Stortalent valgte Start

Eman Markovic kommer hjem til Sørlandet. U20-landslagsspilleren har signert en 4,5 årskontrakt med Start.

Annonse:

Markovic (20) har det siste året spilt for den bosniske toppklubben Zrinjski Mostar, men han avsluttet kontrakten med klubben tidligere i sommer. Han stod dermed fritt til å skrive under for en ny klubb

- Sportslig sett tror jeg dette er det beste for meg. Start er en veldig god klubb, så det var ikke noe vanskelig valg, sier Markovic.

Se intervju med Markovic her. Artikkelen fortsetter under videovinduet.


Flere klubber har meldt sin interesse for ham, og derfor er vi glade for at han valgte Start som neste steg i karrieren.

- Eman er en spiller vi har fulgt lenge, og han er en av de mest spennende offensive spillerne vi har i Norge. Han har vært fast på aldersbestemte landslag siden han var 15 år, og han var senest på banen i alle Norges kamper i U20 VM. Det at han nå velger å skrive under en langtidsavtale med Start er noe vi er veldig glade for, sier Tor-Kristian Karlsen, sportslig leder i Start.

Markovic har signert en avtale som strekker seg ut 2023-sesongen.

- Han er en hurtig og teknisk god spiller som jeg er sikker på vil gi publikum på Sparebanken Sør Arena mye å glede seg over. Han kan spille både som kantspiller, spiss eller offensiv midtbanespiller, sier Karlsen.

20-åringen står bokført med 46 landskamper for Norge, på U15, U16, U17, U18, U19, U20 og U21-nivå.

eman markovic drakt

- Sportslig sett tror jeg dette er det beste for meg. Start er en veldig god klubb, så det var ikke noe vanskelig valg.

— Eman Markovic

Ønsket som 15-åring

Eman, som spilte i Lyngdal som unggutt, var aktuell for Start allerede da han var 15 år. Den gang var det Molde som trakk det lengste strået i kampen om underskriften hans. Hans eldre brødre Omar og Adi Markovic har begge vært innom Start som juniorspillere, men uten å få A-lagskontrakter.

Etter tre år som juniorspiller i Molde valgte Eman, til manges overraskelse, å fortsette karrieren i Bosnia i fjor sommer. I foreldrenes fødeland har han lært mye det siste året, selv om klubben hans måtte se seg slått av Sarajevo i kampen om seriegullet.

- Det har vært et lærerikt år, med både oppturer og nedturer. Jeg fått se hvordan det er utenfor Norge, og det har vært en fin opplevelse. Jeg tar med meg mye fra det oppholdet, sier Eman Markovic, som forteller at han drømte om å spille for Start da han vokste opp i Lyngdal.

- Alle i Lyngdal har lyst til å spille for Start, og nå er jeg her, så det føles veldig bra, sier han.

Han forteller at han har trent bra etter at han kom hjem fra U20 VM starten av juni. Nå er han klar til å bidra i opprykkskampen for Start.

Hva kan publikum vente å se fra deg?

- En offensiv, kreativ spiller som kan spille i flere posisjoner. En som er god en mot en, og som liker å spille fin fotball.

eman markovic ntb scanpix
Eman Markovic (t.v.) setter inn 10-0 for Norge i U20 VM-kampen mot Honduras. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Stolt

Christopher Langeland, arbeidende styreleder i Start En Drøm, gleder seg over at et av de aller største talentene i Norge velger Start som klubben der han skal realisere sine drømmer.

- Vi har en visjon om å inspirere barn og voksne på Sørlandet til å tro på, og realisere sine drømmer og visjoner. Eman er en ambisiøs ung spiller, fra Sørlandet, som allerede har fått oppleve mye. At han nå ønsker å komme til Start for å utvikle seg videre er vi veldig stolte over. Vi håper og tror at Eman kan bli en ny sørlandsk fotballprofil på Sparebanken Sør Arena, sier Langeland.

Markovic blir dermed den tredje sørlandske spilleren som har signert for Start den siste tiden. Martin Ramsland gjorde sin debut mot Kongsvinger på søndag, mens Eirik Schulze slutter seg til klubbenetter sesongen.

- Vi ønsker at de beste sørlandske fotballspillere skal spille for Start, og derfor er det fantastisk gøy at disse tre alle har valgt å komme til oss, sier Langeland.

 

Annonse fra Obos-ligaen: