Start med gatefotball-lag

Start har opprettet et gatefotball-lag som skal hjelpe rusavhengige i hverdagen. A-lagsspillerne er trenere!

To ganger i uka samles en gjeng på Sparebanken Sør Arena for å ta en matbit sammen, snakke om løst og fast og viktigst av alt: Spille fotball.

- Jeg synes det er et helt fantastisk opplegg! Og de kan glede seg alle som kommer, for de vil bli tatt godt imot, forteller et av de faste medlemmene, John Terje Jenssen, i en prat etter trening.

Start har i likhet med flere andre lag i Eliteserien og OBOS-ligaen opprettet et gatefotball-lag for mennesker med rusbakgrunn. Gatefotball-laget er en del av klubbens humanitære satsningsområde Start Life Support.

- Dette er en flott anledning for Start å gi noe tilbake til lokalsamfunnet. Vi har fått med oss en fin og motivert gjeng som stadig vokser seg større. I gatelaget har vi stort fokus på samhold og mestring, og målet er at vi sammen skal gå veien mot en ny hverdag med færre rus-relaterte utfordringer. Gatelaget er en utrolig fin tilvekst i Start-familien, forteller Olav Lindebø som er daglig leder i Start Life Support

Er du interessert i å være med? Kjenner du noen som kunne tenke seg å være med? Da tar vi gjerne en prat. Ta kontakt med  per.erik.andersen@ikstart.no .

Start gatelag 2017
Fra nasjonal turnering i Fredrikstad


Start-spillere som trenere

Et annet høydepunkt på treningene er at det som oftest er Start-spillerne som stiller som trenere, og til nå har blant andre Henrik Robstad, Erlend Segberg og Rolf Daniel Vikstøl bidratt med sine ferdigheter for å hjelpe gatefotball-laget til å bli bedre. Per Erik Andersen er ansvarlig for Starts gatefotball-lag, og understreker at det er både viktig og gøy at spillerne deltar på øktene.

- Grunnen til at spillerne er med er jo at de som deltar her synes det er litt stas. Samtidig skal ikke spillerne bare ha ansvar for treningen, men kanskje heller være med å delta og spille med dem. Start-spillerne er villige så det holder, og det er veldig positivitet i spillergruppa rundt dette her, forteller Andersen.

Det er også tydelig at deltakerne synes det er fint å få spille med og lære av Start-gutta.

- Det er jo noe av det som er så fantastisk. Vi får vite på forhånd hvem som skal trene oss neste gang, så man gleder seg jo til hver gang, sier John Terje.

Gatefotball-laget skal være en arena for folk som sliter med rusavhengighet til å få tankene over på noe annet, samtidig som det for mange er en god treningsøkt som kan ha en helsefremmende effekt i tillegg. Og som tilskuer til disse treningene ser man tydelig at det ikke er første gang disse menneskene ser en ball.

- Ja jeg har spilt fotball før, men det er veldig lenge siden. Rusen tok meg allerede da jeg var 12 år gammel, så det ble som det ble, forteller John Terje.

-  Motiverer til å holde seg rusfri

Et liv som rusmisbruker byr på mange tøffe dager, men John Terje mener at disse treningsøktene er god hjelp oppe i alt dette.

- Det er jo så motiverende for å holde seg rusfri, samtidig som det er artig på alle andre måter også, smiler han.

Vennskap og konkurranse: Fra kampen mot Arendal Gatefotball. Konkurrenter på banen, men gode venner så fort kampen blåses av.
Foto: IK Start

Jon Terje er ikke selv fra Kristiansand, men har bodd her nå i to og et halvt år med enkelte avbrekk. Som nordlending har han vært å sett på en del Start-kamper, blant annet mot Tromsø og Bodø Glimt, men han er helt klar på at han følger mer med på Start nå.

- Jeg har jo vært på andre Start-kamper også. Start begynner jo å komme nærmere og nærmere hjertet, særlig nå når man er en del av det, sier han stolt.

Det er også nok av velvilje rundt prosjektet. Opplegget er et samarbeid mellom Start, Fotballstiftelsen og Norsk Toppfotball. Maten blir sponset av Orkla og treningstøy kan ved behov lånes fra klubben og vår utstyrsleverandør.

Slik er treningsdagene

1145      Oppmøte og klargjøring for trening
1200      Trening
ca 1315 Brunch - felles måltid i klubbens lokaler
ca 1345 Takk for i dag

Annonse fra Obos-ligaen: