Espen og Totto er enige

I anledning Starts ferske samarbeidsavtale med Våg tok vi med oss Espen Børufsen på besøk hos moderklubben, der en tidligere Start-helt er sportslig leder.

Annonse:

- Det er godt å være tilbake, jeg har mange gode minner herfra, sier Espen Børufsen.

Kraftvingen med over 300 kamper for Start tilbragte mye av barndommen på kunstgresset på Karuss. Onsdag var han på tilbake på gamle trakter, på besøk hos den tidligere Start-helten Tore André «Totto» Dahlum, sportslig leder i Våg.

Anledningen var at Start og Våg har underskrevet en samarbeidsavtale.

- Det er kjempebra. En avtale er bare en formalisering av et godt forhold, og det har vi hatt lenge. Det er det forholdet som er viktig, den gode kommunikasjonen og korte avstanden mellom klubbene. Det blir veldig spennende fremover, sier Dahlum, som ser frem til å jobbe tett med Start for det beste for begge klubbene.

- Det viktigste med denne avtalen er at Start er her. Ikke bare på besøk, men for å gjøre noe. Og det er det vi er enige om nå, om å gjøre noen tiltak. Start vil komme inn som en inspirasjonsfaktor og kanskje vise hvor lista ligger. Det vil være veldig inspirerende. Jeg sier ikke at alle skal bli fotballspillere, men alle kan bli bedre. For det er gøy og bli bedre, sier Dahlum.

totto ntb scanpix
Tore Andre "Totto" Dahlum fotografert etter at han ble toppscorer i Eliteserien i 1990 med 20 seriemål. Han scoret 58 mål på 144 kamper for Start og seks mål på 15 A-landskamper.Foto: NTB / SCANPIX

Totto og Espen snakket blant annet om hva som skal til for å bli god, samarbeidet mellom klubbene, betydningen av gode forbilder.

Se hele intervjuet her (les mer om avtalen under videovinduet).Flere samarbeidsklubber

Start har en strategi om å samarbeide tett med lokalklubbene i Agder. Tidligere i høst har vi inngått samarbeidsavtaler med Vigør,  Donn,  Randesund IL og Gimletroll, og nå er det Våg sin tur til å inngå samarbeidsavtale med oss.

Avtalen regulerer samarbeidet med tanke på spiller- og trenerutvikling og økonomi.

Klubbene er enige om nå Start kan hente spillere fra Våg, og hvilke økonomiske betingelser som gjelder i forbindelse med overganger, samt prosenter av videresalg fra Start.

Avtalen konkretiserer også hvordan Start skal bidra i Våg. 

- Vi ønsker å dele den kompetansen vi har i vår utviklingsavdeling og i klubben forøvrig, først og fremst gjennom trenerutvikling ute i klubbene. Vi har tillit til at det jobbes godt ute i klubbene, og ønsker å støtte opp om den jobben som gjøres i barne- og ungdomsfotballen, sier utviklingsleder i Start, Atle Roar Håland.

Det er også en del av avtalen at Våg for et betydelig antall billetter til alle Starts hjemmekamper på Sparebanken Sør Arena, øremerket spillere og ledere i barnefotballen i Våg.

- Vi ønsker å inspirere barn og voksne på Sørlandet, og vi håper det å få oppleve toppfotball på Sparebanken Sør Arena kan bidra til det, sier Christopher Langeland, arbeidende styreleder i Start En Drøm.

IMG_5300
I GLASS OG RAMME: På veggen i Vågs klubblokaler på Karuss henger det bilder av Espen og andre Våg-spillere som har blitt toppspillere i Start eller andre eliteserieklubber.
Annonse fra Obos-ligaen: