Foran Kristiansund - Start

Kan gutta få med seg poeng fra Nord-Vestlandet? Frank Thomassen blogger om dagens kamp.

Annonse:

FORAN KRISTIANSUND - START 

Da var det klart for den 3 kampen på nord-vestlandet på 11 dager. Vi tapte 2-3 mot Aalesund, vi tapte 0-5 mot Molde og nå er det Kristiansund som står for tur. Det blir spennende å se om gutta er påvirket av ydmykelsen i 2.omg i Molde, eller om de kan klare å reise seg igjen. 

 

TID: Søndag 9 august kl.1800
STED: Kristiansund Stadion

TABELLEN 
5. Kristiansund....12...4-6-2..23-16...18 poeng
14. Start........... 13...1-6-6...13-24...9 poeng


KRISTIANSUND BALLKLUBB
Kristiansund ballklubb har virkelig etablert seg i eliteserien. Dette er 4 strake sesongen i det gjeveste selskap og de har havnet på følgene plasseringer: 2017: 7 plass. 2018: 5 plass. 2019: 6 plass. Og nå i 2020, ligger de på 5 plass.

Her er spillerne Kristiansund har mistet foran denne sesongen:
Jesper Isaksen (Stabæk)
Torgil Gjertsen (Wisla Plock)
Amidou Dop (Adanaspor)
Henrik Gjesdal (Start)
Meinhard Egilsson Olsen (B36)
Simon Alexandersson (Öster)

Her er nye spillere som har kommet til klubben:
Amin Askar (Sarpsborg 08)
Ivar Furu (Ranheim)
Ousseynou Cavin Diagne (Club Brügge)
Olaus Skarsem (Rosenborg)
Horenus Tadesse (Levanger)

Kristiansund har åpnet sesongen som forventet og ligger der de normalt ligger - litt under medaljekampen, men med god margin til bunnstriden. Kristiansund har vunnet sine 2 siste kamper, men før det gikk de 6 kamper uten å vinne.
Hjemme på Kristiansund stadion har laget spilt 5 kamper og det har endt med 2 seier, 2 uavgjorte og 1 tap

Toppscorere for hjemmelaget er Amahl Pellegrino som har 9 scoringer på 11 kamper. Liridon Kalludra er den som har flest målgivende (5 stk). Pellegrino har slitt litt med småskader og startet på benken sist, men er nok klar igjen til denne kampen.

Her er laget Kristiansund stilte med i forrige kamp mot Viking (4-2-3-1): 


30 Serigne Mor Mbaye

19 Aliou Coly 
4 Christophe Psyché 
5 Dan Peter Ulvestad (k) 
3 Christoffer Aasbak

8 Amidou Diop 
6 Andreas Hopmark

13 Bendik Bye 
10 Liridon Kalludra 
17 Olaus Skarsem 

29 Faris Pemi

INNBYTTERE
25 Eirik Holmen Johansen 
16 Ivar Furu 
15 Erlend Sivertsen 
7 Sondre Sørli 
22 Bent Sørmo 
18 Amin Askar 
20 Ousseynou Diagne 
23 Pål Erik Ulvestad 
9 Amahl Pellegrino


KRISTIANSUND'S 5 SISTE KAMPER
15 juli: Bodo/Glimt - Kristiansund 2-1 (serie)
19 juli: Kristiansund - Vålerenga 0-0 (serie)
25 juli: Brann - Kristiansund 1-1 (serie)
29 juli: Kristiansund - Sandefjord 3-1 (serie)
2 august: Viking - Kristiansund 1-2 (serie)



IK START
Hos Start så er fremdeles Aremu og Ramsland ute, og dermed blir det nok litt enklere å ta ut laget for Joey. Litt usikkert om vi fortsetter med 5 bak eller om vi går tilbake til 4. Børufsen og Markovic startet begge på benken mot Molde og jeg tipper begge disse starter denne kampen. Dersom vi går tilbake til 4-2-3-1, så tipper jeg disse starter kampen:

Jonas Deumeland

Eirik Wichne
Jesper Daland
Vegard Bergan
Kristoffer Tønnessen

Isaac Twum
Eirik Schulze

Kevin Kabran
Eman Markovic
Espen Børufsen

Steffen Lie Skålevik



I FARESONEN
Her er spillerne hos Start og vår kommende motstander som er i faresonen for å måtte sone karantene neste runde. Vår neste motstander er Vålerenga, og følgende spillere må unngå kort denne runden for å kunne få spille den kampen:

Start:
Eirik Wichne
Eirik Schulze
Erlend Segberg

Vålerenga
VIF har allerede spilt sin kamp og Christian Dahle Borchgrevink fikk sitt 4 gule kort mot Glimt og må sone mot Start.


NOEN TANKER TIL SLUTT
Etter seieren mot Mjøndalen, så kom vi oss brått ned på jorda igjen mot Molde. Det vil si, vi hang godt med ganske lenge, men da Twum på klønete vis gav straffesparket som gav 2-0 så falt Start-laget totalt sammen. Det var nok meste fordi vi sendte masse folk framover, og mot et så godt lag som Molde blir man da straffet.
Den første timen var derimot ganske jevnspilt og vi hadde OK kontroll på Molde. De fikk 1-0 på et straffespark som kan forsvares fra regelboka, selv om det føles veldig strengt da Wichne har hånda i en naturlig posisjon og ballen blir sparket opp i den fra kort hold. 
Det som derimot var soleklart var at Start også skulle hatt et straffespark like før pause da Schulze header mot mål, og ballen blir stoppet av en arm langt ute fra kroppen. En VAR-dommer hadde garantert sett den, og nok en gang får vi en avgjørende situasjon mot oss. 
2.omgang var tett og jevn til Twum klønete gav et straffespark, og fra da og ut var det bare ett lag på banen.
Ellers så må jeg si at jeg synes synd på Mikael Ugland. Han har fått starte to kamper denne sesongen - og begge disse er mot Molde. Jeg håper han får en skikkelig sjanse til å vise seg fram - også mot litt svakere motstand.

Nå blir det spennende å se hva slags reaksjon vi får fra Start. Tidligere år har vi hatt problemer med å reise oss igjen etter en slik kamp som vi fikk mot Molde, og det blir interessant å se hvordan vi responderer mot Kristiansund. Dette er også et sterkt lag - som på papiret er endel bedre enn oss, men samtidig så har denne sesongen vist at vi er kapable til å spille jevnt med de fleste. La oss håpe at det skjer også i denne kampen. 

Fram til nå har vi spesielt slitt med effektiviteten framme. Vi har skapt endel sjanser, men har hatt problemer med å score. Skal vi beholde plassen og ta nok poeng, så må vi begynne å score flere mål. Derfor håper jeg at Joey & co jobber mye med det offensive spillet - og ikke minst på avslutninger. 

Dette blir en vanskelig kamp mot et godt hjemmelag, men Start har også gode spillere - og jeg håper at vi kan slå tilbake fra det ydmykende tapet i Molde så fort som mulig. 

Derfor hadde 3 poeng i Kristiansund passet aldeles utmerket!

God kamp alle som har Start i hjertet!

 

FROM OVER THERE,

= Frank Thomassen =

 

Annonse fra Obos-ligaen:
Publisert: 05.08.2020, oppdatert: 09.08.2020
Skrevet av: Frank Thomassen