Sandnes Ulf - Start 1-1

Daniel Aase sendte Start i ledelsen etter ti minutter, men det ble kun et poeng i toppkampen i Sandnes. (Foto: NTB Scanpix)

Søndag var det dags for toppkamp borte mot Sandnes Ulf, hvor Start før oppgjøret lå på 2. plass med 30 poeng, a poeng med Sandnes Ulf, men hvor Start har bedre målforskjell.

Til denne kampen er Simon Larsen tilbake fra karantene mot Kongsvinger i forrige kamp mens Thomas Zernichow starter sin første kamp for Start.

Været i Sandnes er for øvrig grått og litt regn.

Slik fulgte vi kampen

Sandnes Ulf åpnet kampen med et visst press de første minuttene, men uten å komme til de helt store sjansene. Men etter rundt fem minutter kommer også Start seg høyere i bane.

Etter sju minutter får Start frispark på 20 meter. Daniel Aase går for skudd, som går i muren og ut til hjørnespark, som det ikke blir noe ut av.

Etter ti minutter får Start slått inn i feltet fra venstre. Ballen blir først headet utover, men på 15 meter står Daniel Aase og hamrer Start i ledelsen!

Ulf-muligheter

Like etter scoringen får Sandnes Ulf frispark på hjørnet av 16 meteren. Det blir slått inn i feltet og Vidar Nisja er svært nære ved å sette inn utligningen, men ballen ender til side for mål.

Etter 14 minutter er de lyseblå igjen nære på med en dobbeltsjanse. Først en heading i tverrliggeren, hvor Opdal også har en hånd på ballen, før Sellin er nære på på returen. Også her får Opdal forhindret scoring imot.

Etter dette fortsetter Sandnes Ulf å føre kampen, men uten å komme til de helt store sjansene.

Men etter 25 minutter kommer Start seg igjen høyere i banen, og får til et visst trykk, som blir avsluttet med et flott dribleraid av Daniel Aase på hjørnet av 16 meteren og en avslutning fra Eirik Wichne som går høyt over mål.

Så kommer hjemmelaget til en mulighet etter 27 minutter, hvor Roy Andre Miljeteig kommer til et bra skudd. Opdal er derimot nede og redder nok en gang.

Nære 0-2

Etter 33 minutter kommer Espen Børufsen på et fint løp på venstresiden og slår inn til Niels Vorthoren som kommer foran mål. Dessverre går forsøket over, men der var Start nære ved å doble ledelsen!

Etter dette er det hjemmelaget som fortsetter å kjøre kampen og kommer til muligheter, men Start klarer så langt å holde unna.

Dermed går Start til pause med 1-0-ledelse, etter en omgang hvor de gule og svarte har jobbet bra, særlig defensivt.

2. omgang

Til andre omgang blir Henrik Robstad erstattet av Tapio Heikkilä.

Etter 48 minutter kommer Børufsen på venstresiden og slår inn til Vorthoren i boksen. Dessverre sklir nederlenderen i det våre gresset i det han skal gå opp for å heade ballen, og det blir aldri noe ut av situasjonen.

Etter 54 minutter er Start nære på en corner, men forsøket går like til side for mål.

Start har stått høyere i banen så langt i 2. omgang enn hva tilfellet var i store deler av den første omgangen.

Etter 66 minutter er Kent Håvard Eriksen nære for Sandnes Ulf, men Start får klarert til corner, som det ikke blir noe ut av.

Hadzic-debut

Etter 68 minutter får nysigneringen Adnan Hadzic sin debut i Start-drakta da han kommer inn for Erlend Segberg.

Etter 76 minutter sitter utligningen for Sandnes Ulf ved Kent Håvard Eriksen.

Etter 83 minutter blir dagens debutant fra start, Thomas Zernichow, erstattet av Abubakar Ibrahim.

Etter 88 minutter får Sandnes Ulf frispark på rundt 22 meter, det blir slått inn og Nicolai Geertsen er nære ved å gi hjemmelaget ledelsen, men forsøket ender med corner, som det ikke blir noe ut av.

Istedet kommer Start på en kontring ved Abu, som går selv og tilslutt blir stoppet av Ulf-forsvaret.

Da kommer istedet Sandnes Ulf igjen, og Oddbjørn Skartun kommer til en god mulighet, men Opdal får avverget.

I overtiden er det hjemmelaget som jakter seiersmålet, men klarer aldri å sette inn det siste målet. Dermed ender toppoppgjøret i Sandnes 1-1.

Neste kamp for Start er førstkommende lørdag klokken 15:00 mot Mjøndalen på Sparebanken Sør Arena.