Runde 29 Matti scoret

Start-KIL: 3-0 (3-0)

Start avgjorde seriemesterskapet selv etter solid seier

Start tok kontrollen fra avspark og styrte første omgang. De produserte mange fine angrep, og etter ni minutter lå første scoring i nettet. Gummi serverte på gullfat til Matti som sikter på hjørnet og treffer.

Etter 24 minutter smalt det igjen. Start hadde corner. Ballen ble slått på bakre, og der Mathisen headet ballen mot nettet. Matti er våkent plassert lengst inne i boksen og putter igjen. Han er oppe i 18 mål og topper scoringsstatistikken i Adecco 2012.

Publikum hadde knapt fått hendene ned etter jubelen før det smalt nok en gang. Owello i fint driv sendte en magisk stikker til Asante i god fart. Asante smelte til direkte i medløp, og dermed stod det 3-0 til Start.

Start hadde da hatt tre skudd på mål. Og tre mål. Det må kalles effektivt.

I andre omgang ble det mer labert. Start lå mer samlet, men samtidig ble presisjonen på pasningene mer og mer variabel, og det slapp KIL mye mer inn i kampen. Det ble mye balljaging og lite konstruktivt spill. Men vi holdt tett bak. Myklebust og Tuelo Johannesen skapte ikke mange farligheter.

Midtvegs i omgangen bedret det seg. Strømstad kom inn sentralt og var konstruktiv og presis i måten han styrte spillet på. Start holdt ballen mer i laget, og KIL rygget.

Mot slutten av omgangen kunne det fort blitt flere mål til Start. Børufsen ble avblåst etter en duell med Deinoff - der ballen trillet i mål. Frispark mot ble det i stedet. Like etter ser det ut som at Hoff felles soleklart ved KILs straffemerke, men ingen reaksjon fra dommeren.

Kampen endte 3-0, og Start kunne motta pokalen for seriemesterskapet etter kampslutt. Sarpsborg avgjorde også sitt opprykk med seier over Notodden. Sandefjord tapte sitt oppgjør, og må dermed ut i kvalikspillet.

Vi gratulerer hele Start med seriemesterskapet!