25 år med oppturer og nedturer dokumentert på internet!

Da var det på sin plass å feire at det er 25 år siden ikstart.no ble opprettet.

Annonse:

1996! 

Opprettelsen av hjemmesiden var et av få høydepunkt dette året for 1996 var definitivt ikke et godt sportslig år for IK Start. Vi endte på sisteplass i eliteserien og rykket ned med brask og bram - til tross for at vi hadde toppspillere i alle lagdeler. 

Start var veldig gode i oppkjøringen denne sesongen og hadde blant annet sterke seire som: 4-0 mot VIF, 6-0 mot Vidar, 6-1 mot Norges U-18 landslag, 2-1 mot Malmo FF og 8-1 mot Jerv. Morten Pettersen scoret hele 10 mål i løpet av Starts treningskamper denne vinteren/våren og det bar håp om en god sesong da vi 13 april slo Jerv hele 8-1 i generalprøven (i Danmark). Hattrick av Totto, 2 mål av Myggen, 2 mål av Tom Berhus og den siste scoringen ved Ivar Sigurdsen. Det var et lag med selvtillit som dro tilbake til Kristiansand.

I lagets to første seriekamper ble det 3-3 borte mot Bodø/Glimt og 4-2 seier hjemme mot Molde, men etter dette gikk vi på 5 strake tap, og etter en sjokkerende svak sesong endte vi til slutt sesongen med kun 18 poeng - hele 9 poeng bak Vålerenga - og 11 poeng bak Moss som endte på kvalik.
Ganske utrolig når vi f.eks kunne stille med et lag som dette (4-4-2)

Frode Olsen

Tore Løvland
Pål Lydersen
Helge Bjønsaas
Steinar Pedersen

Morten Pettersen
Erik Mykland
Morten Knutsen
Lee Robertson

Totto Dahlum
Andreas Lund

Toppscorer den sesongen var Lee Robertson med 8 scoringer, mens Morten Pettersen og Totto hadde 5 fulltreffere hver. 

Et høydepunkt dette året var derimot da vi den 19 mai slo Rosenborg 2-1 etter to scoringer av Steinar Pedersen. Rosenborg endte til slutt opp med å vinne serien - hele 13 poeng foran Lillestrøm. Det er dog utrolig at et slikt mannskap skal kunne prestere så svakt og det er vel tvilsomt om noen lag har rykket ned med et bedre mannskap enn det Start gjorde dette året. For å understreke elendigheten, så slapp vi inn hele 71 mål på 26 seriekamper. Det er et snitt på 2.73. Mot Rosenborg (som scoret utrolige 82 mål denne sesongen) slapp vi derimot inn kun 3 mål over to kamper, så vi klarte i det minste å tette ganske bra igjen i disse kampene.

 

Heldigvis er det også mange gode øyeblikk som har blitt dokumentert på ikstart.no i de siste 25 år. Det beste minnet er selvsagt den utrolige 2005 sesongen da vi hadde seriegullet halvveis i lomma, men 4 stangskudd og en tvilsom offsideavgjørelse mot FFK gjorde at vi måtte ta til takke med sølvmedaljer.

 

For meg som har flyttet ut av Norge er Starts hjemmeside et sted jeg besøker ofte, og et sted som jeg nå også har fått anledning til å dele mine tanker foran Starts kamper. 

Jeg håper inderlig at dette blir siste sesongen vår i 1.divisjon på lang lang tid og at vi i de kommende år kan lese artikler om et stabilt Start-lag på vei opp mot Norgestoppen.

 

Heia START både på og utenfor banen - og på the store world wide web!

From over there,
= Frank Thomassen =

Start-FFK-2015.jpg
Annonse fra Obos-ligaen: