Mykland har fått UEFA A-lisens

Erik Mykland gjennomførte nylig Norges Fotballforbunds UEFA A-lisenskurs, det nest høyeste nivået i NFFs trenerutdanning. (Foto: Egil Olsen)

Annonse:

- Jeg tok kurset fordi jeg har lyst til å jobbe innenfor fotballen også i fremtiden. Hvis jeg nå skal søke trenerjobber, så har jeg mer enn «bare» en profesjonell fotballkarriere å slå i bordet med, sier Erik Mykland, hovedtrener for Starts G15-lag.

Det er alltid stor konkurranse om plassene på UEFA A-lisenskurset, det gamle D-kurset, eller trener 3-kurset, til Norges Fotballforbund. Fjorårets kurs hadde rundt 150 søkere – 32 kom inn.

- Det ligger en del arbeid bak utdannelsen, blant annet samlinger i Oslo og skriftlige oppgaver. Vi begynte i januar og var ferdig i november, og det var absolutt tilfredsstillende å fullføre, sier den tidligere Start-profilen med 78 A-landskamper.

UEFA A-lisens gir Erik Mykland kompetanse til å trene lag på toppfotballnivå og enkeltspillere på høyt spillerutviklingsnivå. Neste trinn på trenerstigen er UEFA PRO-lisens, som er Europas høyeste offisielle trenerutdanning.

- UEFA PRO får komme etter hvert, jeg har vel noen år igjen til pensjonist-tilværelsen, smiler Mykland, og legger til:

- Nå er det fullt kjør med 15-åringene her i Start. Men hvis jeg får muligheten en gang, og det ligger til rette for det, så skal du ikke se bort fra at jeg også tar UEFA PRO-kurset.

PS! Starts G15-gutter spiller «vinterens» tredje treningskamp kommende lørdag, motstander i Stavanger er Brann.

Annonse fra Obos-ligaen: