Tøff konkurranse om midtbaneplass

Afeez Aremu og Tobias Christensen må stå over Odd-kampen mandag kveld med suspensjon, men kampen om den ledige midtbaneplassen er likevel hard.

Annonse:

Afeez Aremu fikk sitt femte gule kort mot Strømsgodset og må stå over Odd-kampen mandag kveld. Det betyr at det i alle fall må gjøres en endring på laget.

- Men det kan også medføre at vi må endre formasjon. I høst blir det slik at taktikken må legges på nytt for hver gang for å vinne kamper, sier Start-trener Kjetil Rekdal.

- Hvem er aktuelle for å ta over plassen fra Aremu?

- Her er det åpent mellom flere: Isaac Twum, Adnan Hadzic, Aron Sigurdarson, Kasper Skaanes og Niklas Sandberg. Vi venter til nærmere kampstart til å velge hvem det blir, sier Rekdal.

Tobias Christensen er suspendert på grunn av det røde kortet han fikk i Start 2-kampen mandag. Han har fått to kamper karantene, som sones i de neste Start 2-kampene mot Sola (tirsdag) og Halsen (lørdag). Han er dermed tilgjengelig til neste helgs eliteseriekamp mot Kristiansund.

Adnan Hadzic og Simon Larsen har vært syke et par dager denne uka, men begge var tilbake i full trening fredag.

- Spissen Adeleke Akinyemi debuterte sist, nå får han sin hjemmedebut - hva kan vi forvente av ham?

- Adeleke spilte en veldig bra 1. omgang mot Strømsgodset og kunne ha scoret, men da laget begynte å ri på en 1-0 ledelse og vi ble presset tilbake, så ble han mer borte etter pause. Han er en spiller som vi må vise litt tålmodighet med, han har kvaliteter med sin fart og fysikk, og er en spennende tilvekst til laget, sier Rekdal.

Fredag ettermiddag fikk endelig Ibrahim Arafat Mensah innvilget sin arbeidstillatelse, og dermed er også ghaneseren et alternativ for Rekdal.

- Hva vil du si om Odd som motstander?

- Et typisk 4-3-3 lag som er vanskelig å bryte ned, er sterke fysisk og farlige på dødballer. De har et godt grunnspill og er duellsterke, svarer Start-treneren.

- Hva jobber du med på treningsfeltet frem mot kampstart?

- Vi jobber med både det offensive og defensive, vi er tydelige på det vi ønsker å få frem så ofte som mulig i kampen. Så må vi håndtere motstanderen også. Det kan fort bli en taktisk kamp. Odd er ganske strukturert og tydelige på hvordan de spiller. Vi må bare sørge for at vi er klare, så får Odd holde på sitt.

Rekdal mener det var mye positivt å ta med seg fra kampen mot Strømsgodset (1-1).

- Førsteomgangen var veldig bra, vi var gode defensivt og farlige offensivt. I andre omgang blir vi liggende for lavt, vi klarer ikke befri oss fra det trykket vi får på oss. Alt i alt er det bra å ta poeng i Drammen. Men vi trenger seiere, og det var selvsagt irriterende med det målet, men skudd fra 30 meter i krysset er ikke lett å forsvare seg mot, sier Rekdal.

Se hva Rekdal sa i ukas FredagsLive her.

Annonse fra Obos-ligaen: