-Bedre kan det ikke gjøres! En sjanse,- en goal! Gratulerer!
-Bjørg Wallevik
-Til neste år gjør dere det enda bedre! Gratulerer!
-Jon Lilletun

Manndomsprøven
Start viste på onsdag at de har funnet vegen tilbake til taktene fra i sommer. Spruten, innsatsen og gutsen var tilbake. Nå var det klart for finalen. Siste og avgjørende øyeblikk. Skulle det bli Tippeliga eller ikke?
På onsdag møtte lagene en blytung og våt bane som kun innbød til muskelslit. Baneforholdene i Drammen, derimot, var meget bra, og det burde ikke være noen ulempe for Starts teknikere.
En fullsatt Starthall ventet spent. Busslaster med supportere ringside. En hel landsdel ventet på TV-overføringen. The final countdown!

Start stilte med samme lag som sist. Hos Godset var Jostein Flo trukket tilbake i midtforsvaret.
Kampen åpnet lettere nervøst. Godset testet ut farten til raske Lasse Olsen på venstresiden, men Sven Kloster og Kristian Sørli demmet opp. Start hadde problemer med å komme fremover de første minuttene, og Godset etablerte et solid trøkk.
Start hevet seg, og viste at de slett ikke var ufarlige. Flere fine overganger ledet an av Harald Lødemel og duoen Knutsen/Ellingsen. Lødemel virket meget frisk i denne fasen av kampen, og ble tatt knallhardt flere ganger. Godset på sin side, vant ofte andreballene på egen banehalvdel og kjørte lynhurtig i kontra. Da var de farlige foran Espen Johnsen. Meget spennende åpning på kampen.
De helt store og klare målsjansene uteble.
Første omgang endte målløst. Men, Start MÅ score mål, ellers er det hele over.

0-0 holder ikke. 1-1 holder ikke. Men 1-0 til Start holder!

Andre omgang begynte med flere farlige dødballer til Godset. Tre cornere på rad skapte nervøs stemning Start-forsvaret. Det haglet med sjanser til Godset. Espen Johnsen var stor etter 52' da han reddet på en fremstormende Mikkelsen i Godsets angrep. Start var heldige i denne perioden som ikke slapp inn mål.
Jan Halvor satte inn Raymond Hofstædter for Terje Ellingsen etter 52'. Vi trengte fart rundt beina på Godset-forsvaret.
Start red av den verste stormen, men det begynte så smått og haste. Omgangen var allerede halvspilt da Espen Johnsen fikk fingeren ut av ledd i en duell ute i feltet. Starts fysioterapet Stig Pedersen stormet til og dro den kontant på plass. Etter litt ising var det klart igjen. Espen fortsatte.
Etter 69' var Hofstædter frempå med Starts første sjanse i andre omgang. Han vant en luftduell! inne Godsets felt, men ballen strøk på utsida av stolpen.
Etter 73' tok Jan Halvor ut Harald Lødemel. Han fikk noen knallharde smeller i første omgang. Inn kom Fredrik Henriksen, og Trond Nordseth ble trukket ned i midtbaneleddet.
Sekundene tikket utrolig raskt, og samtidig fikk Godset den ene kjempesjansen etter den andre. Men,- Espen holdt nullen! Start hadde enkelte sjanser fremover, men det ble aldri skikkelige målsjanser ut av det. Ved ordinær tid stod det fortsatt 0-0. Fire minutter ble lagt til. Sannhetens øyeblikk var der. Godset var i Tippeligen, Start fortsatt i 1. divisjon!

Stemningen er på begravelsens rand. Dette går ikke. Men så eksploderer det! Det helt utrolige skjer.
To minutter på overtid kommer Start frem skrått fra venstre og SCORER!!!