Godset-Start 2014

Strømsgodset - Start: 4-2 (2-2)

Asante scoret to, men Godset kjempet seg tilbake og vant fortjent

Start åpnet i tråd med det Mjelde annonserte før avspark. Spillerne slapp seg løs og ga Godset kamp.

Kampen fikk en uventet vending allerede etter åtte minutter da Jesper Mathisen fikk kjenning med noe i kneet og valgte å bytte. Andersen ble byttet inn.

Start kjørte på og svarte på en invitt og tabbe fra Adam Larsen Kwarasey. Asante snappet ballen på 18 meter og fosset ballen i mål. Stor jubel blant de fremmøtte gule og sorte.

Etter 17' var det Godset sin tur. Et innlegg alle tror Kovacs skal heade på går over ham  og ballen lander på femmeter upresset. Der er kampens mann Wikheim og bredsider ballen i nettet. 1-1 og like langt.

Nær halvtimen spilt, og Start setter opp et vakkert angrep. Vikstøl satte opp Hoff på venstre. Hoff avanserte og la på tvers til en fremadrusende Asante som nok en gang banket ballen i nettet. 2-1 til gjestene.

Godset svarte fem minutter etter. En corner skapte rot i Starts boks, og Fransisco Junior fikk slengt ei avgjørende tå på ballen. Dermed 2-2 og like langt.

Godset tok føringen etter ett minutt spilt av andre omgang ved Sørum. Dette ble et vendepunkt i kampen.

Etter dette gikk kampen inn i en mer rotete fase, der Godset tok mer og mer over. Presset høyere og jaget på. Start falt av og ble liggende dype rundt egen boks.

I en lang periode spilte Start med 10 mann grunnet skader på Vikstøl og Asante.

Etter 68 minutter setter Sørum opp farten på en kontring og serverer til Godsets mann for dagen, Wikheim. Han banker spikeren i kista med Godsets fjerde mål.

Start kom kun på sporadiske forsøk forover, men klarte aldri å bli farlige på Godset-målet..

I debutkampen viste Start gode takter og viste at de kan kjempe med de beste. De hadde Godset i kne to ganger, men Godset viste styrke og kom sterkt tilbake. Da ble Start et nummer for små.