omu07n1o0ie91xopmlbxp92cg

Foran Start-Sandefjord

"Jeg håper at mange av dem som valgte go'stolen sist, denne gangen tar turen til Sparebanken Sør Arena."

Annonse:

Start fikk en kjempeåpning på eliteserien 2018 da Tromsø ble sendt hjem med 4-1- tap. Mandag kommer et Sandefjord-lag som har slitt veldig i hele vinter og som gikk på et stortap i Molde i seriepremieren.

Det kan fort bli en veldig festlig 2. påskedag for alle som heier på Start, og jeg håper virkelig at vi kan doble tilskuertallet fra kampen mot TIL.

Ta turen og opplev nye Start herje på hjemmebane

TABELLEN
4. Start............ 1...1-0-0...4-1...3 poeng
16. Sandefjord...1...0-0-1...0-5...0 poeng


SANDEFJORD FOTBALL
Sandefjord imponerte i fjor da de mot alle odds unngikk den verste nedrykksstriden. Helt mot slutten ramlet de ned på 13 plass, men de kjempet stort sett rundt midten av tabellen. Ingen tvil om at Lars Bohinen var mye av grunnen til det.

Nå har derimot Bohinen dratt til Aalesund og inn har Magnus Powell kommet. Selv om Powell har god erfaring som spiller i Norge, så er det lite erfaring han har som trener. På seniornivå er det kun noen måneder i Egersund og 2-3 år i Levanger den gamle LSK-spissen har å slå i bordet med. Det er derfor mange som stiller spørsmålstegn om Powell var den rette mannen til å ta over som trener etter Bohinen

Ser man på treningskampene og serieåpningen, så tror jeg mye skal til for at laget hva hvalfangerbyen skal overleve årets sesong i Eliteserien.

Siden deres forrige kamp har laget forsterket med to nye spillere. Mohamed "Moa" Ofkir er hentet fra Lokeren, mens Andrew Eleftheriou er på lån fra Watford. Sistnevnte blir derimot ikke klar til kampen mot Start.

SANDEFJORD'S 5 SISTE KAMPER
15 februar: Strømsgodset - Sandefjord 6-0 (treningskamp)
21 februar: Bodø/Glimt - Sandefjord 2-1 (treningskamp)
4 mars: Odd - Sandefjord 3-0 (treningskamp)
11 mars: Molde - Sandefjord 5-0 (serie)
18 mars: Strømmen - Sandefjord 3-1 (treningskamp)


PASS PÅ DENNE SPILLEREN
Sandefjord har ikke allverdens med spillere som jeg er veldig bekymret for, men man kan jo nevne Flamur Kastrati. Han ble lagets toppscorer i fjor med 10 scoringer på 26 kamper. Han er en god avslutter og scoret blant annet i treningskampen mot Start i vinter, men han har også store mangler. Han er ikke god til å se etter andre medspillere og hadde ikke en eneste målgivende i 2017. Han har også en veldig ufin spillestil og pådro seg hele 7 gule kort i fjor. I serieåpningen mot Molde var det igjen bråk rundt spissen da han gikk knallhardt inn i kroppen til Forren uten at ballen var i nærheten. Han burde blitt utvist, men slapp unna med gult kort.
Dette er en spiller som kan skape problemer for oss, men som også fort kan pådra seg både gult og rødt kort.


IK START
Hos Start har en del skjedd de siste ukene. Damion Lowe er tilbake igjen fra sykdom, og han erstatter Henrik Robstad som blir ute en lengre periode med skade.

Espen Børufsen er også skadet og mister denne kampen.

Samtidig har vi hentet Mathias Bringaker fra Viking, men han er ikke spilleklar ennå.

Bortsett fra det nevnte byttet i midtforsvaret stiller vi nok som vi gjorde i forrige kamp mot TIL:

(1-4-3-3)

Håkon Opdal

Eirik Wichne
Simon Larsen
Damion Lowe
Elliot Kack

Isaac Twum
Afeez Aremu
Tobias Christensen

Aron Sigurdarson
Kristen Floki Finnbogason
Kevin Kabran

NOEN TANKER TIL SLUTT
Steike for en deilig serieåpning. Med snø i lufta og kuldegrader tok det ikke lang tid før Start-laget hadde fått publikum opp av setene sine. Etter bare 6 minutter stod det 2-0 og spillerne kunne senke skuldrene og bare kose seg resten av kampen. Vi var best gjennom hele kampen og skulle scoret flere enn de 4 vi puttet, men hadde god kontroll bakover og dermed ble Tromsø sendt hjem nordover med 0 poeng.

I og med at vår kamp i 2.serierunde ble utsatt var det ekstra viktig med 3 poeng i premieren.

Etter denne kampen har vi spilt treningskamp mot Viking - som endte med ny seier og ytterligere selvtillit for våre gutter. Men nå er begge disse kampene historie.

Nå må det igjen nullstilles, for man får ingenting gratis i Eliteserien. Selv om vi vant 4-1 og Sandefjord tapte 0-5 i seriepremieren, så starter begge lag med 11 mann på banen og med stillingen 0-0. Ting endrer seg fort i fotball og skulle vi gå på en smell, så vil den gode stemningen i og rundt klubben fort bli snudd.

Men disse tingene er jeg helt sikker på at Mark Dempsey er fullt klar over og at han forteller sine spillere at det eneste som gjelder mandag kveld er 100 % innsats og 100 % fokus. Klarer vi å gjenskape det vi gjorde mot Tromsø, så vil Sandefjord få det veldig vanskelig. For det som møter dem på mandag kveld er en gjeng med unge og sultne spillere som vil skape fotballfeber på sørlandet.

Og vi kan allerede merke at det ulmer. Plutselig blir Start igjen diskutert på arbeidsplasser og på gata. Folk merker at det er noe på gang. Etter noen middelmådige treningskamper var det en del som valgte å se seriepremieren hjemme i go'stolen, men som nok angret etter 6 minutter da Start allerede hadde scoret to ganger. Jeg håper at mange av dem som valgte go'stolen sist, denne gangen tar turen til Sparebanken Sør Arena. Det er mye gøyere når stadion fylles og man kan feire Start-scoringer med kjente og ukjente. Alle som var på Kristiansand Stadion i 2005 vet hvor utrolig morro det kan være å gå på Start-kamp. Man drar til stadion med forventninger om at det blir en bra kamp og at Start vil score mange mål, men man vet jo aldri før man er der. Og når Start-gutta så serverer fine scoringer og bra spill, så er det ingen steder som er bedre å oppleve det enn ringside på stadion.
Mandag er det meldt fantastiske forhold. Sol og greie temperaturer og lite vind. Perfekte forhold for mye folk og mange Start-scoringer!

FARVEL TIL EVEN

I dag vil jeg også skrive noen ord til en mann som denne uken annonserte at han slutter i Start. Even Øgrey Brandsdal har hatt 5 år som direktør i Start og har levert til toppkarakter. Det er ikke uten grunn at de nye eierne hadde et ultimatum om at Even måtte bli med videre for at de skulle gå inn i klubben. De så det alle andre så - nemlig at Even var helt nødvendig for at man skulle lykkes. Og lykkes kan man absolutt si at man har. Neida, vi har ikke reddet plassen i Eliteserien eller kommet til cupfinalen, men det man har klart siden sist sommer er at man har bygget en grunnmur som er mer solid enn på veldig mange år. Det er flinke folk i administrasjonen og det er flinke folk i markedsavdelingen og ikke minst - alle drar i samme retning. Det har man ikke gjort tidligere.

Even har nå sagt at han gir seg fordi han vet at klubben er i gode hender. Han kan gi seg med god samvittighet med visshet om at det vil bli ansatt en god arvtaker som vil ta klubben til neste nivå. Det er bare å applaudere og som Jesper nylig nevnte så er det lite trolig at Start hadde vært der de er nå uten den enorme jobben Even har lagt ned.

Men tilbake til kampen som kommer.

IK Start er en klubb på vei mot norgestoppen - og det tror jeg Sandefjord vil merke mandag kveld. Får vi 3 poeng der så har vi fått en kjempestart på sesongen. Det er viktig nå som vi går inn i sesongens mest hektiske periode. Mellom nå og 27. mai skal vi spille 11 seriekamper i tillegg til cupkamper.

Bli med på Start-oppturen. Ta turen til Sparebanken Sør Arena på mandag kveld og se Start sende Sandefjord hjem med ny smultring. Kom og se vår midtbane med en gjennomsnittsalder på 18 år herje mot svimle Sandefjord-spillere og se våre spisser fortsette å score mål.

La oss vise fotball-Norge at seieren mot Tromsø ikke bare var et blaff, men at vi er et lag som har ambisjoner om å kjempe helt i toppen av norsk fotball.

God påske alle Start-venner og så håper jeg så mange som mulig tar turen på kamp mandag kveld.

HEIA START!

- Frank Thomassen -

Annonse fra Obos-ligaen: