Haugesund - Start 3-1

Adeleke Akinyemi skapte spenning i kampen igjen etter at et effektivt hjemmelag hadde scoret tre ganger. Men nærmere kom aldri Start mot Haugesund. Foto: Kjell Bua

Start reiste til Haugesund for sesongens tredje treningskamp. Etter å ha stilt et sterkt lag i første treningskamp mot Brann, var det et helt annet lag som slo Jerv 1-0 onsdag. Mot Haugesund har Rekdal varslet at han vil stille med det han per nå kanskje anser som sitt beste lag. Afeez Aremu er fortsatt ikke tilbake i trening med Start etter å ha pådratt seg en skade mot slutten av landslagsoppdraget for Nigeria U20 i februar. I tillegg har Jonas Deumeland fått reise hjem til Tyskland på grunn av personlige årsaker.

Ny i troppen er en gammel kjenning. Bernt Hulsker har overtalt Kjetil Rekdal til å gi ham en siste sjanse til å vise hva han duger til. Avtalen er at han skal spille de siste minuttene.

Haugesund imponerte stort i 2018-sesongen, noe som førte til at Rosenborg hentet trenerduoen deres. Tilbake på benken er Jostein Grindhaug, sportssjef de siste årene, og dermed er kontinuiteten i klubben i behold. Haugesund kjøpte i vinter Niklas Sandberg fra Start, men han står over kampen. Nyinnleide Martin Samuelsen (fra West Ham) spiller sin første kamp for hjemmelaget.

Stars lag (1-3-4-3):

Aleksander Pedersen - Damion Lowe (Hadzic fra 64), Joackim Jørgensen (Hammer Berger fra 74), Henrik Robstad - Eirik Wichne, Erlend Segberg (Twum fra 46), Tobias Christensen, Sander Sjøkvist (Skaanes fra 74) - Aron Sigurdarson (Bringaker fra 73), Adeleke Akinyemi, Kevin Kabran.

Innbyttere: Sebastian Heggland, Espen Hammer Berger, Isaac Twum, Kasper Skaanes, Adnan Hadzic, Mikael Ugland, Bernt Hulsker

Haugesunds lag (1-4-4-1-1):

Sandvik - Pedersen, Pallesen Knudsen, Karamoko (Izuchukwu fra 73), Stølås - Samuelsen (Singoura fra 83), Leite (Gunnarshaug fra 83), Våge Nilsen (Horneland fra 83), Kallevåg - Grindheim (Krygård fra 73), Wadji (Koné  fra 73)

Haugesund - Start 3 - 1 (3 - 1)

• Treningskamp

• Karmøy Storhall

• Mål Haugesund: Karamoko (10), Wadji (23, 39)

• Mål Start: Akinyemi (43)

• Gule kort: Start: Lowe, Twum

5 min: Damion Lowe stiger til værs på en corner men klarer ikke få til noen ordentlig heading mot mål.

10 min: 1-0 til hjemmelaget. Et innoverskrudd frispark blir først reddet på streken, men ballen faller etterhvert ned i beina på Karamoko som banker ballen i mål via keeper Pedersen.

21 min: Jevnspilt første halvdel av omgangen. Begge lag har hatt en sjanse vær på en dødball, forskjellen er at Haugesund scoret på sin. Ellers få farligheter foran noen av målene.

23 min: 2-0 til hjemmelaget. Igjen etter dødball. Denne gangen en corner som Martin Samuelsen rager høyest på. Header mot mål og Wadji styrer ballen i nettet.

28 min: Christensen spiller Akinyemi alene gjennom med en presis langpasning. Akinyemi treffer ikke skikkelig på avslutningen og keeper Sandvik redder greit.

29 min: Sigurdarson drar til fra drøye 20 meter og Sandvik må gi corner. Den klareres av Haugesund-forsvaret etter at Start-spillerne ville ha hatt straffespark inne i feltet.

35 min: Start med initiativet nå, men fortsatt 2-0 til hjemelaget.

36 min: Haugesund spiller seg fint igjennom og Kallevåg får avsluttet fra skrått hold. Skyter utenfor.

39 min: 3-0. Lang ball opp til Samuelsen som header ned til Wadji. Fra 16 meter banker han ballen i mål på direkten. Fint FKH-spill, men er nok tvilsomt om Rekdal er fornøyd med Starts forsvarsspill i denne omgangen.

43 min: 3-1! Vakker redusering. Christensen slår en fin ball ut til Sjøkvist, som så slår et flott innlegg til Akinyemi. Den nyklipte nigerianeren header ballen i mål via stolpen.

Pause: En målrik omgang på Karmøy. Ganske jevnspilt i banespillet, men Haugesund har vært hvassere på inne foran mål. Dermed står det 3-1 til hjemmelaget.

2. omgang: Vi har gjort ett bytte. Isaac Twum har kommet inn for Segberg.

55 min: FKH det førende laget de første ti minuttene av andre omgang. Har kommet til flere cornere og et par ok skuddforsøk.

63 min: Lowe halter ut etter en duell med Wadji. Ser ut til at jamaicaneren må ut. Hadzic kommer inn, Twum går ned som stopper.

64 min: Kabran spilles igjennom, han går forbi keeper og triller ballen mot mål, men den klareres til corner før den når målet.

68 min: Samulesen stikker igjennom Wadji som får avsluttet, men Pedersen gjør en god redning.

80 min: Samuelsen prøver seg fra langt hold og Pedersen varter opp med en flott redning. På corneren kommer FKH til en ok mulighet men headingen går over.

83 min: Stemningen i hallen stiger når Bernt Hulsker kommer inn for Adeleke Akinyemi. Den tidligere Start-spissen skal få prøve seg de siste syv minuttene her.

86 min: En Start-corner blir klarert ut i farlig sone, der kommer Wichne og drar til på direkten. Treffer bra, men ballen sniker seg like utenfor stolpen.

90 min: Et langt Start-angrep ender med at Kabran slår et innlegg på nærmeste stolpe. Hulsker er nære med å få hodet på ballen, men Sandvik får bokset unna. Det var det nærmeste Hulsker var mål idag, for dommer blåser av kampen like etter.

Slutt: Det ender altså 3-1 til Haugesund . Akinyemi scoret vårt mål like før pause. Fortjent seier til hjemmelaget utifra sjansestatistikken. Start hadde periodevis mye ballbesittelse, men slet litt med presisjonen på siste tredjedelen av banen. Dermed ble det få store sjanser ut av det. Haugesund var effektive i første omgang og avgjorde kampen med tre mål. I andre omgang hadde hjemmelaget ok kontroll på kampen.

Neste kamp for Start er mot Jerv, på Marbella, 4.mars.