Adeleke tilbake i troppen

35 minutter ut i serieåpningen mot Aalesund i fjor smalt det i ankelen hans. Siden har det vært en lang vei tilbake, med flere tilbakeslag. I dag er Adeleke Akinyemi endelig tilbake i kamptroppen igjen.

Annonse:

- Det er fantastisk. Det her gått lang tid og det har vært veldig vanskelig, men det er bak meg nå, sier Adeleke Akinyemi. 


Han er på plass i Ålesund og med i troppen som møter AaFK til kamp i kveld kl. 18.00. Nigerianeren som kom til Start sommeren 2018, har ikke spilt kamp siden 30. mars 2019. På grunn av korona-situasjonen spiller ikke Start 2 kamper, og dermed har han heller ikke fått kamptrening på det nivået. Men han har trent hardt de siste månedene, og gradvis blitt mer involvert i treningen sammen med resten av laget. Nå føler han seg klar til å bidra.

- Jeg er sterkere enn noen gang. Jeg er positiv, og veldig glad for å være tilbake, sier 21-åringen fra Nigeria.

adeleke akinyemi kristiansand
En glad Adeleke etter å ha signert for Start sommeren 2018.

Mange tilbakeslag

Spissen kom til Start fra den latviske klubben Ventspils på overgangsvinduets siste dag sommeren 2018. Han var sterkt delaktiv i det som lenge var en imponerende høstsesong, ikke bare på grunn av sine tre mål, men mest fordi han tidvis var et angrep alene med sin fart, styrke og direkte spillestil. Forventningene var derfor høye før 2019-sesongen i 1.divisjon, men det ble altså bare en drøy halvtime med fotball i OBOS-ligaen i fjor. 

Bruddet i ankelen skulle i utgangspunktet kun holdt ham ute i 3-4 måneder, men komplikasjoner og tilbakeslag gjorde at han måtte igjennom flere operasjoner og en lang opptreningsperiode. Nå er det snart 16 måneder siden sist kamp.

NTB_Sza4sv0QK-k (1)
Adeleke Akinyemi fraktes ut på båre etter å ha brukket ankelen i serieåpningen i fjor.Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix

Joey Hardarson er naturlivis veldig glad for å ha Adeleke tilbake, og han er full av beundring for måten han har kommet tilbake på.

- Jeg er først og fremst veldig glad på hans vegne. Han har vært i gjennom, unnskyld ordbruken, et helvete siden han ble skadet mot Aalesund i fjor. Han har klart å komme seg igjennom flere operasjoner og jobbet beinhardt de siste månedene for å komme hit der han kan være med i troppen. Forhåpentligvis kan vi bygge videre på dette nå, sier Joey.

Med 16 måneder uten kamp så er det naturlig at det vil ta litt tid før Adeleke er tilbake på samme nivå som før skaden, men Joey mener han likevel kan gjøre viktige bidrag allerede nå.

- Han har fortsatt fart og styrke, han er vanskelig å spille mot. Det merker de andre på trening også. Det gjør litt vondt å møte ham. Nå gjelder det å jobbe for å få ham tilbake på nivået han var på før skaden, og etterhvert å gjøre ham enda bedre, sier Joey.

Se hele intervjuet med Joey der han snakker om kampen mot Aalesund her (artikkelen fortsetter under).


- Jeg vil score mål

Martin Ramsland og Aron Sigurdarson leverte flest mål i opprykkssesongen i fjor, men med Sigurdarson solgt til Belgia og Ramsland som fortsatt ikke er helt kvitt sine lyskeproblemer, så vil det passe veldig bra om Adeleke nå finner kampformen.

Han er i alle fall veldig klar på at han ønsker å score mål for Start i månedene som kommer.

- Jeg trenger litt mer tid på å bli 100 prosent, men jeg er veldig positiv. Supporterne og alle i klubben kan forvente en positiv innstilling, jeg går alltid på banen for å score mål.

- Jeg skal jobbe hardt, og da vil det komme mål.

Kanskje kommer det første allerede i kveld?

Få med deg AaFK - Start på Dplay kl. 18.00 i dag.

Annonse fra Obos-ligaen: