Start - Rosenborg 0 - 0

Etter en god kamp av guttene må de nok en gang nøye seg med ett poeng.

Torsdag kveld var det duket for en godbit på Sparebanken Sør Arena. Rosenborg gjestet det glade Sørlandet i fantastisk sommervær, og alt lå til rette for en kamp mellom to lag som hadde stort behov for å ta alle tre poengene.

De gulkledde fra Kristiansand gikk for første gang denne sesongen ut i en 4-3-3-formasjon, og den gode nyheten i elleveren var at Martin Ramsland var å finne fra start for første gang denne sesongen.

Gjestene fra Lerkendal stilte også et sterkt mannskap, med unntak av at deres målvakt Andre Hansen var ute med skade. I hans skadefravær var det unggutten Julian Faye Lund som tok en plass mellom stengene.

Starts lag (4-3-3):

Jonas Deumeland - Eirik Wichne, Jesper Daland, Vegard Bergan, Kristoffer Tønnessen - Eman Markovic, Afeez Aremu (Isaac Twum fra 67’), Eirik Schulze - Mathias Bringaker (Steffen Skålevik fra 82’), Martin Ramsland (Espen Børufsen fra 67’), Kevin Kabran

Innbyttere:

Amund Wichne, Steffen Lie Skålevik, Espen Børufsen, Henrik Robstad, Mikael Ugland, Isaac Twum, Kasper Skaanes

Rosenborgs lag (4-2-3-1):

Julian Faye Lund - Vegard Eggen Hedenstad, Tore Reginiussen, Gustav Valsvik, Anders Trondsen (Edvard Tagseth fra 41’) - Kristoffer Zachariassen, Gjermund Åsen (Erlend Dahl Reitan fra 60’)- Pål Andre Helland (Carl Holse fra 80’), Dino Islamovic, Emil Ceide (Marius Lundemo fra 60’) - Torgeir Børven

Innbyttere:

Sander Tangvik. Carl Johan Holse, Even Hovland, Edvard Tagseth, Erlend Dahl Reitan, Marius Lundemo, Erik Botheim

Fakta: Start 0-0 Rosenborg
Pause: 0-0
Sparebanken Sør Arena
Tilskuertall: 200

Eliteserien, runde 8
Dommer: Kristoffer Hagenes

Gult kort: Dino Islamovic (31’), Eman Markovic (50’), Vegard Bergan (63’), Jesper Daland (90’)

1’ Dommeren blåser i fløyta og dermed er de første 45 i gang!

2’ Start har åpnet kampen bra, og presser Rosenborg i starten her. Får to raske hjørnespark, men begge blir ufarlige.

6’ Rosenborg sin tur til å vise seg frem. Kommer til et innlegg fra høyresiden som blir slått inn mot Børven, men den tidligere Odd-spissen får ikke presset avslutningen ned mot mål.

12’ Gjestene fra Trøndelag som triller mest ball her nå. Prøver å finne åpninger i Start-forsvaret, men har ikke lyktes med det enn så lenge.

13’ Stor mulighet for Start! Ramsland og Schulze spiller fint seg i mellom, før førstnevnte slipper til Markovic. Han finner Wichne som har tatt et strålende løp og som kommer til et innlegg, men ballen går like utenfor mål.

16’ Lovende takter fra hjemmelaget nå. Eirik Schulze tester skuddfoten fra 25 meter, men skuddet blir litt for svakt og Faye Lund i Rosenborg-målet har god kontroll.

20’ Dino Islamovic med en mulighet for gjestene. Kommer til avslutning fra kanten av 16-meteren, men den går over mål, til stor jubel blant de 200 fremmøtte.

23’ Nå er det mye Rosenborg her. Pål Andre Helland stiller seg opp for å ta frispark fra 22 meter, og får et godt treff. Deumeland er godt plassert og slår den ut til et hjørnespark.

28’ Start viser gode tendenser nå. Skaper ikke de store sjansene, men presser Rosenborg godt. God trøkk på stadion nå!

