Start-FFK-2015

Start-Fredrikstad: 1 - 3 ( 0 - 2 )

Start tapte gullkampen med små marginer. Ett fattig mål stod mellom gull og sølv. Vi tapte gullet, men vant sølvet og hele Norges fotballhjerter.

Annonse:

Selv om det kjentes tungt rett etter kampslutt. Selv om skuffelsen lå tykt utenpå guttene - er det likefullt en bragd å ha tatt sølvet som nyopprykket i Tippeligaen.
For det var så nær, så nær....
Kun ett fattig mål skilte sølvet og gullet. Hadde Start fått godkjent Stefan Bärlins perle av et mål like før slutt hadde faktisk Start vært seriemestere.
Men det gikk ikke slik. Linjemannen stod der og viftet med flagget, og scoringen ble annullert. TV-bildene viste at det ikke var off-side.

Og Start smelte mange baller i treverket. Hele fire. Ballen nektet å krysse mållinja. Det ble med andre ord nok en av de kampene der marginene definitivt ikke var på Starts side. 

Når resultatene ble som de ble i Skien, var det ikke rart at skuffelsen hang som ei tåke over spillere og et rekordstort publikum etter kampslutt.

Men det har skjedd noe i Kristiansand. Både publikum og spillere ristet av seg skuffelsen og grep fatt i søvmedaljene. Sakte steg humøret, og gleden over å ha vunnet sølv etter en lang og hard sesong krøp innpå.  På bussturen ned til Torvet i en innleid engelsk dobbeldekker var det glede og guts å spore. 
-Vi kommer igjen! "We'll be back" stod det på sølvtrøyene.

På Torvet stod flere tusen fans og jublet da spillerne svingte inn. Hyllesten fra tilskuerne varmet langt inn i sjela, og vi tror de fleste spillerne var litt stolte der de stod og tok imot hyllesten. Og så rocket de i veg med Bjørn Ole Rasch, Erik Faber, Annbjørg Lien, Rolf Kristensen på backing.

Gratulerer med sølvet gutter!

Demperen på både opprykks- og nedrykksstriden var påtagelig da alvoret i Dafinn Enerlys skade tidlig i kampen kom for en dag. Brudd i en nakkevirvel med fare for lammelse fra nakken og ned satte fotballen med rette i perspektiv. Vi slutter oss til en samlet presse i håp om at det vil gå bra med Enerly. Han opereres i natt ved Ullevål sykehus.

Starts sølvvinnere er:
Rune Nilssen, Steinar Pedersen, Atle Roar Håland, Lars Martin Engedal, Marius Johnsen, Fredrik Strømstad, Johannes Hardarsson, Kristofer Hæstad, Stefan Bärlin, Alex Valencia, Todi Jónsson, Glenn Andersen, Tom Berhus, Bård Borgersen, Bjarte Lunde Aarsheim, Bala Garba, Jon Midttun Lie, Alex Nyarko, Kai Risholt og Ben Wright.

Da gjenstår det å gratulere VIF med gullet. 

BodøGlimt og Aalesund tar den tunge veien ned i 1. divisjon, mens Molde må ut i kvalik.

Kampdata:
Start-FFK: 1 - 3 (0 - 2)

Stadion: Kristiansand
Dato: 29.oktober 2005

Målscorere:  
1-0 : Øyvind Hoås  (9')
2-0: Hans Erik Ramberg (45')
1-2: Stefan Bärlin (47')
1-3: Martin Wiig (89')

Gule Kort:
Michael Røn (53')
Lars M Engedal (66')
Raio Pirroja (67')
Steinar Sørlie (78')

Røde Kort: 
Ingen

Tilskuere: 16563

Lagoppstillinger:
Start:
Rune Nilssen, Steinar Pedersen, Atle Roar Håland, Lars Martin Engedal, Marius Johnsen, Fredrik Strømstad, Johannes Hardarsson (Bala Garba 68'), Kristofer Hæstad (Jesper Mathisen 90'), Stefan Bärlin, Alex Valencia og Todi Jónsson

FFK: 
Steinar Sørlie, Pål Andre Czwartek, Bora Zivkovic, Raio Piroja, Trond Erik Berthelsen, Martin Wiig, Simen Brenne, Hans Erik Ramberg, Raymond Kvisvik, Dagfinn Enerly (Michael Røn 7' - Brian West 55') og Øyvnd Hoås (Roger Helland 72')

Dommer: 
Per Ivar Stadberg

Se Sølv-videoen, 
unike bilder fra etter kampen

Annonse fra Obos-ligaen: