Start - Jerv 1-0

Start slo Jerv 1-0 på Myra stadion i Arendal. Unggutten Sander Sjøkvist sto for dagens mål. Foto: Vetle Stousland

Det var duket for kamp på Myra stadion mellom Start og Jerv i en forsmak på de to oppgjørene som kommer denne sesongen i OBOS-ligaen. Begge sørlandslagene var også ubeseiret i sesongoppkjøringen.

Treningskampen ga Kjetil Rekdal en fin mulighet til å gi spilletid til de spillerne som ikke fikk spille mot Brann på Gran Canaria. Blant annet fikk Mikael Ugland, Sander Sjøkvist og debutanten Jesper Daland prøve seg på banen. I tillegg fikk flere Start 2-spillere sjansen til å vise seg frem.

Starts lag (3-4-3)

Alexander Pedersen - Jesper Daland, Espen Hammar Berger, Johannes Eftevaag - Jørgen Myhre (Isac Lidberg fra 46), Erlend Segberg (Hadzic fra 60), Mikael Ugland (Kristian Strømland Lien fra 77), Altin Ujkani (Gundersen fra 60 )- Sander Sjøkvist, Mathias Bringaker, Kasper Skaanes

Innbyttere: Sebastian Heggland, Sabaun Mir, Sturla Enersen, Isac Lidberg, Kristian Lien Strøm, Arian Gundersen, Adnan Hadzic

Jervs lag (3-5-2)

Boujar - Reinhardsen, Knudsen, Hovstad - Zernichow, Ølberg, Suggelia, Wangerud, Aase - Håbestad, Ferreira

Innbyttere: Øvretveit, Larsen, Wichmann, Tønnessen, Wichne

15 min: Sjansefattig første kvarter for begge lagene.

19 min: Jerv får straffe etter at dommer mener Daland er for tøff i en kroppsduell. På straffesparket varter Aleksander Pedersen opp med en strålende redning, før han også redder returen på flott vis.

30 min: Ugland avanserer fint og blir til slutt felt like utenfor 16-meteren. Gult kort til Jervs Hovstad. Ugland tar frisparket selv og skrur den pent over muren, men også like over mål.

32 min: Aase slår en innoverskrudd corner som stusses mot lengste hjørne. Treffer oppå tverrligger. En god sjanse for Jerv.

41 min: 1-0 til Start. Bringaker gjør en god jobb nede ved linja, serverer Sjøkvist inne foran mål, og unggutten er sikker foran mål og hamrer den inn.

Pause: Det står 1-0 etter en jevnspilt første omgang. Sander Sjøkvist scoret målet etter flott forarbeid av Bringaker. Men Aleksander Pedersens dobbeltredning på Jervs straffespark var nok omgangens høydepunkt.

55 min: Jevnspilt første ti minutter av 2. omgang. Jørgen Myhre gikk ut i pausen, inn kom Isac Lidberg. Sjøkvist er nå på vingback, Bringaker ving og Lidberg midtspiss.

60 min: Store sjanser til begge lag nå. Først klinker Jerv ett skudd i stanga, og like etter er Bringaker alene med keeper. Han skyter rett på keeper og ballen flyr unna mål.

62 min: Bytter: Hadzic og Arian Gundersen kommer inn for Segberg og Ujkani.

75 min: Jerv med stor sjanse. Suggelia får stå helt alene i feltet, men skyter utenfor.

77 min: Kristian Strømland Lien kommer inn for Mikael Ugland.

84 min: Stor Start-sjanse. Skaanes avanserer fint opp på høyrekanten og slår et perfekt innlegg. Arian Gundersen får en litt dytt i det han skal heade og han klarer ikke presse den under tverrligger.

88 min: Start får flere gode skuddmuligheter etter en fin kontring, men alle forsøkene blokkeres.

Slutt: Det endte 1-0 på Myra i en kamp der begge lag hadde flere sjanser. Sander Sjøkvist scorer det eneste målet og blir matchvinner for Start. En fin gjennomkjøring for en del spillere som ikke har fått kamptrening så langt i oppkjøringen, og flere av våre unge spillere fikk mulighet til å vise seg frem.

Her er hva matchvinneren sa etter kampen.

Neste kamp for Start spilles mot Haugesund i Haugesund 23. februar.

Jerv-Start (0-1)