Høyreist stopper klar for Start

Tidligere Brann-, Tromsø- og KBK-spiller klar for Start.

Annonse:

Forsvarsspiller Henrik Solheim Gjesdal er klar for Start. 26-åringen har signert en treårsavtale med klubben. Gjesdal har de siste tre sesongene spilt for Kristiansund BK, og han noterte seg for ti kamper for KBK i 2019-sesongen.

- Jeg var på besøk gos Start i begynnelsen av desember, og jeg fikk et veldig godt inntrykk av klubben. Jeg kjente meg igjen i mange av de egenskapene Start søkte i en spiller, og etter en god prat med Joey (Hardarson) og Atle Roar (Håland) bestemte jeg meg raskt for at det var dette jeg ville, forteller Gjesdal, som har sine første treninger med sine nye lagkamerater i dag.

- Jeg gleder meg veldig til å komme i gang med oppkjøringen og å bli kjent med spillere, klubben og støtteapparatet. Det er hardt arbeid som gjelder nå, det er jeg innstilt på.

Han beskriver seg selv som en høy og duellsterk midtstopper, med en god venstrefot.

- Jeg ser på meg selv som leder som liker tar ansvar på banen. Jeg kommer hit for å bidra med mine ferdigheter og erfaring, og jeg håper å bidra til at klubben tar flere steg, sier Gjesdal.

Bergenser

Gjesdal gikk gradene i Brann før han debuterte for A-laget i 2013. Etter sesongen ble han kåret til årets unge spiller i klubben av supporterne, etter å ha spilt 21 kamper for klubben.

Sesongen etter var han på utlån i Nest/Sotra første halvdel av sesongen, før han signerte for Tromsø sommeren 2014. Etter 2,5 år i Tromsø gikk turen videre til Kristiansund.

Nå er Start-trener Joey Hardarson glad for at han valgte Start som neste steg i karrieren.

- I Henrik får vi en robust midtstopper som gir oss økt konkurranse om plassene bak på banen. Han kommer bra med erfaring og er en profesjonell type med flotte holdninger. Han kommer fra et bra miljø i Kristiansund og blir et fint tilskudd i gruppa vår, sier Hardarson.

- Hans fysikk og luftstyrke spesielt er noe vi kommer til å få bruk for i Eliteserien. Han er en som rydder godt unna i boksen. Han er også trygg med ballen og har en god venstrefot.

De første sesongene i KBK ble dessverre preget av skader, men KBK valgte likevel å forlenge kontrakten hans etter 2018-sesongen. I 2019 startet han syv kamper i Eliteserien, men han klarte ikke spille seg til fast plass på et KBK-lag der midtstopperparet Dan Peter Ulvestad og Christophe Psyché leverte meget bra.

- Henrik hadde et par år der han var uheldig med skader, men han har vært skadefri lenge nå, og han stod ikke over noen kamper i fjor på grunn av skader, forteller Hardarson, og legger til at han også naturligvis har vært i gjennom medisinsk test i Start.

Gjesdal blir den tredje nykommeren i Start-stallen før 2020-sesongen. Fra før har Amund Wichne og Eirik Schulze sluttet seg til klubben.

Han kan få sin første kamp i Start-drakten når vi tar i mot Sørlandslaget til kamp på Sparebanken Sør Arena fredag 24. januar.

Annonse fra Obos-ligaen: