Start-RBK

Start-RBK: 2-4 (0-2)

Tap mot en dødelig effektiv motstander

Start kunne med en ny trepoenger hatt heng på lagene foran, og skaffet en litt større luke bakover. Det ble dessverre med ønsketenkning.

Vi hang godt med i åpningen og leverte mye bra, men etter 18' kom den første glippen. Søderlund møtte et flatt innlegg på tvers på vår femmeter, og pirket ballen i mål.

Start samlet seg og kom til en del halvsjanser, men så var plutselig RBK der igjen. Riku Riski fikk en stikker bakfra, utnyttet farten og satte ballen til side for Opdal. Da var det gått 35 minutter. RBK hadde scoret på to av to sjanser.

Rett før pause leverte Start omgangens vakreste angrep. Vi fosset fremover med mange mann. Klikk-klakk-pasninger satt presist helt til siste trekk. Hoff, Matti og Tripic. Tripic traff forkjært på fem meter og satte ballen over.

Mjelde satset på mer fart - og i pausen kom Asante inn.

Vi skapte mye i begynnelsen av omgangen og presset på for redusering. Men enten var en meget god Ørlund i vegen, eller så endte det like over eller utenfor. Matti nære på etter 47'. Andersen headet 10 cm over etter 49'.

Håpet steg, men så smalt det feil veg. Igjen. Riski fosset frem på en stikker, som så ut som en off-side fra vår vinkel. Han fosset til dødlinjen, la inn, og der dukket Söderlund opp og bredsidet inn RBKs tredje mål. Da var det spilt 52'.

Etter 59' kom Castro innpå, og i minuttet etter fikk Start frispark. Hoff la frisparket fra vår høyre side inn på bakerste. Der dukket innbytter Castro opp. Møtte presist på hodet, og headet i nettet over Ørlund.

Start fortsatte å holde på ballen og lette etter åpninger. RBK gjorde seg kompakte bak.  Etter 76' var det et lite under at Start ikke klrte å redusere. Det haglet med avslutninger på og rundt Ørlund før Matti avsluttet kanonaden med skudd over fra nært hold. Utgjort!

Start fortsatte å stange, og med et så offensivt trøkk åpnet det seg bakover. Det utnyttet RBK tre minutter før full tid. RBK gikk på en kalkulert kontring. Vi blottet oss bakover, og Riski satte nok en gang ballen i nettet.

Klokka tikket RBKs veg, men på overtid reduserte vi. Asante listet seg ned til dødlinja, la inn, og der legger Hoff an og skyter. Ikke verdens beste treff, men nok til at ballen trillet inn forbi en utmanøvrert Ørlund. Dermed 2-4 og null poeng.

Egentlig utgjort siden vi skaper nok til å score mange flere mål. Men RBK var i det særdeles effektive hjørnet, og scoret på fire av syv sjanser. De utnyttet de få glippene som var, og akkurat det var den store forskjellen på lagene.

Nå er det pause fra seriefotballen, og det skal utnyttes godt med restitusjon og avkobling før oppkjøringen mot neste kamp kommer. Det er cup-kampen mot Sarpsborg 27. juni. Da håper vi at alle mann er friske og disponible.

Stadion: Sparebanken Sør Arena           IK START:

Dato: 12.juni