Kvalik til Eliteserien 2024 står for tur

I morgen blir det flomlyskamp på Sparebanken Sør Arena, når vi tar imot Bryne i første kvalikkamp for spill i Eliteserien 2024. (Foto: Helge N. Olsen)

Annonse:

Vi endte OBOS-ligaen 2023 på 5. plass og skal dermed møte Bryne i første kvalikkamp. Da Bryne kom på besøk tidligere i sesongen vant vi 2-0 etter mål av Mathias Grundetjern og Alagie Sanyang. Som OBOS-ligaen 2023s beste hjemmelag ser vi frem til lørdagens kamp. 

Se målene fra forrige kamp mot Bryne i bunnen av saken.

Sterk 2.halvdel av sesongen

Det så lenge mørkt ut for Kevin Knappens mannskap denne sesongen. Etter en god start på sesongen med seier mot Konsvinger ble det langt mellom trepoengerne for jærbuene. Når sommerpausen kom i juli lå Bryne på 13. plass, kun to poeng foran nedrykkskvaliken.

NTB_uQFuSjyZ0Z0.jpg
Bryne-trener Kevin Knappen fant de riktige knappene å trykke på etter sommeren. (Foto: Carina Johansen / NTB)

Etter sommerpausen gikk det derimot bedre. Bryne fikk forsterket troppen og poengene kom på løpende bånd. Etter kampene i august var ferdigspilt hadde Bryne klatret seg opp til 8.plass, tre poeng bak opprykkskvaliken. Til tross for bedre resultater for jærbuene holdt Sogndal fast på 6.plassen helt frem til siste serierunde.

I den siste serierunden av OBOS-ligaen 2023 var Bryne avhengige av seier mot Raufoss, i tillegg til at Sogndal måtte tape eller spille uavgjort i sin hjemmekamp mot Mjøndalen. Bryne gjorde sin del av jobben da de vant 0-1 mot Raufoss på NAMMO stadion, og da Sogndal endte med uavgjort mot Mjøndalen var kvalikplassen et faktum.

God statistikk mot Bryne

Spissene våres har levert varene mot Bryne i de tre siste oppgjørene. Både Mathias Grundetjern og Alagie Sanyang scoret da jærbuene kom på besøk i OBOS-ligaen denne sesongen. Sistnevnte var også på scoringslisten da vi tok turen til Jæren tidligere i sesongen. I fjorårssesongens kamp på Sparebanken Sør Arena scoret Mathias to mål da vi slo de hele 6-0. Vi gleder oss til å se hva spissene våre får til i helgens kamp. 

HNO_5822.jpg
Spissene våre leverte varene da de scoret hvert sitt mål sist vi møtte Bryne på Sparebanken Sør Arena. (Foto: Helge N. Olsen)

Kamp på banen – og på tribunen

Lørdagens gjester har virkelig mobilisert for å støtte sitt lag i kvaliken. En «anonym sponsor» har tatt regningen for å fylle busser og tog i retning Kristiansand med jærbuer. Ryktene sier at den anonyme sponsoren er Erling Braut Haaland.

I tillegg til den Haaland-sponsede gratisturen er det god pågang på det ordinære billettsalget på bortefeltet. Bryne selv anslår at de kommer med 500 supportere til Kristiansand på lørdag. La oss vise dem at ingen overdøver Londsia!

Ny opptur foran hjemmefansen?

Vi har levert varene på Sparebanken Sør Arena denne sesongen, og mye av den æren skal supporterene ha. Vi håper å se så mange som mulig av våre supportere på tribunen og minner om at årets kvalikkamper er inkludert for alle privatpersoner som kjøper/fornyer sesongkortet sitt for 2024.

KJØP BILLETT / SESONGKORT HER

 

Annonse fra Obos-ligaen: