Blir ny utviklingsleder

Alexander Øren skal lede utviklingsavdelingen i Start fremover.

Annonse:

Tidligere i januar ble det klart at Atle Roar Håland gikk inn i en nyopprettet stilling som operativ leder for all sportslig aktivitet i Start.

For å erstatte Håland i rollen som utviklingsleder har klubben valgt Alexander Øren. Han starter formelt i stillingen 1. februar.

29-åringen fra Høyanger i Sogn har jobbet i utviklingsavdelingen i Start siden januar 2015, og som spillerutvikler har han hatt ansvar for både G13, G16 og Start 2 de siste tre årene.

Øren er utdannet UEFA A-lisens-trener og han har studert coaching og idrettspsykologi på Norges idrettshøyskole. Før han flyttet til Sørlandet og Start var han aktiv som både spiller og trener i Ullern fotball.

Etter fire år med ulike roller i utviklingsavdelingen ser han frem til å ta fatt på jobben som utviklingsleder.

- Det viktigste er å videreføre det gode arbeidet som er gjort, men jeg håper også å kunne sette mitt preg på det etterhvert. Det som trigger meg mest er å legge til rette for at vi kan få frem flest mulig gode fotballspillere fra Agder. Spillere som blir så gode at de banker på døren til Kjetil (Rekdal) og kan bli profiler på A-laget, sier Øren.

- I tillegg er det viktig å fortsette det gode samarbeidet med klubbene rundt oss, og bygge videre på det gode arbeidet som er satt i gang der, sier Øren.

I 2019 blir en betydelig del av jobben også å arbeide med akademiklassifiseringen. Klubben skal vurderes og klassifiseres utifra arbeidet man gjør innenfor spillerutvikling dokumenteres.

Kontinuitet

Atle Roar Håland gleder seg over å ha fått Øren inn som utviklingsleder.

- Alexander har god erfaring etter å ha hatt ulike roller i klubbens utviklingsavdeling de siste årene. Han er faglig dyktig og har stor arbeidskapasitet, sier Håland.

- Med Alexander er vi sikre på at vi får en utviklingsleder som kan videreføre det arbeidet klubben har satt i gang, der et godt samarbeid med andre klubber, skolene og fotballkretsen er viktig. Den kontinuiteten er viktig, sier Håland, som vil jobbe tett med Øren fremover.

Tålmodighet er viktig

Øren har sett unge spillere som Mathias Rasmussen (nå i Nordsjælland), Erlend Segberg, Tobias Christensen, Eirik Wichne og Mikael Ugland ta steget fra utviklingsavdelingen og opp til A-laget de siste årene. Han mener det er gode muligheter for å få frem flere gode spillere fra Sørlandet i årene som kommer.

- Det er et stort potensial her i Agder. Det er mange gode, unge fotballspillere, og vår jobb er å tilrettelegge for dem slik at de kan utvikle seg til å bli toppspillere. Den viktigste jobben er det spillerne selv som gjør, men vi skal i alle fall gi dem alle muligheter, sier han.

Har du et råd til unge spillere som drømmer om å ble toppspillere?

- Mitt råd er å være tålmodige. De må stå på og takle den motgangen som kommer på et tidspunkt. Min erfaring er at de som lykkes er de som har tro på seg selv og er tålmodige, sier han.

Annonse fra Obos-ligaen: