- Går ikke 35 kamper til neste borteseier!

Kjetil Rekdal var strålende fornøyd med sin første borteseier med Start, og han lover at det ikke skal ta like lenge til neste gang...

Annonse:

Start har som kjent gått langt tid uten å vinne på bortebane i Eliteserien, og selv om Rekdal ikke er den som skal klandres mest for det, så var han glad for å få begravd "bortespøkelse" i Bodø.

- Jeg blir veldig overrasket hvis det går 35 kamper til før neste borteseier. Det skjer ikke. Forhåpentligvis kommer den neste borteseieren ganske raskt, og vi er avhengig av å vinne flere bortekamper før sesongen er over, sier Rekdal etter å ha kommet tilbake til Kristiansand.

Se videointervju nederst i saken.

En natt med minimalt med søvn er unnagjort, og treneren ser frem til en rolig kveld. Kampen mot Bodø/Glimt ble alt annet enn stille og rolig, i alle fall om vi snakker om værforholdene. Men Start-guttene taklet kalddusjen som kom da Glimt scoret 1-0-målet, og de red av den lille stormen som kom etter at de hadde snudd kampen til 1-2.

- Vi er fornøyde, det var en viktig seier. Vi har taket på kampen, gir bort et mål, men kommer tilbake og snur det. Etter å ha gitt bort noen seiere i sluttminuttene før, så gir dette en boost, sier Rekdal, som likevel ikke kommer til å bruke lang tid på å feire seieren.

- Vi må ha flere poeng, så vi har kort tid til å glede oss over dette. Og det er ny kamp allerede på onsdag.

Poeng i åtte av 11 kamper

Rekdal gledet seg over at spillerne fremstod tryggere i slutten av kampen nå enn i tidligere bortekamper da laget har "rotet" bort seieren.

- Dette handler om erfaring. Da vi startet på denne reisen var det et lag som hadde tapt mye, en spillergruppe med manko på selvtillit. Det første vi fokuserte på var å sette laget i stand til å ta poeng, og det har vi gjort ganske bra. Vi har tatt poeng i åtte av 11 kamper. Når du har gjort fase én, så er neste steg på veien å lære å vinne kamper. Du ser at det er en fremgang her, men det må fortsette. Vi må bli kontinuerlig bedre. Vi kommer til å møte noen tøffe motstandere, som kommer til å straffe oss hardt om vi gjør feil, sier Rekdal.

Onsdag venter et nytt tøft oppgjør mot et revansjesugent Bodø/Glimt-lag. Kvartfinale i NM på Sparebanken Sør Arena.

Rekdal tror ikke seieren i Bodø søndag betyr noe for utfallet av kampen på onsdag.

Trenger publikum på onsdag

- Det er ny kamp, ny setting, vi er hjemme, det er cup, og begge lag har kort tid å restituere seg på. Det kommer til å bli jevnt. Da handler det om å ta vare på sjansene våre. De er sterke på kontringer, så vi må unngå å gjøre feil som gjør at de kan straffe oss, sier han.

Nå håper han publikum på Sørlandet kan være med å vippe kampen i Starts favør, slik at håpet om en historisk cupfinale kan leve videre.

- Jeg håper Sørlandet ser hva som er i ferdt med å skje her. Vi er to steg unna en historisk begivenhet, og det første steget kan vi ta på onsdag. Det å få publikum i ryggen, et kokende Sparebanken Sør Arena, det vil være en fordel. Det var bra stemning mot Lillestrøm, selv om det var synd at regnet ødela for mange som hadde tenkt seg på kamp. Forhåpentligvis så angrer dem på det, og kommer nå. Vi trenger dem!

Se hele intervjuet med Rekdal her.


Annonse fra Obos-ligaen: