omu07n1o0ie91xopmlbxp92cg

Kan vi bedre statistikken på Åråsen?

Supporter Frank Thomassen om hva som venter Start på Åråsen.

Annonse:

FORAN LILLESTRØM - START

Etter et stygt 1-4 tap mot Sandefjord forrige mandag er det viktig at vi slår raskt tilbake. Vi har mange unge spillere som trenger selvtillit og da er det utrolig viktig at vi vinner kamper. Siden sist har det kommet flere nye spillere og det blir spennende å se hva slags lag Mark Dempsey sender utpå mot LSK mandag kveld.

TABELLEN
9. Start......... 2...1-0-1...5-5...3 poeng
14. Lillestrøm..3...0-1-2...4-7...1 poeng


LILLESTRØM SPORTSKLUBB
Lillestrøm er faktisk den klubben med lengst sammenhengende periode i toppserien i Norge. Dette er den 44 sesongen på rad klubben spiller toppfotball og det er imponerende. Klubben har dog slitt litt i de senere år og kom f.eks på en 12 plass i 2017 - kun fem poeng over direkte nedrykk.

I vinter har laget variert ganske mye i treningskampene, fra å blant annet tape 0-3 for Sarpsborg 08 for så slå Molde 2-1 i neste treningskamp.

I serien har laget derimot slitt betydelig mer. Fasiten etter 3 kamper er ett poeng - som de fikk hjemme mot Sarpsborg 08. På bortebane har det blitt tap både mot Bodø/Glimt og Kristiansund og det er ingen tvil om at laget til Arne Erlandsen har presset på seg foran hjemmekampen mot Start. Skulle det bli tap her, tror jeg det fort kan bli en tung sesong for LSK.

Av nye spillere denne sesongen kan vi nevne Thomas Lehne Olsen, Kristoffer Ødemarksbakken og Gary Martin - der det spesielt er store forventninger til førstnevnte som var meget god i Tromsø i 2017.

Et ganske interessant poeng med Lillestrøm er at de faktisk hadde flest avslutninger i hele eliteserien 2017, men at bare 28.9 prosent av avslutningene gikk på mål - noe som var svakest i ligaen.

Lillestrøm har tatt i mot Start 34 ganger siden 1948/1949 og har vunnet 23 av disse. Syv kamper har endt med poengdeling, mens Start kun har vunnet fire ganger. Målforskjellen er 75-30.

Laget har ingen spesielle skadeproblemer, men Arne Erlandsen har rotert endel på laget i de tre første rundene og dermed er det knyttet litt spenning til hva slags lag han vil starte med mot Start.

LILLESTRØM'S 5 SISTE KAMPER
5 mars: Lillestrøm - Rosenborg 0-0 (treningskamp)
11 mars: Bodø/Glimt - Lillestrøm 3-1 (serie)
17 mars: Lillestrøm - Sarpsborg 2-2 (serie)
23 mars: Mjøndalen - Lillestrøm 2-0 (treningskamp)
2 april: Kristiansund - Lillestrøm 2-1 (serie)


PASS PÅ DENNE SPILLEREN
Det er vanskelig å komme utenom spissen Thomas Lehne Olsen. Han var meget god i andre halvdel av 2017 for Tromsø hvor han scoret 8 mål på lagets 10 siste kamper.
Lehne Olsen er 26 år gammel og har bra fart, og med sine 186 cm er han også ganske farlig i luftrommet.

Spissen har scoret en gang så langt for LSK, men er absolutt en som må passes godt på av Starts forsvar.


IK START
Hos Start har fryktelig mye skjedd den siste uken. Først hentet vi spissen Mathias Bringaker fra Viking og på onsdag ble ytterligere tre nye spillere klare for klubben. Espen Hammer Berger er midtstopper og ble hentet fra Levanger. Niklas Sandberg er midtbanespiller og ble hentet fra Ullensaker Kisa, mens den mest merriterte signeringen kom da Kasper Skaanes ble hentet fra Brann. Alle fire er med i vurderingen når Mark Dempsey skal ta ut laget mandag. Damion Lowe er muligens ute igjen med sykdom og om det skjer så går Hammer Berger rett inn på laget.
Jeg vil tro at Kasper Skaanes også går rett inn på laget og tar plassen til Isaac Twum. Lillestrøm har tempoproblemer i forsvaret og i denne kampen tror jeg vi får flere kontringsmuligheter. Da kunne jeg gjerne tenke meg å se Bringaker på høyrekanten i stedet for Aron Sigurdarson.

