Inngår samarbeidsavtaler med RIL og Gimletroll

Vi er glade for å ha inngått samarbeidsavtaler med to av Kristiansands største klubber.

Annonse:

- Vi ser frem til å samarbeide tett med både Randesund og Gimletroll i årene fremover. Det er to store klubber som driver bra, og vi ønsker å støtte opp om det gode arbeidet som gjøres i klubbene, sier Atle Roar Håland, utviklingsleder i Start.

Start har en strategi om å samarbeide tett med lokalklubbene i Agder. Tidligere i høst var Vigør først ute med å inngå en samarbeidsavtale med Start, og forrige uke ble den omfattende avtalen med Donn offentliggjort. Den innebærer blant annet at barnefotballen på Lund samles i Donn fra og med neste sesong.

Nå følger altså Randesund IL og Gimletroll etter.

- Det er en avtale som regulerer vårt samarbeid, med tanke på spiller- og trenerutvikling og økonomi, sier Håland.

Det er avtalefestet når Start kan hente spillere fra klubbene, og hvilke økonomiske betingelser som gjelder i forbindelse med overganger, samt prosenter av videresalg fra Start.

Avtalen konkretiserer også hvordan Start skal bidra med trenerutvikling i klubbene. 

- Vi ønsker å dele den kompetansen vi har i vår utviklingsavdeling og i klubben forøvrig, først og fremst gjennom trenerutvikling ute i klubbene. Vi har tillit til at det jobbes godt ute i klubbene, og ønsker å støtte opp om den jobben som gjøres i barne- og ungdomsfotballen, sier Håland.

- Så er det naturlig at de aller beste og mest ambisiøse spillerne komme til Start når de er gamle nok, for å utvikle seg videre her, sier Håland.

Gimletroll og RIL samarbeid3
SAMARBEIDER: Fra venstre: Kjetil Kristiansen (styremedlem IK Start), Rune Byklum (Randesund), Tyge Carlsen (Gimletroll), Michael Maltz (Gimletroll), Atle Roar Håland (utviklingsleder Start) og Christopher Langeland (arbeidende styreleder Start En Drøm)

- Viktig med forutsigbarhet

Både Randesund IL og IK Gimletroll trekker frem forutsigbarheten avtalen gir som et stort pluss.

- Vi er kjempefornøyde med denne avtalen. Den gir oss en viktig forutsigbarhet. Det er fint at Start gir oss den tilliten og at vi nå slipper «jaget» om å dra til Start i ung alder. Som breddeklubb er vi opptatt av å beholde flest mulig barn og unge i klubben lengst mulig, men det er også viktig med en gulrot der fremme. Det er Start, og nå vet spillerne at de får den muligheten om de er gode nok, sier Tyge Carlsen, daglig leder og sportslig ansvarlig i Gimletroll.

Rune Byklum, leder av sportslig utvalg i Randesund, er enig.

- Forutsigbarhet med tanke på spillerflyt mellom klubbene er veldig positivt, både for Randesund, spillerne og Start. Vi er glade for at Start gir oss ro til å jobbe med spillerne frem til de er 14-15-16 år gamle, og så er det naturlig at de beste drar til regionens toppklubb når de trenger større utfordringer, sier Byklum.

- Jeg tenker at spillerne i Randesund er de som kommer til å nyte best av denne avtalen på sikt.

Formann i hovedstyret i IK Gimletroll, Michael Maltz, ser frem til å få hjelp av Start når det kommer til trenerutvikling og kompetanseheving.

- Kompetanse er et viktig mål for oss. Det blir kjempebra å få Start med på laget der. Det er klart det vil være inspirerende å få besøk av trenere eller spillere fra Start, sier han.

Billetter til Starts hjemmekamper

Christopher Langeland, arbeidende styreleder i Start En Drøm, gleder seg over at flere av breddeklubbene nå knytter tettere bånd til Start.

- Vi har hatt dialog med flere klubber over lengre tid, og det er fantastisk å se at det arbeidet nå bærer frukter. Vi gleder oss til å jobbe tettere sammen med både Randesund IL og Gimletroll, sier Langeland.

Styrene i både Start En Drøm og IK Start har vært sterkt delaktig i arbeidet, i tillegg til utviklingsleder Atle Roar Håland.

- Det er kjempegøy at vi nå får disse avtalene på plass. Vi er nødt til å samarbeide om vi skal lykkes på Sørlandet. Avtalene har blitt veldig positivt mottatt hos klubbene, og Atle Roar har også gjort en kjempejobb etter at han kom inn, sier Kjetil Kristiansen, styremedlem i IK Start.

I avtalene med Gimletroll og Randesund IL får begge klubbene også et godt antall billetter til hver hjemmekamp i Eliteserien på Sparebanken Sør Arena. Disse er forbeholdt barn og ledere i barnefotballen.

- Ved å gi dem inngang til kampene våre håper vi at de vil få et tettere forhold til klubben, og at det inspirerer noen barn og unge til å ville realisere sin drøm om å spille for Start en gang i fremtiden, sier Langeland.

Annonse fra Obos-ligaen: