Schulze blir Start-spiller

Eirik Schulze har skrevet under en avtale med Start fra 1. januar 2020. Foto: NTB scanpix

Annonse:

Midtbanespilleren fra Sogndal slutter seg dermed til Start etter inneværende sesong. Han har skrevet under en avtale som strekker seg ut 2022.

- Vi er veldig glade for å få inn Eirik i spillergruppa vår. Vi har fulgt ham lenge og vi er sikre på at vi får en spiller som besitter et godt Eliteserie-nivå. Han kommer med masse erfaring fra norsk toppfotball, samtidig som han er sulten på å ta nye steg. Han er også en litt annen type midtbanespiller enn dem vi har i troppen fra før, sier sportslig leder i Start, Tor-Kristian Karlsen.

- Han er en spiller med et veldig godt driv med ballen, han er løpssterk og i tillegg er han målfarlig. At han er sørlending er selvfølgelig også et pluss. Vi mener jo at de beste sørlendingene bør spille for Start, sier Karlsen.

 

Gjenforenes med Ramsland igjen

26 år gamle Schulze kommer i fra Mandal og startet karrieren i Mandalskameratene. I 2011 ble han hentet til eliteserieklubben Viking. Han ble aldri fast inventar på laget i Viking, og etter tre sesonger tok han turen videre til Strømmen. Der spilte han sammen med sin tidligere lagkamerat i MK, Martin Ramsland, og begge to blomstret virkelig.

På to sesonger spilte han 58 kamper og scoret ti mål for Strømmen, før turen gikk videre til Sandnes Ulf i 2016. Der ble det 31 kamper og tre mål, før den daværende eliteserieklubben Sogndal hentet ham til Fosshaugane Campus før 2017-sesongen. De siste 2,5 årene har han vært en viktig brikke på Sogndal-laget, og han har scoret 17 mål på 79 kamper så langt. I fjor noterte han seg for åtte mål i OBOS-ligaen.

Også i Sogndal har han spilt sammen med Martin Ramsland, og nå blir de to tidligere MK-guttene gjenforent i Start.

Ramsland er spilleklar allerede 1. august, mens Schulze har kontrakt med Sogndal ut sesongen.

Vi ønsker Schulze lykke til med resten av sesongen, og så gleder oss til han kommer hjem til Sørlandet!

Annonse fra Obos-ligaen: