Odd - Start 2-1

Mye positivt å ta med seg fra kampen i Skien, men vi ble hardt straffet av Odd.

Start spilte sin første kamp på tre måneder mot Odd, i en kamp der verken media eller publikum hadde adgang til arenaen. Det er en del spillere som stod over på grunn av skader. Henrik Gjesdal er ute for sesongen med korsbåndskade, mens Martin Ramsland, Adeleke Akinyemi, Eirik Schulze, Espen Børufsen, Andri Tryggvason og Isaac Twum var heller ikke med bort til Skien, selv om flere av dem er nære å være tilbake for fullt.

God første omgang

Vi tok tidlig inititativ i kampen og viste gode tendenser, der vi var gode til å vende spill, og innmellom viste frem gode kombinasjoner. Det var få store sjanser i starten av kampen, men både Bringaker og Markovic prøvde seg med skudd. Bringaker ropte også på straffe da han ble taklet hardt inne i felter.

Etter 27 minutter kom ledermålet etter et fint angrep. Skaanes kom til innlegg fra høyre, det bokses ut av Rossbach. Ballen lander hos Markovic, han drar av en spiller og banker ballen opp i nettaket med venstrefoten! Et veldig flott mål av Markovic og vel fortjent.

Etter målet fortsatt Start å styre kampen, og Skaanes hadde en god mulighet da han drev fremover og fintet seg innover i feltet, men skuddet gikk like utenfor.

Etter en drøy halvtime fiikk Odd sin største sjanse i første omgang da Nordkvelle fikk stå ganske alene inne i feltet, men Wichne redder greit.

Markovic viste seg frem flere ganger, med fine kombinasjoner på små flater og smarte pasninger. Men igjen gikk Bringaker i bakken da han ble spilt opp i feltet, uten at dommer blåste.

0-1 står seg til pause og alt i alt var det en positiv omgang der vi var det klart beste laget i varmen på Skagerrak Arena.

Hardt straffet

Mikael Ugland kom inn for Skaanes i pausen. Vi starter omgangen veldig bra, men etter åtte minutter mister vi ballen i farlig posisjon og Odd straffer oss hardt. Kachi blir spilt alene igjennom og han scoret sikkert.

Kort tid etterpå gjør vi en ny stygg feilpasning som gjorde at Odd kom til en ny skummel sjanse. Men Wichne reddet fint.

Etter en time gjorde vi tre nye bytter, og det gjorde nok at noe av rytmen forsvan.t

Odd tok ledelsen kort tid etterpå etter en corner der Børven får pirket ballen i mål.

De siste 20 minuttene fikk Odd flere gode muligheter på kontringer, og en god Wichne og noen svake avslutninger gjorde at det ikke ble flere mål.

Vi har også et par ok sjanser, og en veldig stor ved Sander Sjøkvist, men det ble ikke flere mål.

Dermed endte kampen med 2-1-seier til hjemmelaget. Det var mye postitivt fra vår del i første omgang, men dessverre ble det for mye slurv i andre omgang og det ble vi straffet for.

God gjennomføring

Trener Joey Hardarson oppsummerte kampen på følgende måte til fvn.no etter kampen.

- Første omgang er bra, vi kommer til en del muligheter og kunne kommet til enda flere. I andre omgang starter vi bra, men så tar vi noen feilvalg som gjorde at vi fikk mange brudd mot oss. Og Odd er sterke på kontringer, og da blir vi til slutt straffet, sa Hardarson.

- Alt i alt en god gjennomføring og en viktig kamp for oss. Alle fikk testet seg mot god eliteseriemotstand, så vi fikk mye ut av denne kampen.

Neste treningskamp spilles mot Sarpsborg på onsdag, før seriestarten kommer uka etter når Strømsgodset kommer til Sparebanken Sør Arena.