Shala klar for Start

Vi henter offensiv midtbanespiller fra dansk fotball.

Annonse:

Start har i dag signert en avtale med Herolind Shala. 

- Jeg har veldig troa på prosjektet her. Start er en veldig fin klubb og jeg gleder meg veldig til å komme igang og hjelpe laget, sier Shala. 

- Hva kan du bidra med for Start i høst?

- Jeg satser på så mange målpoeng som mulig. Men det viktigste er å ta tre poeng hver helg

Se hele velkomstintervjuet med Shala her (artikkel fortsetter under videovinduet). 


Tsjekkia, Tyrkia og Danmark

Den allsidige 26-åringen, som kan spille både midtbane og kant, slo igjennom i Odds Ballklubb i 2011, og spilte i telemarksklubben frem til 2014. 

Etter rundt 100 kamper og 25 mål for Odd ble han hentet av den tsjekkiske storklubben Sparta Praha. Siden har han vært på utlån i tsjekkiske Slovan Liberec og tyrkiske Kasımpaşa, før han skrev under for danske Lyngby i fjor sommer.

Nå er han klar til å kommer hjem og fortsetter karrieren i Norge.

- Det har vært både oppturer og nedturer, men det har vært en veldig fin erfaring. Jeg har lært veldig mye. Nå gleder jeg meg bare til å komme igang og spille kamper, sier Shala.

Shala har aldersbestemte landskamper for Norge på U21-nivå, seks A-landskamper for Albania, og like mange for Kosovo.

Målfarlig

Start-trener Kjetil Rekdal ser frem til å jobbe med Shala.

- Det er en spiller som kan bekle mange posisjoner, og nå som Espen Børufsen ble skadet var det ekstra viktig å få inn en som kan spille på venstre kant. Men han kan spille indreløper og i tierrollen også, sier Rekdal.

Hva kan han tilføre laget?

- Målscoreregenskapene hans er nok det største plusset. For oss handler det litt om å få han igang igjen. Han har vært innom flere klubber etter at han dro ut, nå får han komme inn i et miljø der det jobbes knallhardt, og forhåpentligvis kan han finne tilbake til formen han viste i Odd, sier Rekdal.

Tor-Kristian Karlsen, sportslig leder i Start, beskriver Shala på følgende måte:

- Shala er kvikk i beina, har en god venstrefot og har en aggressiv spillestil. Og ingenting hadde vært bedre om at han også kunne bidra med både mål og målgivende fra midtbanen, sier Karlsen.

I første omgang har Start og Shala blitt enige om en avtale ut 2018-sesongen.

- Men om vi trives med hverandre, er det absolutt mulig at samarbeidet kommer til å strekke seg mye lenger enn dét, sier Karlsen.

Annonse fra Obos-ligaen: