for juniorelitelaget, Teddy Moen, hadde ansvaret for et kobbel av spillere. Flere av spillerne "vandret" fra lag til lag. For eksempel var Klaus Murbræch og Steinar Pedersen med i seniortroppen. Men de to var representanter for de spillerne som i også var med på Start 2-laget og i visse kamper også spilte for Start 3 i 4. divisjon. 

Slik så den komplette spillerstallen ut:

Seniortroppen:

Målvakter:
Frode Olsen, Espen Skistad

Forsvarere:
Helge Bjønsaas, Claus Eftevaag, Jørgen Hammersland, Pål Lydersen, Steinar Pedersen, Bjørn Stephansen, Frank Tønnessen

Midtbanespillere:
Bernt Chr. Birkeland, Tommy Svindal Larsen, Tore Løvland, Erik Mykland, Per Chr. Osmundsen, Morten Pettersen, Viggo Strømme

Angripere:
Petter Belsvik, Totto Dahlum, Bjørn Vidar Gundersen, Klaus Murbræch, Thom Jarle Thomassen

Juniorelitestallen:

Målvakter:
Christian Fretland, Sindre Gundersen, Geir Åge Olsen

Forsvarere:
Knut Henry Haraldsen, Knut Ove Kristiansen, Sven Erik Pedersen, Vidar Vik, Tor Erik Kaalaas,

Midtbanespillere:
Jan Ove Jakobsen, Carlos Diaz, Tom Berhus, Per Marius Arntsen, Henrik Jørgensen, Christian Jørgensen, Per Chr. Osmundsen

Angripere:
Frank Ahmed, Jon Egil Enger, Morten Enger, Ronny Reigstad

Det var ingenting i veien med etterveksten i Start. En rekke unge spillere var på gang, og flere av dem holdt et så høyt nivå at de i løpet av 1994 også fikk sjansen på et av landslagene. Pål Lydersen og Erik Mykland var begge med i de aller fleste landskampene som A-landslaget gjennomførte i 1994. Mykland fikk spille alle, bortsett fra kampen mot England på Wembley den 22. mai. 13 kamper ble det alt i alt på Starts midtbaneelegant. I kampen mot Sverige i Stocholm i juni fikk Mykland også gullklokka, hederbevisningen som NFF gir etter 25 spilte A-landskamper. Pål Lydersen fikk spille tre kamper, og kom da opp er i 20 totalt. 

En annen gammel starter, Frank Strandli, fikk sjansen tre ganger. Nevnes må også at Frode Olsen i 1994 satt på reservebenken fem ganger. 

Start gjorde seg også godt bemerket på U-21 landslaget i 1994. Bernt Christian Birkeland fikk sin debut på U-21 landslaget, og fikk alt i alt med seg fem kamper. Tommy Svindal Larsen var fast inventar på laget som også representerte Norge i OL-kvalifiseringen. 12 kamper ble det tilslutt på Tommy, ni på U-21 landslaget og tre kamper når vårt U-21 landslag spilte OL-kvalik. 

Også Frank Tønnessen var fast mann på laget i 1994. Starts solide forsvarer var utpå åtte ganger, syv på U-21 og en gang for OL-landslaget. Steinar Pedersen fikk spille fire ganger, to ganger på OL-landslaget og to ganger på U-21 laget. Steinar Pedersen fikk også med seg de tre kampene som U-18 landslaget spilte i 1994, mot Ungarn, Tunis og Hellas. Det samme gjorde angriperen Klaus Murbræch, som også kunne bokføre et mål med det norske flagget på brystet. Det kom i kampen mot Ungarn.


Forrige sesong - - - Neste sesong

Annonse fra Obos-ligaen: