Sesongen 1993

Store forventninger, men kun 9. plass

Annonse:

I dette Herrens år blir Erik Mykland igjen kåret til årets midtbanespiller. Start var preget av måltørke og scoret kun 26 mål.Likevel, slik stod det å lese i Starteren før sesongen begynte :

Store forventninger til 1993

Forventningene i Start er store foran årets sesong. Spennende nykommere og sentrale støttespillere som har fortsatt å utvikle seg, gjør at Start sikter mot en medalje, i år slik tilfellet var det både i fjor og i forfjor.

I 1987 takket Start for seg i den norske toppdivisjonen, etter å ha vært med helt siden opprykket i 1972. I løpet av denne tiden oppnådde Start å vinne gullet to ganger (1978 og 1980), pluss at man hentet hjem bronsemedaljene hele fem ganger. 

Nedrykket i 1987 markerte slutten på den gyldne tidsalderen for Start. Sesongen betydde videre at den generasjonen spillere som hadde vært med å dominere norsk toppserie takket for seg. Nye spillere kom til, og etter bare en sesong i den daværende 2. divisjonen, var Start klare for spill i vår øverste divisjon på nytt, etter to spennende kvalifikasjonskamper.

En 9. plass ble det tilslutt, innen man sesongen etter endte på en 6. plass. Man ante konturene av et mulig storlag. Og under Brede Skistads dyktige hånd, utviklet den ene unggutten etter den andre seg. 3. plassen i 1991 var i overkant av spådommene før sesongen tok til. Men med Erik Mykland, Morten Pettersen, Claus Eftevaag og Totto Dahlum spilte Start "markrellfotball", som en av Oslo-avisene uttrykte det etter storseire over Rosenborg og Viking. 

Foran 1992-sesongen gikk Pål Lydersen til Arsenal, mens Totto skrev under for Rosenborg. "Alle" mente dette ikke ville gå bra. Men nye spillere stod klare til å ta over. Helge Bjønsaas, en nykommer fra Haugar, fylte hullet etter Lydersen, mens Frank Strandli fortsatte der Totto slapp, med å score mål.
Foran denne sesongen er stallen mer eller mindre inntakt, bortsett fra Frank Strandli som i vinter gikk til Leeds United.
Spørsmålet mange stiller seg foran sesongstarten, er hvordan dette skal slå ut for laget. Forsvaret og midtbanen er inntakt - og forsterket. Helt på topp blir det i første rekke Bent Trygve Hansen, Trond Ludvigsen, Tomas Fransson og Arild Tønnessen som skal kjempe om plassene. Start har i år en sterkere stall enn det som har vært vanlig de senere år. 

U-landslagsspillerne Per Egil Swift og Tommy Svindal Larsen har kommet til. I bakhånd venter Kjell Anders Kristiansen som kommer fra Drøbak/Frogn. Kjell Anders har lenge slitt med en kneskade, men har vist sitt potensiale tidligere, og skal etter ekspertenes mening være klar til sommeren. Da vil også Ivar Sigurdsen, som også er angriper, være tilbake etter flere alvorlige skader. Fra stallen i fjor, er i tillegg til Frank Strandli, også Sverre Huseby (Drøbak/Frogn), Tor Åge Larsen (Djerv 1919), Frank Våge Skårdal, Jens Petter Toft, Lloyd Lislevand og Paul Richardsen borte.

I tillegg til A-laget i Tippeligaen, stiller Start også lag i 2. divisjon, hvor målsetningen er å gjøre det en god del bedre enn hva som var tilfellet i fjor.

Det er også nytt at Start i år stiller lag i den ordinære 4. divisjonen, som den eneste klubben i landet. For å gi junior elite-spillerne bedre kamptilbud, søkte Start om å få overføre laget fra junior elite-serien til den ordinære 4. divisjonen. Dette sa Norges Fotballforbund og Agder Fotballkrets ja til etter en viss betenkningstid.

Spillerstallen A-laget 1993 var etter sesongslutt:

Keeper:
Frode Olsen, Espen Skistad

Forsvar:
Helge Bjønsaas, Bård Borgersen, Claus Eftevaag, Jørgen Hammersland

Midtbane:
Bent Trygve Hansen, Øyvind Klausen, Tommy Svindal Larsen, Tore Løvland, Erik Mykland, Morten Pettersen, Viggo Strømme, Per Egil Swift,

Angrep:
Tomas Fransson, Kjell Anders Kristiansen, Ivar Sigurdsen, Arild Tønnessen


Forrige sesong - - - Neste sesong

Annonse fra Obos-ligaen: