Har signert Sarpsborg-spiller

Solid Eliteserie-spiller har signert for Start fra 1. januar 2019.

Annonse:

Joackim Jørgensen (29) har signert for Start. Den erfarne midtbane/forsvars-spilleren vil spille ut 2018 for Sarpsborg 08, før han flytter sørover. Han har signert en treårsavtale fra januar 2019 og ut 2021.

- Det er mye spennende på gang i Start, og jeg er veldig interessert i å bli med på den oppturen som jeg er sikker på vil komme. Start er en klubb med ressurser i ryggen som jeg tror vil bli et lag å regne med i årene fremover, sier Jørgensen

Hva kan du bidra med i Start?

- Jeg har etterhvert blitt en rutinert spiller, så det er vel kanskje først og fremst erfaringen min, og det å kunne veilede unge spillere, sier Jørgensen, som står bokført med 111 kamper for Sarpsborg 08.

Ledertype

- Han er en erfaren midtstoppper, som også kan spille midtbane. Han har vært solid i lang tid, og er en ledertype. Han vet hva dette (Eliteserien) handler om, sier Start-trener Kjetil Rekdal.

- Vi er kjempeglade for å få ham inn etterhvert, han blir en fantastisk fin tilvekst for oss.

Sportslig leder i Start, Tor-Kristian Karlsen, gleder seg også til å få Jørgensen på plass i Start.

- Vi er selvfølgelig svært glade for at Joackim har valgt å spille for oss de neste tre årene. Han vil tilføre rutine, kvalitet, og bli en stabiliserende faktor bakover på banen, sier Karlsen.

- Det som imponerer meg aller mest med Joackim som spiller er hvor stabilt han presterer, og hvilket fokus han tar med seg ut på banen.

Karlsen forteller at de har hatt en positiv dialog med Jørgensen de siste par ukene.

- Samtidig som han stiller høye krav til både seg selv og fremtidig klubb, har han vært nysgjerrig på Start, og stilt mange gode spørsmål. Det kom tydelig frem at Joackim er en ettertraktet mann og derfor er det ekstra tilfredsstillende for oss at valget falt på Start og Sørlandet, sier Karlsen.

- Jeg gleder meg virkelig til at Joackim er på plass ved årsskiftet.

rekdal og karlsen ntb scanpix
Trener Kjetil Rekdal og sportslig leder Tor-Kristian Karlsen gleder seg over å ha fått signaturen til Joackim Jørgensen. Arkivfoto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix

Seriemester i Sverige

Jørgensen var med da Sarpsborg 08 rykket opp fra 1.divisjon til Eliteserien i 2010. Da klubben rykket ned i 2011 var han aktuell for flere klubber, men han valgte til slutt å flytte over grensen, til IF Elfsborg i Sverige. Der var han med på å vinne Allsvenskan i 2012. Før 2014-sesongen ble han hentet tilbake til Norge av Viking. Der ble han i tre sesonger, før han vendte tilbake til Sarpsborg 08 før 2017-sesongen.

I januar fortsetter han karrieren på Sørlandet.

Før han slutter seg til Kjetil Rekdal og hans mannskap skal han prøve å avslutte sesongen i Sarpsborg på best mulig måte. Sarpingene jakter en plass i Europa League, og de skal ut i tredje kvalifiseringsrunde mot kroatiske NK Rijeka denne uken.

- Jeg kommer til å fokusere 100 prosent på Sarpsborg i høst, jeg vil avslutte det her på en ordentlig måte. Jeg er jo også fra byen her, så det er viktig at ting blir gjort ordentlig, sier Jørgensen.

- Men jeg vil selvfølgelig følge med på Start, ettersom det er der jeg skal tilbringe de neste tre årene. Jeg håper at laget fortsetter å ta steg og at de holder plassen selvsagt, sier han. 

joackim jørgensen ntb scanpix
Joackim Jørgensen i aksjon for Sarpsborg 08 Foto: Audun Braastad / NTB scanpix

Annonse fra Obos-ligaen: