Runde20 Espen Børufsen brøler

Start-Bærum: 4-0 (2-0)

Fire praktmål og null baklengs økte luken til forfølgerne

Dette var topp mot bunn på tabellen. Mjelde lovet før avspark at dette skulle bli en god kollektiv kamp der alle ville ha ballen og der alle jobbet for hverandre.

Første omgang ble langt på veg slik som Mjelde lovet. Fullt trøkk og en fullstendig overkjøring av Bærum.

Men så var det effektiviteten. Den manglet det en del på. Det gikk 22 minutter før vi fikk hull på byllen:
Vikstøl satte opp Børufsen på venstre. Han dro seg til dødlinja, la inn 45, og der var Starts måljeger Mathhias Vilhjalmsson. Han styrte pasningen pent i nettet. Dette var hans 13. mål i serien i år.

Etter scoringen fortsatte Start å presse. Owello og Gummi styrte midten og Asante løp fra alt og alle på høyresiden.

I perioder ble det nesten for fikst. Hælflikker, overhopp og tråklinger. Sjanser som rant ut i sand.

Etter halvtimen fikk Hoff det for seg at nå skulle det avsluttes. Han skjøt flere ganger utenfor, før han etter 41 minutter endelig fikk treff. Matti prøvde å komme seg til avslutning, men sendte i stedet ut til Hoff på venstre som skjøt fra skå vinkel i lengste hjørne.

2-0, og en særdeles fornøyd Hoff som omsider fant vegen til nettmaskene. Dette ble også pauseresultatet.

Andre omgang fortsatte i samme spor som første. Start kjørte, og Bærum ble stort sett presset i forsvar.

Syv minutter ut i omgangen smalt det igjen. Etter en corner er ballen fri. Vikstøl fikk ballen og sendte den inn til Glenn Andersen. Han stod feilvendt, men vred seg mesterlig og klemte inn en kanon som føk inn oppe vewd vinkelen. Praktscoring!

Etter 64 minutter kom dagens peneste scoring. Owello satte opp Asante på kant. Asante kom ikke fri til å runde, og la våkent tilbake til Owello i driv mot Bærums 16-meter. Han nølte ikke et  sekund. Owello dro til, og ballen føk som et prosjektil opp i lengste kryss. En scoring til å ramme inn. Owellos femte i år.

Owello ble også kåret til dagens Starter av publikum.

Etter denne scoringen dabbet det av. Start så ut til å gire ned, bevisst eller ubevisst, og Bærum hadde ballen mer og mer. Dog uten å komme til sjanser.

Mye skyldes kanskje den solide ledelsen. Seieren var i lomma. Kanskje var byttene som kom like etter 4-0-scoringen medvirkende. Asante ble tatt av for å hvile, og Strømstad kom inn sentralt. Da mistet vi farten på høyre. Sentralt ble det etter hvert mange balltap, og presisjonen forsvant.

De siste 20 minuttene av omgangen var det relativt jevnspilt.
Bærum fikk sin eneste sjanse etter 89 minutter. Da kom innbytter Cornell gjennom alene mot Østbø og klarte kunststykket å sette ballen utenfor fra straffemerket.

Ellers fikk både Nicolai Aas og Christian Tveit noen minutter mot slutten.

Det er gøy å se fire flotte scoringer, tidvis meget godt og variert spill. Og vi holdt nullen på fortet igjen etter baklengsrushet mot Sarpsborg.

Med 44 poeng topper vi fortsatt tre poeng foran Sarpsborg, men har øket luken ned til Sandefjord på tredjeplass til åtte poeng.