33’ Fin kontringsmulighet for de gulkledde fra Kristiansand. Kabran får nærmest en hel midtbanehalvdel å løpe på, og kommer til et innlegg som går gjennom hele feltet. Like før nå…

35’ Kabran er nære på å komme alene med keeper, men Valsvik får klarert ballen unna. I neste bølge er det Aremu som tester skuddfoten, men skuddet blir for svakt.

41’ Rosenborg med kveldens første bytte her. Anders Trondsen føyk inne i reklameskiltene tidligere i omgangen, og det kan se ut som at han sliter med et eller annet. Edvard Tagseth kommer inn.

42’ Aiaiai, kampens største mulighet! Faye Lund glipper et innlegg, og etter litt klabb og babb kommer Martin Ramsland og Eirik Schulze til en avslutning, som akkurat blir reddet på strek. Like etter kommer det enda et innlegg, som spissen fra Marnardal prøver å saksesparke i mål, men uten hell.

43’ Nå styrer Start fullstendig kampen!

PAUSE: 0-0

46’ Start spilte en veldig god førsteomgang, også får vi håpe at de kan bygge videre på det de siste 45 her. Andreomgangen er uansett i gang!

51’ Kristoffer Tønnessen får stå fritt og fyre av fra 25 meter, men skuddet går godt til side for mål.

56’ Start fortsetter å vise seg frem. Kabran tester skuddfoten fra 20 meter, men skuddet går utenfår mål. Ikke heldig med avslutningene i kveld.

59’ Trønderne med deres første mulighet i andreomgangen. Ceide skjærer innover før han slipper ballen til Zachariassen. Midtbanespilleren kommer til en avslutning fra utenfor 16-meteren, men den blir for løs og går til side for mål.

60’ Rosenborg gjør et dobbeltbytte. Emil Ceide og Gjermund Åsen går ut. Erlend Dahl Reitan og Marius Lundemo kommer inn.

61’ Start har tømt seg i angrep og mister ball. Tagseth slår en lang stikker i bakrom til Helland, som snubler og ikke kommer til avslutning. Hjemmelaget rekker å komme seg tilbake i forsvar og får avverget ytterligere fare.

63’ Nå svinger det virkelig her. Start kommer til et innlegg som har adresse mot Schulze. Han prøver seg på en volley, men bommer på ballen.

65’ Afeez Aremu ligger nede. Ser ut som at det er kneet han sliter med. Klarer ikke å fortsette.

66 min: Ramsland slår ballen i hånda til Zachariassen og hele stadion roper på straffe. TV-bildene viser at det absolutt burde vært straffe, men dommeren vinker spillet videre. Surt.

67’ Dobbeltbytte for Start. Martin Ramsland og Afeez Aremu går ut. Espen Børufsen og Isaac Twum kommer inn.

70’ Innbytteren Twum prøver slegga fra lang hold, men ballen fyker over mål.

75’ Det har vært mange langskudd i denne kampen. Nå er det Schulze som igjen fyrer av, men uten hell. Stillingskrig nå.

77’ Gedigen mulighet for Rosenborg! Helland kommer til et innlegg som Dino Islamovic er først på. Snubler den nesten i mål, men Deumeland får avverget.

80’ Rosenborg-bytte. Pål Andre Helland går ut. Carl Holse kommer inn.

82’ Stort Start-sjanse. Børufsen med et bra innlegg og Schulze kommer til en heading. Keeper må gi retur, og ballen faller til Bergan som ikke får stokket beina sine ordentlig. Fryktelig nær scoring på midtstopperen.

82’ Mathias Bringaker går ut. Steffen Skålevik kommer inn.

88’ Spennende sluttminutter her nå. Koker greit på banen.

SLUTT: Det ble noen hektiske sluttminutter, men det ender altså 0-0 på Sparebanken Sør Arena. Start med en god kamp, og var det beste laget utpå der i kveld. Lovende takter, men likevel skuffende med bare ett poeng.