Starthallen rives: - Det er trist det som nå skjer

Kai Eriksen (75) synes det er vemodig å se at Starthallen nå rives for å bli flerbrukshall i tilknytning til nye Wilds Minne skole. (Foto: Egil Olsen).

Annonse:

Kai Eriksen var med å jobbe dugnad for å få Starthallen ferdig i 1974. Onsdag startet rivingen av bygget Start blant annet feiret to seriegull i. Det vekker følelser hos Starts driftskoordinator.

- Det er trist det som nå skjer. Det er veldig mange minner og mye historie som nå forsvinner. Det er forferdelig å se den store grabben rive i stykker det jeg har vært med å bygge opp, sier Kai Eriksen, og kikker inn i idrettshallen der den ene ytterveggen nå er borte.

- Mange gode minner

Kai Eriksen begynte sitt virke i Start i 1973, året byggearbeidene på Starthallen begynte. Hallen ved Wilds Minne skole stod ferdig året etter, og ble offisielt innviet i 1975, året Start fylte 70 år.

- Vi er veldig glade for det vi fikk oppleve i Starthallen, og vi får leve på minnene, sier Eriksen, som var vaktmester og materialforvalter i Start i 1975.

- Hva er ditt beste minne fra Starthallen?

- Det er så veldig mange gode minner; blant annet fredagstrim med old boys, ei dameforening som var helt enorm og stekte vafler på hver hjemmekamp, åpent hus etter kampene med stinn brakke i kafeen. Og så feiret vi jo også to seriegull der.

Ny skole og flerbrukshall i 2024 

Kai Eriksen synes det er en trøst at Starthallen ikke rives for å bli leiligheter, slik det nå bygges mange av andre steder på Lund, blant annet Marvika Torv. 

- Ja, det er en trøst at det blir ny flerbrukshall her i tilknytning til nye Wilds Minne skole, og at det dermed er barn skal boltre seg i Starthallens gamle miljø, sier Kai Eriksen. 

Nye Wilds Minne skole og den nærliggende flerbrukshallen er estimert til å stå ferdig til skolestart i 2024. 

Annonse fra Obos-ligaen: