Mykland2024

Myggen fortsetter: - Det var dette jeg ønsket

Erik Mykland er klar for et nytt år som spillerutvikler og hovedtrener for IK Starts G15-lag. Her står han med konstituert daglig leder, Sveinung Hedding-Valvik (t.v) og sine gode venn og tidligere Start-spiller Advokat Bernt Birkeland.

Annonse:

Klubbens G15-trener, Erik «Myggen» Mykland, har forlenget sin avtale som hovedtrener for våre lovende 15-åringer.

- Jeg er kjempefornøyd og gleder meg til ett år til, det var det jeg ønsket, sier Erik Mykland.

- Det er veldig givende å jobbe med 15-åringene, og det ga mersmak. Derfor ga jeg beskjed om at jeg ønsket å fortsette med det hvis det var en mulighet.

Hovedansvar for klubbens yngste

G15-laget er klubbens yngste aldersbestemte lag, og består av de fremste talentene fra regionen vår i aldersklassen. Spillerne kommer derfor til en ny klubb når de møter opp på sin første G15-trening senere denne uken.

- Det et stort ansvar. Spillerne kommer til en ny klubb med forskjellige forventninger og utgangspunkt. Det er viktig å ivareta alle og skape et godt miljø med trygghet og treningsvilje allerede fra første stund. Uansett om det er Bayern München, Real Madrid eller IK Starts 15-åringer er et sunt garerobemiljø kjempeviktig.

File.jpg
Det ble tatt mange seiersbilder for G15-laget i 2023.

De aller fleste fra G15s tropp i 2023-tropp flyttes opp til G17-laget neste sesong. Dermed får Mykland en helt ny tropp med spillere å jobbe med i 2024. Helt ukjente er de dog ikke, da mange av spillerne i 2024-troppen har hospitert i klubben i løpet av året.

Det var dette jeg ønsket.

— Erik "Myggen" Mykland

Mannen med 168 Start-kamper og 78 landskamper startet sin trenerkarriere i klubben på sensommeren 2018, og har vært trener i klubbens utviklingsavdeling (UA) i fem hele sesonger. Nå tar han fatt på et nytt år spillerutvikler i UA, der han vil ha ansvaret som hovedtrener for G15-laget i 2024. Han har også trent flere andre aldersbestemte lag i tiden som spillerutvikler i Start. I februar i år fullførte Mykland NFFs nest høyeste trenerutdanning, og ble tildelt UEFA A-lisens.

NTB_MYN8LwEufpo.jpg
Erik Mykland spilte over 150 kamper for IK Start. (Foto: Tor Erik Schrøder / SCANPIX)

- For hvert år jeg har vært i Start har jeg blitt bedre med tanke på min egen trygghet, samtidig har det dukket opp flere spørsmålstegn. Det er så mye som fotballtrener du ikke kan lære deg. Du kan aldri bli utlært som fotballtrener, sier Mykland og forteller at han stortrives i IK Start:

-Det er ikke uten grunn at jeg har vært her i så mange år. Det er veldig mye følelser involvert, og det er more å se guttene vokse sammen og bli et lag. Jeg kunne ikke ha tenkte meg å være noe annet sted akkurat nå.

Ansvaret for G15 hadde han også under året som var. Da viste klubbens nyopprettede G15-lag god progresjon gjennom året. På vårsesongen endte guttene på 3. plass i avdeling med Odd, Vålerenga, Sandefjord og Sogndal.

- Vi startet året med et helt nytt lag og fikk et par midt på trynet i pre-season, men avsluttet med uavgjort mot Viking og gutta hadde tatt tempoet. I nasjonal serie spilte vi jevnt mot alle lagene. Guttene har sunn respekt for motstanderen, men vet selv at de kan håndtere det meste, forteller «Myggen» og fortsetter:

- Det har vært et veldig fint år for laget, men det er jo alltid slik at det ikke alltid er alle som har hatt det like fint. Noen har vært mye skadet og ikke fått vist sitt beste – men som lag har de likt å være sammen.

På høsten var ungguttene i pulje med Fredrikstad, Molde, HamKam og Strømsgodset. Høsten ble suksessrik for G15-laget, og det ble sanket inn hele 19 poeng på 8 kamper. Det holdt til andreplass i puljen som Fredrikstad til slutt vant.

tempImagemNa1jz.png
IK Starts G15-lag tok 19 poeng på 8 kamper i fjor høst.

2024-sesongen for G15 starter opp med treningen allerede denne uken. Den nasjonale serien for G15 starter opp i helgen etter påskeferien.

- Jeg har ingen forventninger til 15-åringene annet enn at samtlige skal utvikle seg. Vi kommer til å både vinne og tape kamper, og vi skal lære oss å håndtere begge deler. Vi er her for å utvikle oss, og kamper er en del av utviklingen. Men når vi går på banen så gjør vi det for å vinne, fastslår G15-treneren.

Den kommende sesongen blir Erik Myklands sjette hele sesong i klubben. Klubblegenden forteller at han ser frem tid et nytt år som en del av klubben han har mange og sterke følelser for.

- Personlig har jeg lyst til å lære mer og fortsette å utvikle meg selv som trener. Hvis noen av de andre lagene i klubben trenger råd eller spør meg om noe skal jeg selvfølgelig involvere meg, men det er G15 som tar all min tid og oppmerksomhet.

- Jeg gleder meg til et nytt år i klubben. Det er ikke bare det å trene et lag, men å være en del av klubben og kjenne på følelser. Det blir spennende å følge A-laget i OBOS-ligaen, og de andre aldersbestemte lagene i sine serier, avslutter Erik Mykland.

Annonse fra Obos-ligaen: