Start - Grorud 2-0

Vi tok en rimelig kontrollert seier mot Grorud i dagens treningskamp i Marbella.

Start spilte sin første av tre treningskamper i Marbella mot det nyopprykkede OBOS-liga-laget Grorud, en klubb preget av sørlendinger. I tillegg til daglig leder og flere andre roller i klubben, så er det også en sørlending i trenerstolen i Grorud, nemlig Eirik Kjønø.

Samme dag ble det avgjort at Start skal isoleres så langt det lar seg gjøre i Marbella, at kontakt med omverdenen skal unngås, for å minimere risikoen for smitte av corona-viruset. Men kampen gikk som planlagt.

Joey Hardarson har med seg 24 spillere til Marbella, men fire av dem stod over denne kampen pga småskader. Martin Ramsland, Henrik Gjesdal og Sander Sjøkvist stod over med småskader, mens Johannes Eftevaag ikke er klar til kamp riktig ennå. Isaac Twum, Adeleke Akinyemi, Mikael Ugland og Eirik Schulze er hjemme i Kristiansand for å lege sine skader.

Prøvespiller Ikhsan Fandi fra Raufoss fikk sjansen fra start i kampen.

Start var ubeseiret i oppkjøringen før kampen.

Starts lag (4-2-3-1):

Amund Wichne - Eirik Wichne, Damion Lowe (Jørgensen fra 46 min), Jesper Daland, Henrik Robstad (Tønnessen fra 46) - Erlend Segberg (Gamachis fra 83), Afeez Aremu (Hadzic fra 46) - Ikhsan Fandi (Lien fra 73), Eman Markovic (Skaanes fra 60), Espen Børufsen (Tryggvason fra 46) - Kevin Kabran (Bringaker fra 46)

Innbyttere: Jonas Deumeland, Kristoffer Tønnessen Joackim Jørgensen, Kasper Skaanes, Adnan Hadzic, Dirirsa Gamachis, Andri Tryggvason, Mathias Bringaker og Kristian Strømland Lien

Start - Grorud 2-0 (0-0)

• Treningskamp

• Marbella Football Center

• 10. februar 2020

• Mål: 1-0 Fandi (32), 2-0 Skaanes (67)

• Gule kort: Henrik Robstad, Hadzic

8 minutter: Litt rotete start på kampen der begge lag sliter med å etablere noe angrepsspill. Start veldig upresises i starten.

11 min: Grorud får kampen første store sjanse når de spiller seg igjennom og får avsluttet alene med Wichne fra 10-12 meter. Wichne gjør en god redning.

12 min: Markovic avanserer ned mot dødlinjen, men Grorud klarer til corner. Innlegget landet på hodet til Fandi, men han får ikke til noen avslutning i duell med en Grorud-spiller.

15 min: Vi har tatt over initiativet nå og har ballen mye, men uten å komme til noen sjanser foreløpig. Fortsatt litt småruskete pasningsspill.

18 min: Kabran drar seg fri på venstresiden og slår et farlig innlegg inn foran mål. Grorud får klarert til corner like foran Wichne på bakre stolpe.

23 min: Segberg klarerer et innlegg inn i egen boks og Grorud prøver seg på et brassespark, men det går langt til side for mål.

25 min: Slår fast at presisjonen ikke har vært helt tipp topp de første 25 minuttene. Vi triller ball en del i bakre rekker, men på siste tredjedelen har det vært veldig upresist.

32 min: 1-0! Daland med flott pasning til Kabran, svensken vender kjapt opp og curler ballen i stolpen. På returen spretter prøvespiller Fandi opp og header ballen i det åpne målet.

Pause: Vi går til pause med 1-0. Ingen fantastisk fotballkamp så langt, der begge lag triller en del ball. Med høyere tempo og presisjon kan det skapes flere sjanser. Til nå er det kun prøvespiller Fandi som har scoret.

Robstad, Lowe, Aremu, Kabran og Børufsen gikk ut i pausen. Tønnessen, Jørgensen, Hadzic, Bringaker og Tryggvason kom inn.

51 min: Fandi pirker ballen i mål etter en corner, men det blåses for offside. Vi har hatt initiativet i starten av andre omgang.

52 min: En misforståelse mellom Daland og Hadzic skaper en farlig kontringsmulighet for Grorud, men Jørgensen rydder opp.

57 min: Markovic slår et lavt innlegg foran mål og det er nære på at ballen spretter i mål.

59 min: Tryggvason drar en skuddfinte og sender Grorud-forsvareren feil vei. Blir felt i det han går forbi og alle venter på straffespark. Dommer velger av en eller annen grunn ikke å blåse straffe. Så snodig ut.

64 min: Fint Grorud-angrep ender med en avslutning langt utenfor mål.

65 min: Segberg prøver seg fra 25 meter, men skuddet går et par meter over mål.

67 min: Vi bryter høyt i banen og Bringaker spilles fri på høyresiden. Han prøver seg med et skudd, men det går over.

67 min: 2-0. Flott mål! Wichne spiller inn til Skaanes, som spiller vegg med Bringaker før han bredsider ballen nede i hjørnet.

78 min: Lien flikker et innkast fint videre til Tryggvason som fyrer av på første berøring. Keeper slår ballen ut til corner. Corneren heades utenfor av Jesper Daland.

80 min: Grorud som har initiativet nå, men vi ligger kompakt og har ok kontroll. Nære på med å straffe dem på en kontring når Skaanes skjærer inn i feltet, men pasningen hans klareres bort.

81 min: Grorud kommer til innlegg fra farlig posisjon, men Wichne stuper ut i feltet og fanger ballen foran Grorud-spissen. Bra keeperspill der.

82 min: Siste bytte: Segberg går ut. Inn kommer Dirirsa Gamachis.

86 min: Ganske rolig tempo her nå. Vi virker fornøyd med å holde ballen i laget og kontrollere inn dette.

Slutt: En treningskamp som så ut som nettopp det. Vi tok mer over etterhvert og vant til slutt ganske komfortabelt. Prøverspiller Fandi og Skaanes med målene, 2-0-målet var kampens store høydepunkt. Positivt at vi ikke slipper Grorud til mer enn et par sjanser.

Neste oppgave for Start skulle være kamp mot Brann førstkommende lørdag, men Brann har avlyst sin treningsleir pga corona-viruset, og dermed er det usikkert om det blir kamp på lørdag.

Vil du se et ungt, sultent Start-lag, fullt av lokale gutter, kjempe for å forsvare Sørlandets stolthet i Eliteserien?