Molde - Start 5-0

Vi ble etterhvert noen nummer for små mot Molde, og det endte med et stygt tap.(Foto: NTB Scanpix)

På grunn av Moldes deltakelse i europacup ble runde 17-kampen mot Start flyttet til 5. august. Start kom fra en etterlengtet seier mot Mjøndalen på søndag, mens Molde hadde en dag ekstra hvile etter deres overraskende 1-2-tap mot Sandefjord.

Moldenserne ønsker å forsvare seriegullet og trengte en seier for å holde føølge med serieleder Bodø/Glimt. Start klatret til kvalikplass etter seieren mot Mjøndalen og kom til Molde med selvtillit etter å ha tatt poeng i fire av de fem siste kampene.

Joey Hardarson måtte klare seg uten Martin Ramsland, som fortsatt ikke er helt kvitt sine lyskeproblemer, og Afeez Aremu som heller ikke er helt klar. Sander Sjøkvist, Gudmundur Andri Tryggvason og Henrik Gjesdal er også skadet.

Lagoppstillinger:

Starts lag (1-4-3-3):

Jonas Deumeland - Eirik Wichne, Jesper Daland, Vegard Bergan, Kristoffer Tønnessen  - Isaac Twum (Markovic fra 64), Eirik Schulze (Robstad fra 72), Joackim Jørgensen - Kevin Kabran (Akinyemi fra 72), Steffen Lie Skålevik (Skaanes fra 59), Mikael Ugland (Børufsen fra 59)

Innbyttere: Amund Wichne, Henrik Robstad, Erlend Segberg, Eman Markovic, Kasper Skaanes, Espen Børufsen, Adeleke Akinyemi

Moldes lag (1-4-2-3-1):

Linde - Sinyan, Skjelbred Ellingsen, Wingo, Kitolano (Haugen fra 75)-  Knudtzon (Brynhildsen fra 62), Christensen (Eikrem fra 62), Hussain, Aursnes (Ulland Andersen fra 75), Hestad, Omoijuanfo.

Innbyttere: Craninx, Wolff Eikrem, Moström, Brynhildsen, Ulland Andersen, Holmgren Pedersen, Hauge

Fakta:

Molde - Start 5-0 (1-0)

Aker Stadion - 5. august 2020

Dommer: Sivert Oksnes Amland

Tilskuere: 200

Mål: 1-0 Ohi (str. 7), 2-0 Ohi (str. 57), 3-0 Brynhildsen (67), 4-0 Selvmål (72), 5-0 Eikrem (85)

Gule kort: Christensen (Molde), Skaanes (Start)

3 min: Wichne med farlig innlegg inn i feltet, men Ugland når akkurat ikke frem til ballen før keeper.

6 min: Straffe til Molde. Et hardt innlegg fra Kitolano treffer Wichne i armen og dommer peker umiddlbart på straffemerket.

7 min: Mål. 1-0. Ohi setter straffen høyt midt i mål. Brutal start på kampen her.

12 min: Vi har svart bra etter baklengsmålet og fått et lite trykk på Molde. Så får vi se om det kan gi uttelling. Har fått et par cornere så langt, men Molde har ryddet unna.

14 min: Merkelig situasjon. Daland header en lang ball fra Wichne inn i feltet og Jørgensen kommer først på den i god posisjon. Går i bakken uten å få til noen avslutning, uten at det så ut som det var noen forseelse.

18 min: Farlig mulighet for Molde! Ballen spretter i en Start-spiller og sender Knudtzon igjennom. Han spiller til Christensen som serverer Ohi i feltet. Flikken hans blir reddet av Deumeland og etterhvert får vi klarert ballen unna.

21 min: Hussain med hardt innlegg inn bak Starts forsvar, men Ohi når akkurat ikke frem.

25 min: Molde som styrer kampen her nå.

26 min: Vi vinner ballen høyt i banen og Schulze får en skuddmulighet fra 20 meter. Får til et ok skudd, men like utenfor mål.