Her er laget jeg ville startet med mandag:

(4-3-3)

Håkon Opdal

Eirik Wichne
Simon Larsen
Espen Hammer Berger
Elliot Kack

Kasper Skaanes
Afeez Aremu
Tobias Christensen

Mathias Bringaker
Kristjan Floki Finnbogason
Kevin Kabran

NOEN TANKER TIL SLUTT
Vi fikk en tung avslutning på påska med 1-4 tap for Sandefjord på hjemmebane forrige mandag. 

Selv om det var et tungt tap så er det derimot ingen grunn til å grave seg ned - eller å miste troen på prosjektet "Start En Drøm". Hadde vi blitt presset tilbake på banen av Sandefjord og tapt uten å skape noe spesielt så hadde jeg nok tatt tapet litt tyngre, men i denne kampen var det vi som presset Sandefjord bakover. Vi skapte sjanser, men tapte mot et effektivt bortelag som stort sett "parkerte bussen" og kun satset på kontringer i 2.omgang.

Dessuten, vi må gi dette laget tid. Det er mange unge spillere og det er mange nye spillere. Det tar tid å bli samspilt og det tar tid å få på plass det som Mark Dempsey ønsker. Vi kommer til å se Start vinne flotte seire som mot Tromsø, men vi kommer nok til å gå på flere frustrerende tap. Til syvende og sist så er hovedmålet denne sesongen å etablere seg i Eliteserien. Vi trenger ikke å kjempe i toppen allerede i år . Det er målet etterhvert - men som Christopher Langeland sier: "Det er et maraton vi er med på - ikke en sprint".

Og det er ingen som helst tvil om at Start forbereder seg til et maraton, for de siste 8-10 dagene har vi hentet 4 unge og spennende norske spillere til klubben. Start bygger en stall for fremtiden. Vi har nå veldig god dekning på midten - og med signeringene av Sandberg og Skaanes har vi nå flere strenger å spille på i det tette kampprogrammet som nå kommer.

Den eneste lagdelen som virker noe tynn er forsvaret - selv etter signeringen av Espen Hammer Berger. Med Robstad ute med skade har vi vel egentlig bare 5 spillere som skal fylle 4 plasser så vi er avhengige av å unngå skader, sykdom og karantener i tiden som kommer. Hvis ikke er det mulig vi må ut og lete etter kontraktsløse forsvarsspillere - akkurat som vi måtte i fjor - da vi mistet 2 spisser i løpet av en uke.

La oss håpe at vi slipper det og at de vi har bak der holder seg friske og raske!

Mandag står Lillestrøm for tur - på en bane hvor vi har slitt enormt mye. På våre siste 16 bortekamper mot LSK har ikke Start vunnet en eneste gang. Vi har spilt 3 uavgjorte kamper og har tapt hele 13 ganger i denne perioden. Det skal sies at våre to siste bortekamper har endt med uavgjort.

Etter en flying start på sesongen med 4-1 mot TIL, kom vi ned på bakken med et smell, men vi har mer enn gode nok spillere til å snu dette allerede mandag. Det er få som tror vi vinner, men jeg har tro på Mark Dempsey's gutter og tror et formsvakt hjemmelag skal få det vanskeligere enn de tror...

Og så blir det spennende å se hva slags lagoppstilling Mark Dempsey setter opp. La oss håpe at han finner en kombinasjon som kan bidra til at vi bryter den elendige statistikken vi har på Åråsen og at vi kan reise hjem med 3 deilige poeng.

God kamp alle Start-venner!!

- FRA OVER THERE,

 Frank Thomassen 

Annonse fra Obos-ligaen: