Tap etter straffesparkkonkurranse

Cup-håpet forsvant etter en hjerteskjærende avslutning med straffespark. (Foto: Tor Erik Schrøder)

Med Tromsø på besøk i årets første tellende kamp var det en klart det skulle snø rett før avspark på Sparebanken Sør Arena. Tromsø åpnet kampen aggressivt, og hadde stolpetreff allerede før minuttet var spilt. Tromsø fortsatte å ha mye ball, men etter rundt 20 minutter ble kampen jevnere. Vår første sjanse kommer etter at Tom Strannegård fra midtbanen starter, kommer seg inn i feltet og avslutter vårt første angrep fra spiss vinkel.

Vi viste bedre tendenser etter dette, og kampbildet ble mye jevnere. Etter 35 minutter scorer Emil Grønn Pedersen på en retur fra et skudd av Alagie Sanyang. Vi holder ledelsen ut omgangen og går til pause med 1-0.

Tromsø åpnet også andre omgang med å ha mye ball. De får tidlig i omgangen en god overgang der de kommer i overtall. Fabian Ness med en solid forsvarsjobb gjør at Tromsø ikke får avsluttet. Også i denne omgangen tar det litt tid før kampen blir jevnere, og åtte minutter ut i andre omgang har Sander Sjøkvist ballen i nettet, men blir annulert.

Tromsø er farlig frempå ved to anledninger etter rundt 60 minutter, men to gode redninger fra Torkildsen gjør at vi beholder ledelsen. Utlikningen kommer likevel etter 69 minutter. Kampbildet er jevnere etter utlikningen, men Tromsø det klart farligste laget. Etter 88 minutter setter Grønn Pedersen på turboen men avslutningen går i stolpen. En god sluttspurt fra oss gir ikke uttelling dermed ekstraomganger på Sparebanken Sør Arena.

Første ekstraomgang var en sjansefattig omgang. Alagie Sanyang får direkte rødt etter seks minutter etter at han sparker Yttergård Jensen som ligger nede.

Det blir ikke de store sjansene i andre ekstraomgang heller. Tromsø har mest ball, men omgangen er preget av mange slitne bein, og flere som sliter med krampe. Kampen endte med straffespark konkurranse som til slutt endte med at Tromsø gikk videre til kvartfinale, etter bom på vår femte og siste straffe.

KAMPFAKTA

• NM-menn 2022

• IK Start 1-1 Tromsø IL (1-0) (Straffer 5-6)

• Sparebanken Sør Arena

• Emil Grønn Pedersen 35´

• Vegard Erlien 68´

Vårt lag: Jasper Silva Torkildsen, Sander Sjøkvist, Luc Mares, Vito Wormgoor, Henrik Robstad, Fabian Ness, Tom Strannegård, Emir Derviskadic, Jesper Gregersen, Emil Grønn Pedersen, Alagie Sanyang.

Innbyttere: Jensen, Eftevaag, Dashaev, Richardsen, Nkubiri, Svela, Nordal.

1’ Tromsø tar avspark og kampen er i gang!

15’ Utenom stolpetreffet til Tromsø før minuttet var spilt er det lite annet å melde om fra det lette snøværet på Sparebanken Sør Arena. Tromsø med mye ball.

20’ Tom Strannegård står for vår første sjansje. Et kjempe initiativ fra midtbanen som starter og avslutter vårt første angrep.

30’ Kampbildet jevnere nå det siste kvarteret. Vår største mulighet fra Tom Strannegård.

35’ GRØNN PEDERSEN!!!! 1-0

35’ Grønn Pedersen snapper opp en retur fra et skudd av Alagie Sanyang. En kald goalgetter scoring!

45’ Pause. Vi går til pause med 1-0 etter scoring av Emil Grønn Pedersen!

46’ Andre omgang er i gang. Samme elleve som avsluttet første omgang starter også andre.

48’ Solid forsvarspill av Ness. En nydelig takling i boksen hindrer Tromsø i å fullføre en god overgang.

57’ Gult kort til Henrik Robstad.

64’ Vi gjør vårt første bytte i kampen. Grundetjern kommer inn for Gregersen som ikke kan fortsette.

69’ Tromsø utlikner til1-1.

88’ Stolpetreff fra Grønn Pedersen!

90’ Det blir ekstraomganger på Sparebanken Sør Arena.

91’ Tromsø tar avspark i første ekstraomgang. Vi gjør ingen bytter.

96’ Rødt kort til Alagie Sanyang.

104’ Salim Nkubiri kommer inn for Vito Wormgoor.

105’ Det står fortsatt likt etter første ekstraomgang. Vi avslutter omgangen med en mann mindre.

106’ Andre ekstraomgang er i gang etter en kort pause.

114’ Sander Svela erstatter målscorer Grønn Pedersen.

120’ Det blir ingen scoringer i de to ekstraomgangene. Cup-dramaet skal avgjøres på straffer.