KIL-Start 0-2

Start vant årets første bortekamp.

Start og Pedersen slet med laguttaket til denne kampen da både Sigurdsen og Salvesen var ute med skader. Han datt ned på en 4-4-1-1-formasjon med Antwi på topp og unge Tobias Christensen som hengende spiss. Wichne ble dyttet frem på høyreflanken, mens Skogmo overtok høyrebacken.

Frisk åpning

Kampen ble åpen med to angripende lag i første omgang. Begge lag hadde skudd i stolpen før kvarteret var gått. Vorthoren headet i tverrliggeren nær krysset, og Adam Güven traff lengste stolpe med et skudd bak Opdal. Ballen spratt ut igjen i armene på Opdal. Frisk åpning!

KIL tok over banespillet

KIL var det lille hakket foran Start i det offensive.

Sjansemessig dabbet det sakte av i løpet av omgangen, men KIL festet etter hvert et solid grep på Start som ble spilt lave, og det meste spillet foregikk på Starts halvdel. Adam Güven var et stort uromoment for Starts forsvarere. Start var direkte heldige som ikke lå under ved halvtid. Slett ikke slik man hadde sett for seg kampforløpet!

Svakt press

Pedersen satte inn Segberg for Christensen etter pause, men andre omgang fortsatte i samme sporet. Start ble liggende enda lavere i lange perioder. Presset på ballfører utenfor egen 16-meter var ikke bra, og dermed fikk KIL lettere holde ballen i laget.

Antwi i fokus

Etter 59’ var Start fremme på et angrep. Antwi jaget Kolstad på KILs 16-meter, kronglet til seg ballen, og satte den opp i nettaket over KILs keeper. Dermed Start i føringen. Helt mot spillets gang. Og mot Kolstads protester.

Dobling på straffe

Etter scoringen kom Start mer med fremover, og spillet jevnet seg mer ut. Antwi var millimetere fra å doble ledelsen etter 70’, men ballen strøk lengste stolpe. Etter 73’ er han gjennom på nytt, og ble felt av KILs keeper. Dommeren pekte på straffemerket. SImon Larsen tok straffen, og satte den kontant i mål. Dermed 2-0!

Kanonredning og debut

Opdal vartet opp med en kanonredning alene mot Güven etter en stygg feil fra Skogmo. Like etter tok Pedersen ut Antwi som fikk seg en smell. Inn kom teknikeren Thomas Zernichow til sin debut for Start i seriespill.

Det skjedde ikke så mye mer i sluttminuttene annet enn at Güven måtte ut med strekk uten å ha noen til å erstatte seg. KIL avsluttet dermed med 10 mann før dommer Moen blåste av fem minutter på overtid. En sterk borteseier for Start!

Start stilte slik:
Opdal, Skogmo, Larsen (2-0 straffe 74’), Heikillä, Robstad, Wichne, Kristjansson (gult etter 21’), Vorthoren, Børufsen, Christensen (Segberg fra 45’) og Antwi (0-1 - 59’) (Zernichow fra 82’)