Fartsfylt og spennende, men kun uavgjort.

Det var jubileum på Sparebanken Sør Arena i dag. 110-årsdag for Start. Og fortsatt med håp hengende i snøret om poeng. Et poengbehov som øker for hver kamp som spilles. Borgersen har nå hatt to uker på seg for å komponere et slagkraftig lag.

Friskmeldte Hollingen og Ikenna åpnet på benken, men Mathias Rasussen gikk inn på topp for Salvesen.

Tett på i presset
I åpningsminuttene flyttet Start beina kjapt og var tett på i presset. Etter fem minutter hadde Ajer et helhjertet raid fremover som skapte en sjanse, men det avsluttende skuddet fra Rasmussen gikk utenfor.
Men det gikk fort i lengderetningen med mange mann når vi fikk overganger, og det bar bud om bedring offensivt.

Mellom fem og ti minutter spilt, telte vi tre feite sjanser, og presset LSK helt hjem på egen 16-meter.

Kontraløp
Men LSK gikk også helhjertet på kontraløp når sjansen bød seg. Etter 13 minutter bommet Friday regelrett på ballen som ble servert ham alldeles umarkert på 15 meter etter et raid på venstre av raske Knudtzon.

Svært aktiv venstrekant
Vår venstrekant var svært aktiv i perioder, og da gikk det presist klikk-klakk i veggspillet. Vikstøl og Børufsen ble fint støttet opp av Ajer og Rasmussen, men det manglet solid trøkk i boksen når innleggene kom. Der var innløpene bakfra ørlite feil timet. Men det lå en scoring i lufta.

Opdal
Etter halvtimen kom LSK mer med fremover og skapte press på oss, og etter 33' så alle ballen i nettet, men en utrolig refleksredning i full strekk fra Opdal avverget ledelse til gjestene.

Positivt
Start vant andreballer! Gang på gang flyttet vi beina kjapt nok i presset, vant ballen og fikk muligheter og rom til å vende spillet. Det er det en stund siden vi så av Startlaget! Breimyr la inn en solid jobb med Ajer som makker. Vant mange dueller!

Målløst til pause, men en positiv omgang fra Start. I andre omgang håpet vi at innleggene ble ørlite justert vekk fra Origis sone. Han avverget en god del i første omgang.

Press fra avspark
Borgersen valgte å kjøre de samme 11 fra avspark i andre omgang. Start åpnet med tre cornere på rad, men LSK feide dem unna. Spillemønsteret fortsatte litt som i første. LSK brukte fart på overganger, og Start jaget mål, uten å komme til de helt store sjansene.

Ajer ble frispilt etter et fint angrep på syv meter etter 61', men brukte en touch for mye på ballen.

Debutant
Etter 67 minutter fikk omsider Austine Ikenna sin debut for Start i Tippeligaen. Han kom inn for Stokkelien.
Backfireren stod solid, midtbanen flyttet beina, og vi gikk helhjertet på overganger. Det manglet bare et mål!

Salvesen kom også innpå etter 72' for Hoff.

God dragning
Sekundene tikket ubønnhørlig, og Start VILLE ha alle poengene. Ett var ikke nok. Salvesen dro seg elegant forbi sin oppasser etter 88' og skjøt et skudd tilbake mot nærmeste stolpe. Vi så ballen inne, men Origi rakk frem. Det var simpelthen dagen da ballen ikke ville i mål.

Dommer Hagen hadde et par snodige avgjørelser i sluttminuttene. Blant annet da han overså at Gummi tydelig ble revet ned på hjørnet av LSKs målboks ved dødlinjen. Det ble noe ampert mot slutten.

Tre minutter på overtid blåste han omsider av kampen. Det ble 0-0 og ett poeng. Men slik kamputviklingen ble, var det LSK som burde være mest fornøyd med resultatet.

Tabellmessig er vi i skrivende stund igjen forbi Mjøndalen og Tromsø, og vi har holdt nullen for første gang siden 30. mai mot Haugesund!