29 min: Farlig mulighet når Tønnessen slår en crosspasning som går helt over til Wichne. Han avanserer ned til linja og slår et hardt innlegg foran mål, men ingen klarer å styre ballen i mål.

32 min: God mulighet for Kabran. Får et strøkent innlegg fra Twum, men headingen hans går utenfor mål. Der kunne vi fått utlikningen!

33 min: Molde roper på straffa når Kitolano igjen slår et innlegg fra venstre. Denne gangen mener dommer det ikke var hands.

36 min: Sinyan header like over det åpne målet etter at Deumeland feilberegner ute i feltet. Stor sjanse!

37 min: Wingo prøver skuddbeinet fra 22 meter, men Deumeland gjør en god redning.

41 min: Twum vinner ballen og avanserer fremover. Slipper ut til Wichne, men innlegget hans blokkeres til corner.

43 min: Bra trykk fra Start-gutta nå. Schulze kommer til heading på bakre stolpe, ballen går i hånden på Wingo og ut. Dommer får ikke med seg den. Det er frustrerende med tanke på at hjemmelaget nettopp tok ledelsen etter en hands i vår 16-meter.

Pause: Det står 1-0 etter at Molde scoret på straffe etter syv minutter. Det er ikke ufortjent at Molde leder, men vi har vært farlig frempå et par ganger. Mot slutten av omgangen ble vi snytt for straffe da det ble handset i feltet. Etter en tøff start så har laget gjort en god innsats, men Molde er farlige når de kommer i angrep.

Molde start ntb scanpix 2
Jesper Daland i duell med kamerat Tobias Christensen. FOTO: NTB scanpix

2. omgang: Vi er i gang igjen, ingen av lagene gjør noen bytter i pausen.

52 min: Vi fortsetter å presse Molde høyt! Kabran vinner ballen og fyrer av fra 25 metet, langt utenfor. Hadde han sett Wichne på vei fremover kunne han sendt ham helt alene med keeper.

53 min: Fint angrep ender med et skudd fra Twum fra 16 meter, men det har Linde god kontroll på.

57 min: 2-0! Straffe igjen til Molde. Hestad avanserer inn i feltet og Twum kommer for sent inn i taklingen. Ohi setter den sikkert i hjørnet.

62 min: Børufsen felles og vi får frispark i ok posisjon. Kabran prøver seg med et skudd, men det går høyt over.

66 min: Strålende spilt av Wichne og Markovic som kombinerer fint og sender Børufsen igjennom. Veteranen får tak i ballen men er ikke like presis når han skal sende ballen videre.

67 min: 3-0. Flott angrep av Molde ender med at Brynhildsen plasserer ballen ned i hjørnet. Nå blir det tøft å få med seg noe herfra.

73 min: Hestad smeller ballen i tverrliggeren etter et nytt hurtig Molde-angrep.

75 min: 4-0. Brynhildsen skyter via Deumeland og opp i lufta. Daland prøver å redde på streken men klarer ikke å hindre ballen fra å gå i mål.

78 min: Selv på 0-4 så fortsetter vi å prøve, det skal gutta ha. God mulighet etter en corner nå, der Tønnessen får skyte fra 16 meter etter en retur. Men Linde plukker skuddet greit.

85 min: 5-0. Eikrem gjør alt selv og curler ballen i lengste kryss fra 17 meter.

87 min: Eikrem sender Ulland Andersen gjennom, han fyrer av men Deumeland gjør en god redning.

Slutt: Det ender 5-0 til hjemmelaget. Vi hang bra med frem til 2-0, men etter det viste Molde seg som det gode laget de er. Naturligvis en veldig fortjent seier til hjemmelaget, selv om vi hadde muligheter til å score vi også.

Vi får bare komme over dette så fort som mulig, og revansjere oss på søndag.

Neste kamp for Start er førstkommende søndag, og denne gang er det borte mot Kristiansund.