To klubblegender takker for seg

Både Henrik Robstad (t.v.) og Rolf Daniel Vikstøl legger skoene på hylla etter årets sesong. Søndag spiller de sin siste seriekamp på Sparebanken Sør Arena. (Foto: Helge N. Olsen)

Annonse:

Både Henrik Robstad og Rolf Daniel Vikstøl legger skoene på hylla etter årets sesong. Søndag spiller de sin siste seriekamp på Sparebanken Sør Arena.

- Det blir såklart vemodig og spesielt. Samtidig blir det også litt godt og tidspunktet kjennes riktig, sier Rolf Daniel Vikstøl, og for støtte Henrik Robstad.

- For min del føles det også som riktig tidspunkt å gi seg på. Jeg har vært her i åtte år nå, men det føles enda lenger med alt jeg har vært med på, forteller Robstad.

Rolf Daniel Vikstøl kom til IK Start fra Våg som juniorspiller i midten av 2000-tallet, og tok steget opp på A-laget i 2008. Fra 2008 til 2017 spilte han over 230 kamper for klubben, før han gikk til en klubb lenger vest i landet.

Etter fem år borte fra klubben, vendte «Røde» Rolf tilbake til gult og svart før inneværende sesong – sesongen som blir hans siste som fotballspiller. I løpet av denne har Vikstøl runnet 250 kamper for klubben, og på søndag kommer hans siste seriekamp på Sparebanken Sør Arena. Noensinne.

- Jeg er veldig stolt over å ha hatt en så lang karriere, der jeg kan se tilbake på både oppturer og nedturer. Jeg husker veldig godt de opprykkene jeg har vært med på, og også da vi vant gull i junior NM, forteller Vikstøl.

- Så er jeg veldig glad for at jeg får lov til å avslutte karrieren min i Start. Det har vært et ønske for meg hele veien, og noe jeg håpte skulle bli mulig, avslutter Rolf Daniel.

NTB_xNpT8TVM5oo.jpg
(Foto: Vegard Grøtt / NTB)

Hånes-gutten Henrik Robstad kom til Start som juniorspiller, og spilte på aldersbestemte lag og vårt andrelag før han i 2010 gikk til Vindbjart. Han var innom både laget fra Vennesla og Jerv før han etablerte seg på A-laget til Start i 2016.

Siden hans overgang fra Jerv etter 2015-sesongen har Henrik Robstad nå spilt 199 offisielle kamper. Mot Ranheim tidligere i år fikk han sin kamp nummer 200 for IK Start. Og i likhet med Vikstøl, blir dette hans siste seriekamp for IK Start.

- Som fotballspiller kommer jeg til å savne de største kampene, blant annet Åråsen er et mine som stikker seg ut. Så kommer jeg til å savne de folkene man har jobbet og spilt med i flere år.

- Helt siden jeg bestemte meg har jeg håpet på å avslutte karrieren på en positiv måte. Vi gleder oss til kvaliken, og har tro på at vi kan få til noe der avslutter Henrik Robstad.

qj2k7tYpwwA.jpg
(Foto: Tor Erik Schrøder / NTB)

Søndagens kamp blir dermed både Henrik og Rolfs siste seriekamp på Sparebanken Sør Arena. Alle billetter til kampen koster kun én krone. Vi skal markere begge to etter kampslutt – og håper at så mange supportere som mulig for å både heie frem laget mot KFUM, og for å gi de to klubblegende den hyllesten de fortjener.

KJØP BILLETT TIL KAMPEN HER

Annonse fra Obos-ligaen: