Start-Viking 3-1

Start dro i land en 3-1-seier i treningskampen mot Viking lørdag ettermiddag.

Lørdag ettermiddag tok Start imot Viking til treningskamp i forbindelse med landskampoppholdet i Eliteserien. For Viking ble dette nest siste test før deres serieåpning i OBOS-ligaen borte mot Kongsvinger 2. påskedag.

Samme dag tar Start imot Sandefjord til sin andre seriekamp i Eliteserien denne sesongen, ettersom bortekampen mot Stabæk sist helg ble utsatt

I denne kampen ble det også en brødreduell mellom Starts Eirik Wichne og Viking-keeper Amund Wichne. I tillegg var Zlatko Tripic tilbake på Sparebanken Sør Arena, denne gangen som Viking-spiller.

En skadet Henrik Robstad fungerte i denne kampen som speaker.

Start stilte med følgende lag (1-4-3-3):
Håkon Opdal (Boujar fra 46), Eirik Wichne, Michael Ogungbaro, Simon Larsen, Elliot Käck (Ujkani fra 86), Isaac Twum (Ugland fra 81), Afeez Aremu (Suggelia fra 81), Tobias Christensen, Aron Sigurdarson (Kabran fra 73), Kristjan Floki Finnbogason (Salvesen fra 46), Espen Børufsen

Benken: Benjamin Boujar, Lars-Jørgen Salvesen, Kevin Kabran, Altin Ujkani, Håkon Suggelia, Mikael Ugland

Vikings lag:
Amund Wichne, Rasmus Martinsen, Viljar Vevatne, Markus Nakkim, Claes Kronberg, Andre Danielsen, Steffen Ernemann, Jordan Hallam, Zymer Bytyqi, Tommy Høiland, Zlatko Tripic

Benken: Iven Austbø, Aniekpeno Udo (inn 46), Fredrik Torsteinbø (inn 46), Usman Sale, Mathias Bringaker (inn 46), Kristian Thorstvedt (inn 46), Stian Michalsen.

8. min: Aron Sigurdarson skaffet Start frispark på rundt 25 meter. Tobias Christensen slo inn i feltet og Simon Larsen headet like til side for mål. Samtidig var linjedommer oppe med offside-flagget.

13. minutter: Isaac Twum kom seg til en god mulighet fra 17-18 meter etter passning fra Eirik Wichne fra dødlinja. Keeper Amund Wichne i Viking-buret fikk derimot avverget.

24. min: 1-0 til Start! Isaac Twum fikk ballen i returrommet og sendte ballen i nettet via en Viking-spiller, som satte keeper ut av spill.

27. min: Viking fikk frispark på 22-23 meter. Zymer Bytyqi forsøkte seg, men forsøket gikk over mål.

32. min: Vikings Jordan Hallam skjøt over fra god posisjon.

33. min: Viking var igjen farlig frempå. Først reddet Håkon Opdal et bra forsøk fra Zymer Bytyqi før Jordan Hallam satte returen utenfor.

34. min: Målscorer Isaac Twum forsøkte seg igjen fra distanse, men Amund Wichne var nede og reddet. Han måtte derimot gi retur slik at Start fikk holde trykket oppe, men uten å komme til noen ny sjanse.

36. min: Start fikk frispark i god innleggsposisjon. Aron Sigurdarson slo inn via muren og til hjørnespark. Her fikk Simon Larsen til en god heading, men en Viking-spiller fikk reddet på strek. Kapteinen nære ved å doble Starts ledelse der.

40. min: Vikings Tommy Høiland fikk gult kort etter å ha felt Eirik Wichne  ved midtsirkelen. I etterkant ble det tumulter mellom Start og Viking-spillere, som gjorde at også Zlatko Tripic og Elliot Käck fikk hvert sitt gule kort.

45. min: Vikings Viljar Vevatne skjøt like til side for mål.

Til 2. omgang gjorde Viking fire bytter. Inn kom Aniekpeno Udo, Fredrik Torsteinbø, Mathias Bringaker og Kristian Thorstvedt.

For Starts del kom Benjamin Boujar inn for Håkon Opdal og Lars-Jørgen Salvesen inn for Kristjan Floki Finnbogason.

49. min: Viking åpnet den andre omgangen med et visst trykk.

55. min: Udo Aniekpeno med en brukbar mulighet for Viking, men Boujar fikk avverget.

58. min: 2-0 til Start! Espen Børufsen doblet ledelsen med en flott scoring.

62. min: 2-1 Udo Aniekpeno reduserer for Viking

65. min Usman Sale og Stian Michalsen kom inn for Viking.

66. min: Espen Børufsen kom seg til en god mulighet, men forsøket gikk til side for mål.

68. min: Start slurvet bakover og holdt på å forære Viking utligningen, men Start fikk avverget i siste liten.

70. min: 3-1 til Start. Tobias Christensen sendte ballen i vinkelen, utagbart for keeper. Flott angrep i forkant.

73. min: Kevin Kabran kom inn for Aron Sigurdarson.

75. min: Lars-Jørgen Salvesen var nære ved å øke til 4-1, men forsøket gikk like til side for mål. På den påfølgende corneren forsøkte Isaac Twum seg med et skudd som Vikings keeper fikk avverget.

81. min: Håkon Suggelia og Mikael Ugland kom inn for Isaac Twum og Afeez Aremu.

86. min: Altin Ujkani kom inn for Elliot Käck.

90. min: En lokal jury kåret Tobias Christensen til dagens Start-spiller.

Start drog dermed i land en 3-1-seier mot Viking.

Se høydepunktene fra kampen her:

Neste kamp for Start er mot Sandefjord på Sparebanken Sør Arena mandag 2. april (2. påskedag).

Start - Viking 3-1

• Treningskamp Sparebanken Sør Arena

• Dommer: Tore Hansen, Feda IL

• Gult kort: Elliot Käck (41), Altin Ujkani (87), Start. Tommy Høiland (40), Zlatko Tripic (41), Fredrik Torsteinbø (51), Usman Sale (86), Viking.

• Mål: 1-0 Isaac Twum (24), 2-0 Espen Børufsen (58), 2-1 Udo Aniekpeno (62), 3-1 Tobias Christensen (70)