Sesongen 1995

Flere lag i divisjonen og mange trenerbytter i Start

Annonse:

I dette Herrens år øker antallet lag i Tippeligaen fra 12 til 14 lag. Pål Lydersen blir årets stopper nok en gang.

I den norske cupen røk Start ut i kvartfinalen mot RBK 0-2.
Andreas Lund debuterer for Start.Starts trenerteam hadde åtte nye spillere i stallen sammenlignet med 1994-sesongen.

Her er Start-trener Teddy Moens egen vurdering av de åtte, før sesongstart:

Vetle Andersen:
Veldig godt venstreben. Godt tilslag. Gode pasninger. Har solid rutine etter å ha vært profesjonell fotballspiller i over 10 år.

Sven Kloster:
Sjeldent godt og rent tilslag på ballen. Er flink til å nå medspiller med vanskelige pasninger over stor distanse. Slurver litt på kortere pasninger. Har merket overgangen fra 3. divisjon, men han kommer sterkt.

Kjetil Kolås:
Veldig god ballen. Godt skudd. Utleid til Harstad IL fram til slutten av juni fordi han avtjener verneplikten i Harstad og er ferdig da. En spennende spiller.

Andreas Lund:
Er første års senior. God i hodespillet. Tungt skudd. En skikkelig måljeger.

Sindre Gundersen: 
Reservemålvakt som i år er første års senior. Veldig reaksjonssterk. Uredd. Flink i nærområdet. Må forbedre seg i feltarbeidet og til å kommunisere med forsvaret foran seg.

Morten Enger:
Er siste års junior. Høyrebent, men er nesten like god med venstre. Flink med ballen. En god dribler. God arbeidsmoral. Må bli flinkere til å få blikket opp og spille ballen tidligere.

Tom Berhus:
En spiller med veldig gode kvaliteter. Bra på pasninger og mottak. Fører ballen bra. Tøff i duellene. Flink til å vinne ballen. God til å få med seg ballen i trengte posisjoner. Løpssterk. En outsider i forhold til en plass på OL-landslaget.

Slobodan Miletic:
En sterk midtbanespiller med internasjonalt tilsnitt. Driblesterk og god til å skjerme ballen. Flink pasningslegger, men er også flink til selv å avslutte. Godt blikk for spillet.

Fem mann fra årets stall hadde gått til andre klubber. Tommy Svindal Larsen gikk til Stabæk, mens Viggo Strømme, Jørgen Hammersland, Bjørn Vidar Gundersen og Thom Jarle Thomassen gikk til henholdsvis VIF Fotball, FK Haugesund, Vigør og Grim.


Forrige sesong - - - Neste sesong

Annonse fra Obos-ligaen: