Viktig avtale med fotballkretsen

Start og NFF Agder skal fortsette å samarbeide tett i årene fremover, med et felles mål om å løfte fotballen på Sørlandet.

Annonse:

Sentralt i klubbens samarbeidsmodell er samarbeidet med NFF Agder. Start og fotballkretsen har et felles ønske og ansvar om å videreutvikle fotballen på Sørlandet, og nå er en ny samarbeidsavtale inngått.

Denne omfatter et tett samarbeid på spiller- og trenerutviklingen som foregår på Sørlandet. 

- Vi har både et ønske om og et ansvar, som toppklubb, for være en sentral del av fotballen her på Sørlandet. Vi ønsker å bidra med vår kompetanse til flere enn bare dem som trener og spiller på Sparebanken Sør Arena, sier utviklingsleder i Start, Alexander Øren.

- Gjennom vårt samarbeid med NFF Agder har vi en god mulighet til dette. Her bidrar vi med trenerkrefter på alle kretsgruppene, samt utvalgte sonegrupper. På denne måten når vi ut til ett tresifret antall spillere i alderen 12-16 år, som vi får se og jobbe med over tid, sier Øren.

Kretsansvarlig for spillerutvikling i NFF Agder, Tor Henning Hamre, er også veldig fornøyd med samarbeidet. 

- NFF Agder har et tett og godt samarbeid med Start. Vi er strålende fornøyd med å forlenge samarbeidsavtalen og videreutvikle samarbeidet, sier Hamre.

Avatle agder fotballkrets
Tor Henning Hamre fra NFF Agder og Alexander Øren fra Start.

Utvikler spillere og trenere

 

Avtalen mellom Start og NFF Agder omfatter også konkret samarbeid rundt trenerutvikling. 

- Vi bidrar inn på kretsens trenerutviklingstiltak, samt at vår egen trenerutvikler jobber tett med NFF Agders trenerutvikler, sier Øren.

- Å kunne bidra inn mot trenerutvikling er kanskje vel så viktig som å bidra inn i spillerutviklingen. Ting henger sammen og ved å bidra inn mot trenere bidrar vi også indirekte inn mot spillerne rundt om på Sørlandet. Jo flere kompetente trenere, jo flere gode og trygge utviklingsmiljøer vil vi få rundt oss. En vinn-vinn situasjon for alle, sier Øren.

Annonse fra Obos-ligaen: