Lykke til videre, gutter!

I morgen starter A-laget sesongoppkjøringen til OBOS-ligaen 2024. Når spillerne møter opp, blir det uten flere av spillerne som bidro i 2023. Vi ønsker å takke alle som nå forlater klubben og ønske dem lykke til videre.

Annonse:

Hvert år byr på utskiftninger i en spillerstall, og fra 2023 til 2024 blir intet unntak for IK Starts spillertropp. Noen har lagt opp, noen har ikke fått forlenget sin kontrakt og noen er det enda uavklart om blir med oss videre eller ikke.

To legender legger opp

For klubblegendene Henrik Robstad og Rolf Daniel Vikstøl ble 2023-sesongen deres siste som aktive fotballspillere. De lokale spillerne ble takket av etter siste serierunde mot KFUM, og begge to fikk en fortjent hyllest fra våre supportere.

Vi takker dere begge for lang og tro tjeneste for klubben – og ønsker dere lykke til videre i det sivile liv. Dørene på Sparebanken Sør Arena står alltid åpne for dere.

LES MER OM HYLLESTEN HER

_Start-KFUM 1651162023-11-12 0128.JPG
(Foto: Tor Erik Schrøder)

Returnerer etter utlån

Både Agon Sadiku og Jack Lahne har returnert til sine klubber etter å ha vært på lån hos oss i IK Start. Agon har returnert til Rosenborg, etter å ha spilt 12 kamper og scoret to mål for IK Start.

HNO_6617.jpg
(Foto: Helge N. Olsen)

Jack Lahne har returnert til franske Amiens. Den svenske spissen var skadet store deler av sesongen, og rakk kun å spille tre obligatoriske kamper for oss. Det ble med ett mål i hjemmedebuten.

a_TES2239.jpg
(Foto: Tor Erik Schrøder)

Vi ønsker både Agon Sadiku og Jack Lahne lykke til videre med sine karrierer, og takker dem begge for innsatsen!

Fortsetter karrieren en annen plass

For spillerne Jon-Helge Tveita, Sindre Osestad, Vajebah Sakor og Vito Wormgoor fortsetter karrierene en annen plass enn i IK Start, etter at deres kontrakter utløp ved årsskiftet.

Tveita

Jon-Helge kom til IK Start sommeren 2021. Tveita debuterte borte mot Fredrikstad 18. august 2021, og fire dager senere fikk han sin hjemmedebut mot Sogndal.

Totalt ble det 25 offisielle kamper på to og et halvt år for Tveita i gult og svart. Det siste halvannet året ble preget av en alvorlig kneskade. Underveis i kampen mot Fredrikstad sommeren 2022 ødela 31-åringen kneet sitt, og var ute i godt over ett år. I skadeperioden gikk Tveita og hans familie gjennom en tøff tid med sykdom hos sønnen på to år.

Til tross for skadene og utfordringene på hjemmebane har det aldri vært noen ting å si på innsatsen, humret og Innstillingen til Tveita. Det harde arbeidet i rehabiliteringen betalte seg da han borte mot Sandnes Ulf i slutten av september endelig var tilbake på banen. Uken etterpå sang hele Sparebanken Sør Arena hans navn da han spilte, det som skulle bli hans siste kamp, de siste knappe 20 minuttene i 2-1-seieren mot Kongsvinger.

Vi takker Jon-Helge for de siste to og et halvt årene, og ønsker både deg og familien masse lykke i tiden fremover!

HNO_1565.jpg
(Foto: Helge N. Olsen)

Osestad

Osestad kom til klubben i forkant av årets sesong, etter å ha spilt for klubber som Fram Larvik, Grorud og Maltesiske Floriana FC. Osestad signerte en ettårskontrakt med klubben, og i spilte i 23 kamper gjennom året.

Midtbanespilleren scoret ingen mål for oss, men sto bak flere mål ved å være nest sist og tredje sist på ballen i forkant av flere scoringer.

Vi takker Osestad for bidraget, og ønsker han lykke til videre!

2N1A4427.jpg
(Foto: Svein Grundetjern)

Sakor

Vajebah Sakor kom til oss i starten av mai i år, etter spill i Italia året før. Den tidligere Juventus-spilleren fikk totalt 21 kamper for IK Start, og scoret tre mål på disse kampene – alle målene på dødball.

Hans første scoring kom 16. mai mot Sandnes Ulf. Mål nummer to ble matchvinnermålet mot hjemme mot Åsane. Hans tredje og siste mål kom borte mot Jerv, da han ble matchvinner med sin heading etter kun ett minutt.

Ved nyttår gikk IK Start og Vajebah Sakor hver sin vei. Vi takker for bidraget og ønsker Vajebah lykke til videre i karrieren!

Jerv-Start 0-1 _TES (22).jpg
(Foto: Tor Erik Schrøder)

Wormgoor

Wormgoor ble presentert som Start-spiller på en pressekonferanse på Sparebanken Sør Arena 15. januar 2022, etter å ha spilt i for Columbus Crew i 2020 og 2021. Nederlenderen kom inn med rutine og erfaring i en relativt ung tropp – og tok umiddelbart lederansvar i gruppen. Med opp mot 15 år i toppfotballen var han et naturlig valg som kaptein for klubben.

Totalt ble det 53 kamper i Start-drakt for den 35 år gamle midtstopperen. 50 seriekamper og tre NM-kamper var det han rakk før han nå tar med seg kona og sine fire døtre hjem til Nederland for å fortsette karrieren der.

Takk for innsatsen, kaptein. Lykke til videre!

NTB_5NsCbvJe5ps.jpg
(Foto: Heiko Junge / NTB)

Fortsatt i dialog

Når det gjelder ungguttene Deni Dashaev, Levi Eftevaag og Adrian Nilsen løp deres kontrakter ut kalenderåret 2023. Alle tre har mottatt kontraktsforslag, og partene er fortsatt i dialog om forlengelse av kontrakt.

Annonse fra Obos-ligaen: