Bodø Glimt - Start 1-2

Vi havnet under 1-0, men reiste oss på mesterlig måte! Endelig vant vi også på bortebane. (Foto: NTB Scanpix)

Start og Bodø/Glimt møtes for første av to ganger i løpet av fire dager. Glimt har levert en veldig sterk høst og klatret ut av bunnstriden, mens Start lå på kvalikplass før denne kampen.

Kjetil Rekdal gjør en endring på laget som slo Lillestrøm 3-0 sist søndag. Kevin Kabran er skadet, og må stå over de neste kampene. Inn på laget kommer Elliot Käck, som sonet karantene sist uke. Han tar sin vante plass på venstre vingback, mens Niklas Sandberg flyttes frem på kant.

Starts lag (1-3-4-3):

Jonas Deumeland - Espen Hammer Berger, Damion Lowe, Simon Larsen - Eirik Wichne, Afeez Aremu (Hadzic fra 83), Erlend Segberg (K), Elliot Käck - Herolind Shala, Adeleke Akinyemi (Bringaker fra 59), Niklas Sandberg (Christensen fra 50)

Innbyttere: Håkon Opdal, Henrik Robstad, Aron Sigurdarson, Tobias Christensen, Adnan Hadzic, Mathias Bringaker, Ibrahim Arafat Mensah

Bodø Glimts lag (4-3-3):

Ricardo - Isidoro (Tagbajumi fra 87), Bjørnbak, Moe, Bjørkan -Jose Angel, Moberg (Herrem fra 91), Ulrik Saltnes - Zinckernagel, Layouni (Drage fra 45), Fardal Opseth.

Innbyttere: Krysiak, Jacobsen, Drage, Wollen Steen, Tagbajumi, Herrem, Berg.

• Pause: 0-0

• Aspmyra

• Eliteserien, runde 23

• Dommer: Rohit Saggi

• Gult kort: Layouni (36), Bjørkan (56), Saltnes (62)

• Rødt kort:

• Mål: 1-0 Zinckernagel (69), 1-1 Käck (74), 1-2 Bringaker (84)

• Tilskuere

2 min: Glimt med kampens første corner etter et typisk Glimt-angrep der de spiller seg opp på kant. Ballen klareres til ny corner, og klareres etterhvert bort.

8 min: Start spiller seg til sin første corner. Lowe kommer til en heading, men klarer ikke styre den på mål. En forsiktig åpning på kampen av begge lag.

Det blåser veldig kraftig i Bodø, noe som setter litt preg på kampen. Deumeland har kraftig motvind og sliter med å få utspillene ut til midtstreken.

10 min: God mulighet for Start når Shala slår Wichne fint igjennom. Mandalitten skyter fra rundt 16 meter, men skuddet går rett på keeper, som bokser den ut til corner. Den klarerer Glimt.

13 min: En godt slått corner fra Glimt blir reddet på streken, før Deumeland får fatt i ballen. Glimt-spillerne pirker ballen ut av hendene hans og setter den i mål, men dommer blåser frispark til Start. Glimts største sjanse.

26 min: Angel prøver skuddfoten fra drøye 20 meter. Får bra kraft i skuddet, men det går rett på Deumeland som slår ballen ut. Lowe er kald, naturlig nok, og header ballen rolig inn til keeper igjen.

30 min: Bodø/Glimt med initiativet i kampen. Start sliter med å holde ballen i laget nå.

34 min: Layouni får gult kort for filming etter at han prøvde å jukse til seg et straffespark.

36 min: Akinyemi får endelig vist seg frem. Bruker sin fart, teknikk og styrke til å avansere opp langs høyresiden. Legger igjen til Shala, som legger inn i feltet. Der er Sandberg nære med å få en for på ballen. Ok mulighet det.

38 min: Akinyemi får en mulighet da et langt oppspill i bakrom stopper i vinden. Blir taklet og får samtidig en arm i fjeset, slik at han blir liggende nede. Kommer seg heldigvis ganske kjapt på beina igjen.

45 min: Stor Start-sjanse! Akinyemi spilles igjennom og når ballen før keeper. Ballen ender hos Shala som prøver å banke ballen i det åpne målet, men skuddet går utenfor.

0-0 til pause i Bodø. Har nok blitt spilt mer underholdende omganger med fotball, men den kraftige vinden må ta litt av skylden for det. Glimt det førende laget i mesteparten av omgangen, men Start kom sterkere mot slutten.

48 min: Glimt ruller opp på venstresiden og Fardal Opseth rager høyest på innlegget. Header et godt stykke over mål.

49 min:Stor sjanse for Start når Sandberg får ballen inne i feltet. Skrur ballen mot lengste stolpe, og keeper må ut i full strekk for å slå ballen ut.

53 min: Christensen får frispark fra rundt 30 meter. Hammer Berger prøver seg, og skyter veldig høyt og langt!

54 min: Christensen får plutselig ballen i beina på hjørnet av femmeteren. Skyter på direkten men skuddet går utenfor.

58 min: Start presser høyere nå og vinner ballen høyt i banen. Christensen slipper ballen til Käck som slår ballen via en Glimt-forsvarer og ut til corner. Den svinges hard inn, og stusses utenfor fra Larsen.

61 min: Kampens største sjanse! Käck vinner ballen og driver fremover. Slår en flott pasning til Shala som får skyte fra 10 meter, men skuddet går like over mål!

63 min: Bringaker får en stor sjanse, men også han skyter over mål fra god posisjon. Nå burde vi ha scoret minst ett mål her!

69 min: 1-0. Zinckernagel utnytter passivt forsvarsspill hos Start og banker inn 1-0. Solid kalddusj etter at vi har hatt flere store muligheter i andre omgang!

72 min: Shala prøver seg fra langt hold, og ballen går like utenfor mål. Glimt-keeper Ricardo blir liggende nede med krampe (!).

74 min: 1-1! Elliot Käck dunker til med venstreslegga! Den ballen går som et prosjektil opp i nærmeste kryss! Veldig fortjent utligning.

82 min: Aremu blir skadet da han går inn i en takling og får en spiller oppå seg. Må byttes ut. Inn kommer Adnan Hadzic.

84 min: 1-2!! Shala gjør en strålende jobb på høyresiden, slår ballen høyt inn på bakre stolpe og der stiger Mathias Bringaker høyt til værs! Header inn ledermålet i duell med både stoppere og keeper.

90 min: Det legges til fire minutter.

Slutt: ENDELIG vinner vi på bortebane! Glimt tok ledelsen mot spillets gang 20 minutter før slutt, men Start-guttene slo voldsomt tilbake og snudde kampen. En fortjent og veldig viktig seier på bortebane!

Høydepunkter:

Nå gleder vi oss til å møte Glimt igjen om noen dager, når det er kvartfinale i cupen på Sparebanken Sør Arena.